≡ Menu

Tips Remaja Untuk Menjaga Muka Daripada Jerawat

Tips Remaja Untuk Menjaga Muka Daripada Jerawat

1. Pastikan wajah sentiasa dalam keadaan BERSIH.

2. Jangan terlalu kerap menggunakan mekap yang TEBAL di wajah.

3. Bersihkan wajah dengan SEMPURNA setiap kali selepas mengunakan mekap.

4. CUCI wajah sekurang-kurangnya 3 kali sehari dengan air suam dan gunakan pembersih yang sesuai untuk kulit wajah yang berminyak dan berjerawat. Lakukan dalam urutan berputar.

5. Jangan lakukan urutan atau pembersihan yang BERLEBIHAN kerana ia akan menyebabkan iritasi.

6. Elakkan daripada memicit jerawat dengan kuku! MEMICIT jerawat akan menyebabkan kulit menjadi bengkak, merah dan berparut.

7. Jagalah kebersihan rambut dan tangan kamu. Jangan menyentuh wajah dalam keadaan jari yang KOTOR. Sebaiknya bersihkan tangan sebelum menyentuh wajah.

8. Hentikan menggunakan MEKAP ketika wajah masih berjerawat.

9. Sering berganti TUALA pengelap wajah, pastikan tuala tersebut lembut dan bersih

10. Lindungi kulit dari SINAR matahari kerana ia akan meransang kulit mengeluarkan lebih banyak sebum sehingga menyebabkan pertumbuhan jerawat.

11. Jika jerawat tumbuh di bahagian belakang, pakailah pakaian yang LONGGAR, ringan dan dapat menyerap peluh.

12. Kurangkan memakai SKARF dan topi kerana ia sering menjadi tempat terkumpulnya minyak dan debu.

13. Dapatkan NASIHAT doktor sekiranya jerawat tidak berkurangan.

14. Kurangkan MAKANAN yang pedas, berminyak dan berkalori.

Selain itu anda boleh mencuba Sabun Kolagen Nurraysa

Secara umumnya sabun ini sesuai untuk semua orang atau lebih senang lagi untuk 1 isi rumah dan masalah kulit gatal-gatal, jerawat, panau, parut, kudis, berkerak, ekzema baby memang sesuai guna sabun ni.

sms/whatsapp : 011-15074217 

 

 

Testimoni Sabun Kolagen Nurraysa Masalah kulit Bayi

Sabun Kolagen Nurraysa

Sabun Kolagen Nurraysa 2

Hubungi segera untuk dan dapatkan harga:-

SyahRyn +6011-15074217 (call/sms/whatsapp)

Synthomer
  |  (Unspecified city),
 - 20 Jul 2017

Synthomer's European Graduate Programme (SynGP) offers highly qualified university graduates excellent career prospects and the unique opportunity to create a group wide network of...

SanDisk
  |  (Unspecified city), Penang
 - 20 Jul 2017

Req ID. 31245. approved. approved. SanDisk offers a highly competitive compensation package and great benefits. SanDisk provides equal employment opportunities to all employees and...

SanDisk
  |  (Unspecified city), Penang
 - 20 Jul 2017

Req ID. 32108. General Description. Manages the development and implementation process of a company's services involving departmental or cross functional teams focused on the deliv...

AIA Careers
  |  Cyberjaya, Selangor
 - 20 Jul 2017

Job Summary. Perform quality checking on all processes as per stipulated benchmark and requirements. Key Responsibilities. Performing quality checking for all processes within the...

Resorts World Genting
  |  Genting Highlands, Pahang
 - 20 Jul 2017

Genting Malaysia Berhad. Genting Malaysia is a leading multinational conglomerate that is principally involved in the leisure and hospitality business covering theme parks, gaming...

Singtel
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 19 Jul 2017

The purpose of the Client Delivery Manager. RDC (CDM) role is to provide post sales service support to Optus Business customers that includes customer service and consultancy funct...

neuvoo job search kerja-kerja

Incoming search terms:

cara menjaga muka,penjagaan muka,tips penjagaan muka,cara menjaga kulit muka,cara jaga muka,cara menjaga kulit muka daripada jerawat,cara penjagaan muka,cara mengelakkan jerawat,cara nak jaga muka,Tips menjaga muka,cara orang korea jaga kulit,tips jaga muka,penjagaan kulit muka,pencuci muka yang sesuai untuk remaja perempuan,cara jaga kulit muka,cara penjagaan kulit muka,cara nak bersihkan muka,cara mencuci muka dengan betul,tips muka flawless,cara mengelakkan jerawat tumbuh,cara nak flawless kan muka,cara menjaga muka daripada jerawat,penjagaan muka untuk remaja perempuan,tips menjaga kulit muka,cara tak nak bagi jerawat tumbuh,Tips penjagaan kulit muka,tips penjagaan muka berjerawat,muka flawless,cara mencuci muka dengan betul dan berkesan,cara bersihkan muka,cara penjagaan muka berjerawat,cara penjagaan wajah,cara jaga muka dari jerawat,tips penjagaan wajah,penjagaan muka berjerawat,penjagaan wajah,jaga muka,cara nak jaga kulit muka,cara penjagaan kulit,cara menjaga muka dari jerawat,tips menjaga muka daripada jerawat,tips penjagaan muka remaja,tip penjagaan muka,cara untuk mengelakkan jerawat tumbuh,cara untuk menjaga kulit muka,produk yang sesuai untuk remaja,jaga kulit muka,cara penjagaan muka remaja,tips jaga kulit muka,cara cara menjaga muka,muka berjerawat,tips elak jerawat,pencuci muka terbaik,Cara menjaga muka berjerawat,Cara elak jerawat,tips penjagaan kulit,cara cuci muka dengan betul,cara jaga kulit,cara untuk menjaga muka daripada jerawat,cara nak bagi muka flawless,cara penjagaan muka yang betul,menjaga muka,rahsia kulit flawless,cara menjaga muka yang berjerawat,cara nak muka flawless,cara menjaga kulit muka berjerawat,cara jaga muka berjerawat,pencuci muka yang sesuai untuk remaja,muka berjerawat dan berparut,kebaikan jerawat,petua muka flawless,petua menjaga muka,cara nak kulit flawless,penjagaan kulit,cara-cara menjaga muka dari jerawat,cara nak dapatkan kulit flawless,cara semulajadi untuk hilangkan jerawat batu,cara elakkan jerawat,cara menghalang jerawat tumbuh,cara flawless kan muka,cara nak bersihkan muka dari jerawat,cara glowingkan muka,cara nak flawless,cara menjaga wajah,cara penjagaan kulit muka berjerawat,tip menjaga muka,cara menjaga kebersihan muka,cara orang korea menjaga kulit muka,cara penjagaan kulit wajah,tip jaga muka,petua jaga muka,cara cara menjaga kulit muka,menjaga kulit muka,cara untuk muka flawless,produk untuk kulit berjerawat dan berparut,petua menjaga kulit muka,cara nak dapat muka flawless,petua muka bersih,cara penjagaan kulit muka yang betul,tips kulit flawless,cara menjaga kulit,cara menjaga kulit muka dari jerawat,cara flawlesskan muka,cara cuci muka yang betul,cara memakai bedak sejuk dengan betul,cara orang korea jaga muka,cara penjagaan muka berminyak,produk penjagaan muka untuk remaja,cara flawless kan wajah,Cara mengelakan jerawat,cara mengelakkan jerawat tumbuh di muka,cara menjaga muka dengan betul,penjagaan wajah berjerawat,cara mendapatkan kulit flawless,kulit flawless,cara membersihkan muka dengan betul,tips untuk muka flawless,tips mengelakkan jerawat tumbuh,tips kulit flawless dan glowing,cara menjaga wajah dari jerawat,tips kulit muka flawless,cara flawlesskan kulit muka,cara jaga muka berminyak,cara untuk mengelakkan jerawat,cara melicinkan muka bagi lelaki,cara mengelakkan muka berjerawat,cara tak nak jerawat tumbuh,menjaga muka daripada terlalu berminyak,cara nak bgi muka takde jerawat dan jadi flawless,kaedah menjaga kebersihan wajah sewaktu remaja,tip elak jerawat,cara elak jerawat tumbuh,cara halang jerawat tumbuh,cara muka floles macam jepun,cara jaga kulit muka remaja,cara nak elakkan jerawat,Elak kan dari jerawat,cara menjaga muka perempuan,cara mengawal jerawat,cara bersihkan muka daripada jerawat,cara nak muka bersih tanpa jerawat,cara jaga muka dengan elok,cara jaga muka berparut,punca hilang seri wajah dalam islam,tips dapatkan muka flawless,Tip penjagaan muka berjerawat,cara jaga muka daripada jerawat,tip penjagaan kulit minyak dan jerawat,Cara mencuci muka dengan betul supaya muka tidak berminyak lagi,sabun muka untuk jerawat remaja,cara membersihkan muka daripada jerawat,cara jaga wajah,Cara mencuci wajah supaya tampak bersih dan tiada jerawat,petua elak muka berjerawat,Petua elakkan tumbuh jerawat,cara mengelakkan muka tumbuh jerawat,petua mengelakkan jerawat tumbuh,cara mengelakkan muka ditumbuhi jerawat,cara mengelakkan jerawat di muka,cara mengelak kan hitam semasa bersekolah,cara mengelak jerawat,produk [enjagaan kulit remaja yang berjerawat,produk paling berkesan untuk hilangkan jerawat bagi remaja,cara mengelak dari jerawat untuk lelaki,produk penjagaan muka yang sesuai untuk remaja,produk untuk jerwat bagi muka flawless,nak muka flawless takde bintik bintik kecil dan jerawat,tips elak jerawat dari segi pemakanan,tips elakkan jerawat tumbuh,cara cara nak licinkan kulit muka yang ada jerawat,cara cara membuat muka kacak umur 15 tahun,bagaimanalah nak elakkan daripada muka berminyak?,tips penjagaan muka untuk remaja,tips penjagaan untuk remaja,bagaimana menjaga muka licin tak berjerawat,tips penjagaan wajah berjerawat#spf=1,ubat muka untuk remaja,tips penjagaan wajah untuk remaja perempuan,tips tips jaga muka,tips untuk elak jerawat,tips untuk kulit muka sentiasa bersih tanpa jerawat,bagai mana orang putih tiada jerawat,cara cara taknak bagi muka naik jerawat,tips muka flawless dan licin#spf=1,tips jaga kesihatan muka,cara hilangkan jerawat remaja lelaki,cara halang muka dari jerawat,cara flawles n glowing muka secara semulajadi,tips melicinkan kulit muka,tips melicinkan kulit muka lelaki,tips mendapatkan flawless muka berparut,cara elakkan muka berminyak,tips menjadikan muka glowing,cara elakkan jerawat pasir,cara elakkan jerawat dan hilangkan jerawat,tips menjaga muka bagi remaja,cara cara untuk menjaga kulit muka,ubat jerawat yg paling sesuai untuk lelaki,petua bersihkan wajah,cara penjagaan muka dari jerawat,cara nak hindarkan daripada jerawat,cara nak hentikan jerawat,cara2 nk jaga kulit,caraorang melayu hilangkan jerawat,Cara Nak Exercise Kan Muka Bagi Elakkan Jerawat,cara nak elakkan muka ditumbuhi jerawat,cara nak elakkan muka dari timbul jerawat,cara nak elakkan jerawat tumbuh kat muka,cara nak elak daripada muka berjerawat dan bintik hitam,macam mana jerawat boleh tumbuh,Macam mana nak elek muka daripada terkena jerawat nasi,macam mana nak jaga kulit muka,macamana nak muka jagan tumbuh jerawat,cara nak jadi flawless,cara nak jaga muka dengan baik,cara penjagaan muka lelaki tanpa pencuci muka#spf=1,cara penjagaan muka berjerawat pasir,cara pemakanan mengelakkan jerawat,cara rawat muka berjerawat,cara nk jaga muka dari jerawat,cara senang jaga muka tanpa jerawat,cara nak licinkan muka dari jerawat,cara taknak jerawat,cara untuk elak jerawat,cara untuk hentikan muka berminyak lelaki,cara untuk mengawal jerawat,cara nak licinkan muka,cara nak jaga muka supaya sihat,makanan untuk elak jerawat,makanan untuk elakkan jerawat,malaysia cara jaga muka jadi flawless,pakai sabun nurayysa timbul jerawat,pencuci muka oxy korean,cara mudah untuk menghilangkan jerawat dan membuatkan muka mnjadi flowles,cara mudah elakkan jerawat timbul,cara merawat kulit berjerawat dan berparut,cara menjaga wajah di asrama,cara menjaga kulit wajah dengan betul,penjagaan muka dengan bersih,penjagaan muka lelaki berjerawat,penjagaan muka remaja menggunakan bahan semula jadi,penjagaan muka untuk remaja,cara menjaga kulit muka untuk budak perempuan sekolah menengah,air mani lelaki boleh hilangkan jerawat,orang putih tiada jerawat,obat gatal di wajah mata,mengelak jerawat,mengelakkan muka dripada berparut,cara nak cantikkan muka yang berjerawat,cara nak bersihkan muka daripada jerawat,cara nak bagi muka nampak glowing lelaki,Menjaga muka lelaki supaya tidak berjerawat,cara nak bagi muka licin dengan menggunakan pencuci muka,cara nak bagi muka glowing,cara muka jadi flawless dan glow,muka sentiasa gatal dan naik jerawat tanpa mata,nak flawless kulit muka lelaki,Nak jadi flawless,nak kulit licin tanpa jerawat parut jerawat dan berminyak,cara menghalang pertumbuhan jerawat
{ 10 comments… add one }
  • Wafi February 8, 2015, 11:53 am

    Terima kasih Admin kerana bekongsikan artikel yang sangat informatif ini.

    Saya secara personal sangat bersetuju dengan kandungan artikel ini.

    Dan sebagai satu tambahan, saya ada menjumpai artikel yang bertajuk :
    “50+ Cara dan Petua Lengkap Menghilangkan Jerawat”

    Mungkin ini membantu sesiapa yang ingin merawat jerawat di muka.

  • mama aisyah March 24, 2015, 3:01 am

    Betul tuh, yang paling penting jangan gatal tangan nak pic jerawat dengan kuku. Nanti tak pepasal daripada satu jerawat bertambah-tambah bagai cendawan tumbuh pula kat muka. Kena jaga pemakanan. Itu yang pentng. Minum air secukupnya dan jaga kebersihan muka anda.

  • ummi July 6, 2015, 9:14 am

    wow.. perkongsian yg sangat menarik sekali. tips elak jerawat

  • Norra July 30, 2015, 11:41 am

    Saya dah try perkongsian yang sangat menakjub kan dan berhasil ye saya dah cuba jaga pemakanan jaga badan dan juga saya menjaga kebersihan ia sangat berhasil

  • Nana August 5, 2015, 7:55 am

    saya ada satu cara utk jaga kulit muka yg rasanya ramai orang kita tak buat. jom terjah tengok kat http://www.blognana.com

  • ida August 20, 2015, 7:05 am

    tips ini sangat bagus. Tips tidak memicit jerawat memang selalu dengar tapi ramai yang tak boleh tahan tengok jerawat kat muka. Geram sangat. hihi

  • miaqaisarah December 11, 2015, 4:16 am

    Good info.. Tq for sharing.. 🙂

    Untuk produk yang dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi, boleh cuba set Nutriwhite.. Sesuai untuk kulit orang Asia..

    http://miaqaisarah.com/2015/12/11/kulit-catik-dan-sihat-dengan-set-nutriwhite/

  • Shidah Abdullah May 10, 2017, 1:03 am

    Simple sharing but informative

Leave a Comment