≡ Menu

Tips Remaja Untuk Menjaga Muka Daripada Jerawat

Tips Remaja Untuk Menjaga Muka Daripada Jerawat

1. Pastikan wajah sentiasa dalam keadaan BERSIH.

2. Jangan terlalu kerap menggunakan mekap yang TEBAL di wajah.

3. Bersihkan wajah dengan SEMPURNA setiap kali selepas mengunakan mekap.

4. CUCI wajah sekurang-kurangnya 3 kali sehari dengan air suam dan gunakan pembersih yang sesuai untuk kulit wajah yang berminyak dan berjerawat. Lakukan dalam urutan berputar.

5. Jangan lakukan urutan atau pembersihan yang BERLEBIHAN kerana ia akan menyebabkan iritasi.

6. Elakkan daripada memicit jerawat dengan kuku! MEMICIT jerawat akan menyebabkan kulit menjadi bengkak, merah dan berparut.

7. Jagalah kebersihan rambut dan tangan kamu. Jangan menyentuh wajah dalam keadaan jari yang KOTOR. Sebaiknya bersihkan tangan sebelum menyentuh wajah.

8. Hentikan menggunakan MEKAP ketika wajah masih berjerawat.

9. Sering berganti TUALA pengelap wajah, pastikan tuala tersebut lembut dan bersih

10. Lindungi kulit dari SINAR matahari kerana ia akan meransang kulit mengeluarkan lebih banyak sebum sehingga menyebabkan pertumbuhan jerawat.

11. Jika jerawat tumbuh di bahagian belakang, pakailah pakaian yang LONGGAR, ringan dan dapat menyerap peluh.

12. Kurangkan memakai SKARF dan topi kerana ia sering menjadi tempat terkumpulnya minyak dan debu.

13. Dapatkan NASIHAT doktor sekiranya jerawat tidak berkurangan.

14. Kurangkan MAKANAN yang pedas, berminyak dan berkalori.

Selain itu anda boleh mencuba Sabun Kolagen Nurraysa

Secara umumnya sabun ini sesuai untuk semua orang atau lebih senang lagi untuk 1 isi rumah dan masalah kulit gatal-gatal, jerawat, panau, parut, kudis, berkerak, ekzema baby memang sesuai guna sabun ni.

sms/whatsapp : 011-15074217 

 

 

Testimoni Sabun Kolagen Nurraysa Masalah kulit Bayi

Sabun Kolagen Nurraysa

Sabun Kolagen Nurraysa 2

Hubungi segera untuk dan dapatkan harga:-

SyahRyn +6011-15074217 (call/sms/whatsapp)

Incoming search terms:

cara menjaga muka,penjagaan muka,tips penjagaan muka,cara menjaga kulit muka,cara jaga muka,cara penjagaan muka,cara menjaga kulit muka daripada jerawat,cara mengelakkan jerawat,cara nak jaga muka,Tips menjaga muka,cara orang korea jaga kulit,tips jaga muka,penjagaan kulit muka,pencuci muka yang sesuai untuk remaja perempuan,cara jaga kulit muka,cara nak bersihkan muka,cara penjagaan kulit muka,cara mencuci muka dengan betul,tips muka flawless,cara mengelakkan jerawat tumbuh,cara nak flawless kan muka,cara menjaga muka daripada jerawat,penjagaan muka untuk remaja perempuan,tips menjaga kulit muka,Tips penjagaan kulit muka,muka flawless,cara tak nak bagi jerawat tumbuh,cara mencuci muka dengan betul dan berkesan,tips penjagaan muka berjerawat,cara bersihkan muka,cara penjagaan wajah,cara jaga muka dari jerawat,tips penjagaan wajah,cara penjagaan muka berjerawat,penjagaan muka berjerawat,penjagaan wajah,cara penjagaan kulit,jaga muka,cara nak jaga kulit muka,tips menjaga muka daripada jerawat,tips penjagaan muka remaja,cara menjaga muka dari jerawat,tip penjagaan muka,cara untuk mengelakkan jerawat tumbuh,jaga kulit muka,produk yang sesuai untuk remaja,cara penjagaan muka remaja,cara untuk menjaga kulit muka,tips jaga kulit muka,muka berjerawat,pencuci muka terbaik,Cara menjaga muka berjerawat,cara cara menjaga muka,tips penjagaan kulit,cara cuci muka dengan betul,cara penjagaan muka yang betul,Cara elak jerawat,cara jaga kulit,cara untuk menjaga muka daripada jerawat,tips elak jerawat,rahsia kulit flawless,cara menjaga muka yang berjerawat,cara nak bagi muka flawless,menjaga muka,muka berjerawat dan berparut,cara menjaga kulit muka berjerawat,kebaikan jerawat,cara jaga muka berjerawat,pencuci muka yang sesuai untuk remaja,cara nak muka flawless,petua menjaga muka,cara nak kulit flawless,petua muka flawless,penjagaan kulit,cara elakkan jerawat,cara semulajadi untuk hilangkan jerawat batu,cara nak dapatkan kulit flawless,cara-cara menjaga muka dari jerawat,cara nak flawless,cara menjaga wajah,cara nak bersihkan muka dari jerawat,cara flawless kan muka,cara glowingkan muka,cara menghalang jerawat tumbuh,cara menjaga kebersihan muka,cara penjagaan kulit muka berjerawat,tip menjaga muka,cara cara menjaga kulit muka,menjaga kulit muka,tip jaga muka,petua jaga muka,cara penjagaan kulit wajah,cara orang korea menjaga kulit muka,petua menjaga kulit muka,produk untuk kulit berjerawat dan berparut,cara nak dapat muka flawless,cara untuk muka flawless,tips kulit flawless,petua muka bersih,cara menjaga kulit,cara penjagaan kulit muka yang betul,cara orang korea jaga muka,cara flawlesskan muka,cara penjagaan muka berminyak,cara memakai bedak sejuk dengan betul,cara cuci muka yang betul,cara menjaga kulit muka dari jerawat,cara flawless kan wajah,penjagaan wajah berjerawat,Cara mengelakan jerawat,produk penjagaan muka untuk remaja,cara mendapatkan kulit flawless,tips mengelakkan jerawat tumbuh,tips untuk muka flawless,kulit flawless,cara membersihkan muka dengan betul,tips kulit flawless dan glowing,cara mengelakkan jerawat tumbuh di muka,cara flawlesskan kulit muka,cara menjaga wajah dari jerawat,tips kulit muka flawless,cara menjaga muka dengan betul,Elak jerawat,cara melicinkan muka bagi lelaki,cara mengelak jerawat,cara tak nak jerawat tumbuh,cara mengelakkan muka berjerawat,cara nak bgi muka takde jerawat dan jadi flawless,cara jaga muka untuk budak sekolah,CARA ELAKKAN JERAWAT TUMBUH,cara nak muka tak ada jerawat,cara untuk mengelakkan jerawat,cara nak bagi muka nampak glowing,penjagaan kulit muka bagi remaja,tips mengelak jerawat,cara-cara menghilangkan jerawat remaja korea,cara bersihkan muka daripada jerawat,kelebihan kulit remaja,cara nak dapatkan muka bersih tiada bintik bintik,cara elak jerawat tumbuh,tip elak jerawat,cara halang jerawat tumbuh,cara nak elak jerawat tumbuh,muka bergerutu,nk muka bersih,Ubat tradisional pejagaan muke untuk glowing kulit muke,nak muka flawless takde bintik bintik kecil dan jerawat,tips muka flawless dan licin#spf=1,tips menjadikan muka glowing,tips muka licin and tiada jerawat,ubat apa kasi putih muka,penjagaan kulit paling sesuai untuk remaja,pantang larang makanan untuk muka berjerawat malaysia,pemakanan elakan jerawat,penjagaan kulit muka berminyak#spf=1,tips menjaga muka remaja,ubat jerawat yg paling sesuai untuk lelaki,ubat muka untuk remaja,penjagaan muka lelaki berjerawat,tips melicinkan kulit muka lelaki,tip penjagaan kulit minyak dan jerawat,petua untuk licin dan flawless kannkulit muka,produk putih muka untuk pelajar sekolah,sabun muka untuk jerawat remaja,remaj koria cara cuci wajah,tips dapatkan muka flawless,rawatan muka untuk lelaki tradisional,rawat muka cara tradisiol,tips untuk mengelak,petua tiada naik jerawat,produk untuk jerwat bagi muka flawless,Tips supaya muke tidak ditumbuhi jerawat,perempuan muka flawless tanpa jerawat,petua cantik kan wajah remaja,petua elak jerawat pasir merebak,tips penjagaan wajah berjerawat#spf=1,tips jaga wajah sihat,tips elakkan jerawat tumbuh,petua kecantikkan daripada janna nick,tips elak jerawat tumbuh,tips sihat dari doktor untuk remaja yang ada masalah jerawat,tips agar muka x naik jerawat,muke yang bersih,bagai mana orang putih tiada jerawat,cara menjaga kulit muka untuk budak perempuan sekolah menengah,air mani lelaki boleh hilangkan jerawat,cara menghilangkan jerawat bagi pelajar asrama,cara mengelakkan muka tumbuh jerawat,Cara mengelak muka jerawat,cara mengelak muka berjerawat tanpa guna apa apa,cara mengelak kan hitam semasa bersekolah,cara mengawal jerawat,cara menjaga kulit wajah dengan betul,cara menjaga muka licin,cara nak elakkan jerawat tumbuh kat muka,cara nak elakkan jerawat,cara nak buat muka cantik,cara nak bagi muka glowing,cara nak bagi muka fl,cara mudah untuk menghilangkan jerawat dan membuatkan muka mnjadi flowles,cara mudah menjaga w,cara menjaga wajah berjerawat seperti korea,Cara mencuci wajah supaya tampak bersih dan tiada jerawat,cara memflawless wajah,cara elak jerawat timbul,cara cara taknak jadi hitam,cara cara taknak bagi muka naik jerawat,cara cara mengalami kulit yg lincin,basic penjagaan muka,bagaimanalah nak elakkan daripada muka berminyak?,bagaimana tak nak bagi ade jerawat,bagaimana nak jaga kulit muka,cara elak pertumbuhan jerawat,cara elakkan berjerawat,cara korea menjaga kulit muka,cara jaga muka dengan mudah,cara jaga muka dengan betul,cara flawless kan kulit muka,cara flawless dengan pemakanan,cara elakkan timbul jerawat,cara elakkan muka jadi hitam,cara elakkan muka berminyak,Cara Nak Exercise Kan Muka Bagi Elakkan Jerawat,cara nak glowingkan muka,cara nak jaga muka supaya sihat,macam mana nak jaga kulit muka,Macam mana nak elek muka daripada terkena jerawat nasi,kaedah menjaga kebersihan wajah sewaktu remaja,jaga permakanan untuk mengelakkam daripada berjerawat,jaga muka barsih,elak muka naik jerawat,cuci muka sentiasa bersih utk elak jerawat,cara² untuk buat muka flawless,makanan elak jerawat,makanan untuk elak jerawat,muka flawless tanpa produk,mengurangkan jerawat remaja,menghalang jerawat daripada tumbuh,mengelakkan muka dripada berparut,mengelak jerawat,malaysia cara jaga muka jadi flawless,makanan yang mengelakkan daripada jerawat,makanan untuk mengelak jerawat,caraorang melayu hilangkan jerawat,cara2 nk jaga kulit,cara pemakanan mengelakkan jerawat,cara pastikan muka sentiasa bersih,cara paling berkesan nak flawles kan muka,cara nk jag,cara nk flawless kan kulit wajah,cara nak muka glowing dengan menggunkn ais,cara nak licinkan wajah,cara nak licinkan muka tanpa jerawat#spf=1,cara penjagaan muka dari jerawat,cara penjagaan muka lelaki korea,cara-cara penjagaan muka perempuan,cara untuk mengellakan jerawat,cara untuk mengelakkan dari jerawat,cara untuk mengelakan daripada jerawat,cara taknak jerawat,cara rawat muka berjerawat,cara halang muka dari jerawat,cara penjagaan muka lelaki tanpa pencuci muka#spf=1,muka sentiasa gatal dan naik jerawat tanpa mata
{ 10 comments… add one }
  • Wafi February 8, 2015, 11:53 am

    Terima kasih Admin kerana bekongsikan artikel yang sangat informatif ini.

    Saya secara personal sangat bersetuju dengan kandungan artikel ini.

    Dan sebagai satu tambahan, saya ada menjumpai artikel yang bertajuk :
    “50+ Cara dan Petua Lengkap Menghilangkan Jerawat”

    Mungkin ini membantu sesiapa yang ingin merawat jerawat di muka.

  • mama aisyah March 24, 2015, 3:01 am

    Betul tuh, yang paling penting jangan gatal tangan nak pic jerawat dengan kuku. Nanti tak pepasal daripada satu jerawat bertambah-tambah bagai cendawan tumbuh pula kat muka. Kena jaga pemakanan. Itu yang pentng. Minum air secukupnya dan jaga kebersihan muka anda.

  • ummi July 6, 2015, 9:14 am

    wow.. perkongsian yg sangat menarik sekali. tips elak jerawat

  • Norra July 30, 2015, 11:41 am

    Saya dah try perkongsian yang sangat menakjub kan dan berhasil ye saya dah cuba jaga pemakanan jaga badan dan juga saya menjaga kebersihan ia sangat berhasil

  • Nana August 5, 2015, 7:55 am

    saya ada satu cara utk jaga kulit muka yg rasanya ramai orang kita tak buat. jom terjah tengok kat http://www.blognana.com

  • ida August 20, 2015, 7:05 am

    tips ini sangat bagus. Tips tidak memicit jerawat memang selalu dengar tapi ramai yang tak boleh tahan tengok jerawat kat muka. Geram sangat. hihi

  • miaqaisarah December 11, 2015, 4:16 am

    Good info.. Tq for sharing.. 🙂

    Untuk produk yang dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi, boleh cuba set Nutriwhite.. Sesuai untuk kulit orang Asia..

    http://miaqaisarah.com/2015/12/11/kulit-catik-dan-sihat-dengan-set-nutriwhite/

  • Shidah Abdullah May 10, 2017, 1:03 am

    Simple sharing but informative

Leave a Comment