≡ Menu

Tips Remaja Untuk Menjaga Muka Daripada Jerawat

Tips Remaja Untuk Menjaga Muka Daripada Jerawat

1. Pastikan wajah sentiasa dalam keadaan BERSIH.

2. Jangan terlalu kerap menggunakan mekap yang TEBAL di wajah.

3. Bersihkan wajah dengan SEMPURNA setiap kali selepas mengunakan mekap.

4. CUCI wajah sekurang-kurangnya 3 kali sehari dengan air suam dan gunakan pembersih yang sesuai untuk kulit wajah yang berminyak dan berjerawat. Lakukan dalam urutan berputar.

5. Jangan lakukan urutan atau pembersihan yang BERLEBIHAN kerana ia akan menyebabkan iritasi.

6. Elakkan daripada memicit jerawat dengan kuku! MEMICIT jerawat akan menyebabkan kulit menjadi bengkak, merah dan berparut.

7. Jagalah kebersihan rambut dan tangan kamu. Jangan menyentuh wajah dalam keadaan jari yang KOTOR. Sebaiknya bersihkan tangan sebelum menyentuh wajah.

8. Hentikan menggunakan MEKAP ketika wajah masih berjerawat.

9. Sering berganti TUALA pengelap wajah, pastikan tuala tersebut lembut dan bersih

10. Lindungi kulit dari SINAR matahari kerana ia akan meransang kulit mengeluarkan lebih banyak sebum sehingga menyebabkan pertumbuhan jerawat.

11. Jika jerawat tumbuh di bahagian belakang, pakailah pakaian yang LONGGAR, ringan dan dapat menyerap peluh.

12. Kurangkan memakai SKARF dan topi kerana ia sering menjadi tempat terkumpulnya minyak dan debu.

13. Dapatkan NASIHAT doktor sekiranya jerawat tidak berkurangan.

14. Kurangkan MAKANAN yang pedas, berminyak dan berkalori.

Selain itu anda boleh mencuba Sabun Kolagen Nurraysa

Secara umumnya sabun ini sesuai untuk semua orang atau lebih senang lagi untuk 1 isi rumah dan masalah kulit gatal-gatal, jerawat, panau, parut, kudis, berkerak, ekzema baby memang sesuai guna sabun ni.

sms/whatsapp : 011-15074217 

 

 

Testimoni Sabun Kolagen Nurraysa Masalah kulit Bayi

Sabun Kolagen Nurraysa

Sabun Kolagen Nurraysa 2

Hubungi segera untuk dan dapatkan harga:-

SyahRyn +6011-15074217 (call/sms/whatsapp)

Experteer GmbH
  |  Shah Alam, Selangor
 - 20 Oct 2017

Unser Auftraggeber ist eine international tätige Unternehmensgruppe mit knapp 600 Mitarbeitern an sieben Standorten in Europa, USA, Malaysia und China. Als global agierendes Untern...

DHR International Neumann Deutschland GmbH - München
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 20 Oct 2017

CTPartners Neumann Europäisches Unternehmen in High Tech Gebäudetechnik Unser Kunde gehört zu den weltweit führenden Anbietern von Zugangssystemen für Gebäude, Parkhäuser und Veran...

Hong Leong Bank Berhad
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 18 Oct 2017

HLB is embarking on a comprehensive multi year regional BIG DATA and Analytics transformational journey encompassing products, channels and services across the different markets. W...

Cobalt Recruitment
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 18 Oct 2017

Inhouse. General Counsel (Malaysia). The Company. Our client is one of the leading regional banks who is in an exciting phase of development and expansion. They are currently look...

OCBC Bank (Malaysia) Berhad
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 18 Oct 2017

Auditor Operations & Finance. Responsibilities. Report to Head, Operations & Finance Audit Department. Assess business risks and evaluate the effectiveness and adequacy of internal...

KPMG PLT
  |  Petaling Jaya, Selangor
 - 18 Oct 2017

Description. Integrity, quality and independence are the building blocks of KPMG's approach. Fundamental to a risk based audit approach, we understand the way our clients run thei...

neuvoo job search kerja-kerja

Incoming search terms:

cara menjaga muka,penjagaan muka,tips penjagaan muka,cara menjaga kulit muka,cara jaga muka,cara menjaga kulit muka daripada jerawat,cara penjagaan muka,cara mengelakkan jerawat,cara nak jaga muka,Tips menjaga muka,cara orang korea jaga kulit,tips jaga muka,penjagaan kulit muka,pencuci muka yang sesuai untuk remaja perempuan,cara jaga kulit muka,cara penjagaan kulit muka,cara nak bersihkan muka,cara mencuci muka dengan betul,tips muka flawless,cara nak flawless kan muka,cara mengelakkan jerawat tumbuh,cara menjaga muka daripada jerawat,penjagaan muka untuk remaja perempuan,tips menjaga kulit muka,cara tak nak bagi jerawat tumbuh,tips penjagaan muka berjerawat,cara penjagaan muka berjerawat,Tips penjagaan kulit muka,muka flawless,cara mencuci muka dengan betul dan berkesan,cara bersihkan muka,cara jaga muka dari jerawat,cara penjagaan wajah,tips penjagaan wajah,penjagaan muka berjerawat,cara nak jaga kulit muka,jaga muka,penjagaan wajah,cara penjagaan kulit,tips menjaga muka daripada jerawat,cara menjaga muka dari jerawat,tips penjagaan muka remaja,tip penjagaan muka,cara untuk mengelakkan jerawat tumbuh,cara untuk menjaga kulit muka,jaga kulit muka,cara penjagaan muka remaja,produk yang sesuai untuk remaja,muka berjerawat,Cara menjaga muka berjerawat,cara cara menjaga muka,tips jaga kulit muka,Cara elak jerawat,tips penjagaan kulit,tips elak jerawat,pencuci muka terbaik,cara nak bagi muka flawless,cara cuci muka dengan betul,cara penjagaan muka yang betul,cara jaga kulit,cara untuk menjaga muka daripada jerawat,menjaga muka,rahsia kulit flawless,cara menjaga muka yang berjerawat,cara menjaga kulit muka berjerawat,cara jaga muka berjerawat,pencuci muka yang sesuai untuk remaja,kebaikan jerawat,cara nak muka flawless,muka berjerawat dan berparut,cara nak kulit flawless,petua muka flawless,petua menjaga muka,cara elakkan jerawat,penjagaan kulit,cara nak dapatkan kulit flawless,cara semulajadi untuk hilangkan jerawat batu,cara-cara menjaga muka dari jerawat,tip menjaga muka,cara nak bersihkan muka dari jerawat,cara flawless kan muka,cara nak flawless,cara menghalang jerawat tumbuh,cara glowingkan muka,cara menjaga wajah,cara penjagaan kulit muka berjerawat,cara menjaga kebersihan muka,cara orang korea menjaga kulit muka,cara cara menjaga kulit muka,petua jaga muka,menjaga kulit muka,cara penjagaan kulit wajah,tip jaga muka,petua menjaga kulit muka,cara nak dapat muka flawless,cara untuk muka flawless,produk untuk kulit berjerawat dan berparut,tips kulit flawless,cara penjagaan kulit muka yang betul,petua muka bersih,cara menjaga kulit,cara penjagaan muka berminyak,cara memakai bedak sejuk dengan betul,cara menjaga kulit muka dari jerawat,cara cuci muka yang betul,cara orang korea jaga muka,cara flawlesskan muka,cara flawless kan wajah,penjagaan wajah berjerawat,cara mengelakkan jerawat tumbuh di muka,Cara mengelakan jerawat,cara mendapatkan kulit flawless,cara menjaga muka dengan betul,produk penjagaan muka untuk remaja,cara membersihkan muka dengan betul,tips kulit flawless dan glowing,kulit flawless,tips untuk muka flawless,tips mengelakkan jerawat tumbuh,tips kulit muka flawless,cara menjaga wajah dari jerawat,cara flawlesskan kulit muka,cara nak jaga muka dari jerawat,cara tak nak jerawat tumbuh,urutan pada wajah untuk mengelak jerawat,cara cara tidak mahu jerawat naik,cara jaga muka dengan betul com,cara elak muka berjerawat,cara elakkan jerawat dan hilangkan jerawat,cara elakkan tumbuh jerawat,cara melicinkan muka bagi lelaki,cara jaga wajah remaja,tip mengelakkan,mcm mana nk elak muka jd jerawat,macam mana nak elakkan jerawat dari tumbuh,macam maca mahu mempunyai muka yang licin bersih dan tiada jerawat,cara orang cina jaga kulit muka,jerawat language:ms,cara penjagaan kulit dari timbul jerawat,cara untuk mengelakkan tumbuh jerawat,cara untuk mengelakan muka dari jerawat,cara nak flawlesskan muka,cara nak flawless dengan cepat,cara nak elakkan jerawat pada muka,cara merawat muka dengan betul,cara mengelakkan muka berjerawat,cara mengelakkan wajah berjerawat,bagaimana untuk elakkan jerawat,cara menjaga kulit muka daripada berjerawat com,cara menjaga muka simple,pembersih muka untuk remaja,nasihat doktor bagi muka berjerawat,cara tak nak bagi jerawat naik
{ 11 comments… add one }
  • Wafi February 8, 2015, 11:53 am

    Terima kasih Admin kerana bekongsikan artikel yang sangat informatif ini.

    Saya secara personal sangat bersetuju dengan kandungan artikel ini.

    Dan sebagai satu tambahan, saya ada menjumpai artikel yang bertajuk :
    “50+ Cara dan Petua Lengkap Menghilangkan Jerawat”

    Mungkin ini membantu sesiapa yang ingin merawat jerawat di muka.

  • mama aisyah March 24, 2015, 3:01 am

    Betul tuh, yang paling penting jangan gatal tangan nak pic jerawat dengan kuku. Nanti tak pepasal daripada satu jerawat bertambah-tambah bagai cendawan tumbuh pula kat muka. Kena jaga pemakanan. Itu yang pentng. Minum air secukupnya dan jaga kebersihan muka anda.

  • ummi July 6, 2015, 9:14 am

    wow.. perkongsian yg sangat menarik sekali. tips elak jerawat

  • Norra July 30, 2015, 11:41 am

    Saya dah try perkongsian yang sangat menakjub kan dan berhasil ye saya dah cuba jaga pemakanan jaga badan dan juga saya menjaga kebersihan ia sangat berhasil

  • Nana August 5, 2015, 7:55 am

    saya ada satu cara utk jaga kulit muka yg rasanya ramai orang kita tak buat. jom terjah tengok kat http://www.blognana.com

  • ida August 20, 2015, 7:05 am

    tips ini sangat bagus. Tips tidak memicit jerawat memang selalu dengar tapi ramai yang tak boleh tahan tengok jerawat kat muka. Geram sangat. hihi

  • miaqaisarah December 11, 2015, 4:16 am

    Good info.. Tq for sharing.. 🙂

    Untuk produk yang dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi, boleh cuba set Nutriwhite.. Sesuai untuk kulit orang Asia..

    http://miaqaisarah.com/2015/12/11/kulit-catik-dan-sihat-dengan-set-nutriwhite/

  • Shidah Abdullah May 10, 2017, 1:03 am

    Simple sharing but informative

  • Sabun Jerawat Batu September 4, 2017, 5:44 am

    terimakasih atas informasinya, jangan lupa kunjungi kami
    di http://idblackwalet.com/sabun-jerawat-batu/

Leave a Comment