≡ Menu

Tips Remaja Untuk Menjaga Muka Daripada Jerawat

Tips Remaja Untuk Menjaga Muka Daripada Jerawat

1. Pastikan wajah sentiasa dalam keadaan BERSIH.

2. Jangan terlalu kerap menggunakan mekap yang TEBAL di wajah.

3. Bersihkan wajah dengan SEMPURNA setiap kali selepas mengunakan mekap.

4. CUCI wajah sekurang-kurangnya 3 kali sehari dengan air suam dan gunakan pembersih yang sesuai untuk kulit wajah yang berminyak dan berjerawat. Lakukan dalam urutan berputar.

5. Jangan lakukan urutan atau pembersihan yang BERLEBIHAN kerana ia akan menyebabkan iritasi.

6. Elakkan daripada memicit jerawat dengan kuku! MEMICIT jerawat akan menyebabkan kulit menjadi bengkak, merah dan berparut.

7. Jagalah kebersihan rambut dan tangan kamu. Jangan menyentuh wajah dalam keadaan jari yang KOTOR. Sebaiknya bersihkan tangan sebelum menyentuh wajah.

8. Hentikan menggunakan MEKAP ketika wajah masih berjerawat.

9. Sering berganti TUALA pengelap wajah, pastikan tuala tersebut lembut dan bersih

10. Lindungi kulit dari SINAR matahari kerana ia akan meransang kulit mengeluarkan lebih banyak sebum sehingga menyebabkan pertumbuhan jerawat.

11. Jika jerawat tumbuh di bahagian belakang, pakailah pakaian yang LONGGAR, ringan dan dapat menyerap peluh.

12. Kurangkan memakai SKARF dan topi kerana ia sering menjadi tempat terkumpulnya minyak dan debu.

13. Dapatkan NASIHAT doktor sekiranya jerawat tidak berkurangan.

14. Kurangkan MAKANAN yang pedas, berminyak dan berkalori.

Selain itu anda boleh mencuba Sabun Kolagen Nurraysa

Secara umumnya sabun ini sesuai untuk semua orang atau lebih senang lagi untuk 1 isi rumah dan masalah kulit gatal-gatal, jerawat, panau, parut, kudis, berkerak, ekzema baby memang sesuai guna sabun ni.

sms/whatsapp : 011-15074217 

 

 

Testimoni Sabun Kolagen Nurraysa Masalah kulit Bayi

Sabun Kolagen Nurraysa

Sabun Kolagen Nurraysa 2

Hubungi segera untuk dan dapatkan harga:-

SyahRyn +6011-15074217 (call/sms/whatsapp)

RealestateMY
  |  null, Selangor
 - 18 May 2019

Full time, Part time, Internship. Reporting to the Director, you will join an established team who are known for their collaborative and supportiveapproach to work. As a Marketing ...

Constructions Métalliques Florentaises
  |  Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur
 - 21 May 2019

Entreprise Le Groupe CMF (195 personnes, 33 M. de CA), est le spécialiste reconnu de la gestion du climat. clés en main. dans les serres (horticole, maraîchère) et bâtiment ERP (ja...

Leader
  |  Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur
 - 19 May 2019

Filiale de Leader Group, acteur référent sur le marché professionnel international de la Sécurité Incendie et du Secours Sauvetage, notre entreprise, BIO EX (20 pers, 10 M. CA) dév...

Weare
  |  null, Malacca
 - 20 May 2019

WEARE Pacific est un groupe industriel intégré créé par des entreprises familiales dans les secteurs de l'aérospatiale, de la défense, de l'automobile et du médical. Combinant tous...

Sa Esker
  |  Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur
 - 19 May 2019

Editeur de logiciels de dématérialisation et d'automatisation des processus documentaires en mode SaaS, nous souhaitons relever les défis de ce marché à forte croissance et concrét...

Denis Freres
  |  Taiping, Perak
 - 22 May 2019

MAFIPRO, GUINEA FOODS et SFI FOOD sont trois entreprises du groupe Denis Asia Pacific Pte Ltd. Ce groupe agroalimentaire, d'origine Française, basé à Singapour, occupe une position...

neuvoo job search kerja-kerja

Incoming search terms:

cara menjaga muka,penjagaan muka,tips penjagaan muka,cara menjaga kulit muka,cara jaga muka,cara menjaga kulit muka daripada jerawat,cara penjagaan muka,cara mengelakkan jerawat,cara nak jaga muka,Tips menjaga muka,cara orang korea jaga kulit,tips jaga muka,penjagaan kulit muka,pencuci muka yang sesuai untuk remaja perempuan,cara jaga kulit muka,cara penjagaan kulit muka,cara nak bersihkan muka,cara mencuci muka dengan betul,tips muka flawless,cara menjaga muka daripada jerawat,cara mengelakkan jerawat tumbuh,cara nak flawless kan muka,penjagaan muka untuk remaja perempuan,cara tak nak bagi jerawat tumbuh,tips menjaga kulit muka,tips penjagaan muka berjerawat,Tips penjagaan kulit muka,muka flawless,cara penjagaan muka berjerawat,cara mencuci muka dengan betul dan berkesan,cara jaga muka dari jerawat,cara bersihkan muka,cara penjagaan wajah,tips penjagaan wajah,penjagaan muka berjerawat,penjagaan wajah,cara nak jaga kulit muka,cara penjagaan kulit,jaga muka,tips menjaga muka daripada jerawat,cara menjaga muka dari jerawat,tips penjagaan muka remaja,tip penjagaan muka,cara untuk mengelakkan jerawat tumbuh,jaga kulit muka,cara untuk menjaga kulit muka,produk yang sesuai untuk remaja,cara penjagaan muka remaja,Cara elak jerawat,cara cara menjaga muka,tips jaga kulit muka,Cara menjaga muka berjerawat,muka berjerawat,tips penjagaan kulit,pencuci muka terbaik,tips elak jerawat,cara cuci muka dengan betul,cara nak bagi muka flawless,cara penjagaan muka yang betul,cara untuk menjaga muka daripada jerawat,cara jaga kulit,menjaga muka,cara menjaga muka yang berjerawat,rahsia kulit flawless,cara jaga muka berjerawat,kebaikan jerawat,cara nak muka flawless,pencuci muka yang sesuai untuk remaja,muka berjerawat dan berparut,cara menjaga kulit muka berjerawat,petua menjaga muka,cara elakkan jerawat,petua muka flawless,cara nak kulit flawless,penjagaan kulit,cara-cara menjaga muka dari jerawat,cara semulajadi untuk hilangkan jerawat batu,cara menghalang jerawat tumbuh,cara nak dapatkan kulit flawless,tip menjaga muka,cara nak bersihkan muka dari jerawat,cara flawless kan muka,cara nak flawless,cara menjaga wajah,cara glowingkan muka,cara menjaga kebersihan muka,cara penjagaan kulit muka berjerawat,tip jaga muka,menjaga kulit muka,petua jaga muka,cara cara menjaga kulit muka,cara orang korea menjaga kulit muka,cara penjagaan kulit wajah,cara nak dapat muka flawless,cara untuk muka flawless,petua menjaga kulit muka,produk untuk kulit berjerawat dan berparut,cara penjagaan kulit muka yang betul,petua muka bersih,tips kulit flawless,cara menjaga kulit,cara memakai bedak sejuk dengan betul,cara menjaga kulit muka dari jerawat,cara flawlesskan muka,cara penjagaan muka berminyak,cara orang korea jaga muka,cara cuci muka yang betul,cara flawless kan wajah,cara mendapatkan kulit flawless,Cara mengelakan jerawat,cara menjaga muka dengan betul,penjagaan wajah berjerawat,cara mengelakkan jerawat tumbuh di muka,produk penjagaan muka untuk remaja,kulit flawless,cara membersihkan muka dengan betul,tips kulit flawless dan glowing,tips untuk muka flawless,tips mengelakkan jerawat tumbuh,cara menjaga wajah dari jerawat,tips kulit muka flawless,cara flawlesskan kulit muka,tips menjaga muka bagi remaja
{ 12 comments… add one }
  • Wafi February 8, 2015, 11:53 am

    Terima kasih Admin kerana bekongsikan artikel yang sangat informatif ini.

    Saya secara personal sangat bersetuju dengan kandungan artikel ini.

    Dan sebagai satu tambahan, saya ada menjumpai artikel yang bertajuk :
    “50+ Cara dan Petua Lengkap Menghilangkan Jerawat”

    Mungkin ini membantu sesiapa yang ingin merawat jerawat di muka.

  • mama aisyah March 24, 2015, 3:01 am

    Betul tuh, yang paling penting jangan gatal tangan nak pic jerawat dengan kuku. Nanti tak pepasal daripada satu jerawat bertambah-tambah bagai cendawan tumbuh pula kat muka. Kena jaga pemakanan. Itu yang pentng. Minum air secukupnya dan jaga kebersihan muka anda.

  • ummi July 6, 2015, 9:14 am

    wow.. perkongsian yg sangat menarik sekali. tips elak jerawat

  • Norra July 30, 2015, 11:41 am

    Saya dah try perkongsian yang sangat menakjub kan dan berhasil ye saya dah cuba jaga pemakanan jaga badan dan juga saya menjaga kebersihan ia sangat berhasil

  • Nana August 5, 2015, 7:55 am

    saya ada satu cara utk jaga kulit muka yg rasanya ramai orang kita tak buat. jom terjah tengok kat http://www.blognana.com

  • ida August 20, 2015, 7:05 am

    tips ini sangat bagus. Tips tidak memicit jerawat memang selalu dengar tapi ramai yang tak boleh tahan tengok jerawat kat muka. Geram sangat. hihi

  • miaqaisarah December 11, 2015, 4:16 am

    Good info.. Tq for sharing.. 🙂

    Untuk produk yang dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi, boleh cuba set Nutriwhite.. Sesuai untuk kulit orang Asia..

    http://miaqaisarah.com/2015/12/11/kulit-catik-dan-sihat-dengan-set-nutriwhite/

  • Shidah Abdullah May 10, 2017, 1:03 am

    Simple sharing but informative

  • Sabun Jerawat Batu September 4, 2017, 5:44 am

    terimakasih atas informasinya, jangan lupa kunjungi kami
    di http://idblackwalet.com/sabun-jerawat-batu/

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.