≡ Menu

Tips Remaja Untuk Menjaga Muka Daripada Jerawat

Tips Remaja Untuk Menjaga Muka Daripada Jerawat

1. Pastikan wajah sentiasa dalam keadaan BERSIH.

2. Jangan terlalu kerap menggunakan mekap yang TEBAL di wajah.

3. Bersihkan wajah dengan SEMPURNA setiap kali selepas mengunakan mekap.

4. CUCI wajah sekurang-kurangnya 3 kali sehari dengan air suam dan gunakan pembersih yang sesuai untuk kulit wajah yang berminyak dan berjerawat. Lakukan dalam urutan berputar.

5. Jangan lakukan urutan atau pembersihan yang BERLEBIHAN kerana ia akan menyebabkan iritasi.

6. Elakkan daripada memicit jerawat dengan kuku! MEMICIT jerawat akan menyebabkan kulit menjadi bengkak, merah dan berparut.

7. Jagalah kebersihan rambut dan tangan kamu. Jangan menyentuh wajah dalam keadaan jari yang KOTOR. Sebaiknya bersihkan tangan sebelum menyentuh wajah.

8. Hentikan menggunakan MEKAP ketika wajah masih berjerawat.

9. Sering berganti TUALA pengelap wajah, pastikan tuala tersebut lembut dan bersih

10. Lindungi kulit dari SINAR matahari kerana ia akan meransang kulit mengeluarkan lebih banyak sebum sehingga menyebabkan pertumbuhan jerawat.

11. Jika jerawat tumbuh di bahagian belakang, pakailah pakaian yang LONGGAR, ringan dan dapat menyerap peluh.

12. Kurangkan memakai SKARF dan topi kerana ia sering menjadi tempat terkumpulnya minyak dan debu.

13. Dapatkan NASIHAT doktor sekiranya jerawat tidak berkurangan.

14. Kurangkan MAKANAN yang pedas, berminyak dan berkalori.

Selain itu anda boleh mencuba Sabun Kolagen Nurraysa

Secara umumnya sabun ini sesuai untuk semua orang atau lebih senang lagi untuk 1 isi rumah dan masalah kulit gatal-gatal, jerawat, panau, parut, kudis, berkerak, ekzema baby memang sesuai guna sabun ni.

sms/whatsapp : 011-15074217 

 

 

Testimoni Sabun Kolagen Nurraysa Masalah kulit Bayi

Sabun Kolagen Nurraysa

Sabun Kolagen Nurraysa 2

Hubungi segera untuk dan dapatkan harga:-

SyahRyn +6011-15074217 (call/sms/whatsapp)

Mercuri Urval GmbH
  |  Kulim,
 - 15 Jan 2018

Mercuri Urval Senior Elektroingenieur (m w) Anlagenbau & Gebäudetechnik Senior Elektroingenieur (m w) Anlagenbau & Gebäudetechnik M W Group. weltweit führendes Gebäudetechnik. und ...

Mercuri Urval GmbH
  |  Kulim,
 - 15 Jan 2018

Mercuri Urval Leitender Ingenieur (m w) Konstruktion und Planung Leitender Ingenieur (m w) Konstruktion und Planung M W Group. weltweit führendes Gebäudetechnik. und Anlagenbauunte...

Uber
  |  Johor Bahru, Johor
 - 17 Jan 2018

SIAPA KAMI. Pandu dengan Uber dan dapat bayaran mingguan dalam bentuk tambang dengan membantu komuniti kita bergerak sekitar bandar. Memandu dengan Uber adalah cara hebat untuk me...

Uber
  |  (Unspecified city), Johor
 - 17 Jan 2018

SIAPA KAMI. Pandu dengan Uber dan dapat bayaran mingguan dalam bentuk tambang dengan membantu komuniti kita bergerak sekitar bandar. Memandu dengan Uber adalah cara hebat untuk me...

Uber
  |  George Town, Penang
 - 17 Jan 2018

SIAPA KAMI. Pandu dengan Uber dan dapat bayaran mingguan dalam bentuk tambang dengan membantu komuniti kita bergerak sekitar bandar. Memandu dengan Uber adalah cara hebat untuk me...

Uber
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 14 Jan 2018

SIAPA KAMI. Pandu dengan Uber dan dapat bayaran mingguan dalam bentuk tambang dengan membantu komuniti kita bergerak sekitar bandar. Memandu dengan Uber adalah cara hebat untuk me...

neuvoo job search kerja-kerja

Incoming search terms:

cara menjaga muka,penjagaan muka,tips penjagaan muka,cara menjaga kulit muka,cara jaga muka,cara menjaga kulit muka daripada jerawat,cara penjagaan muka,cara mengelakkan jerawat,cara nak jaga muka,Tips menjaga muka,cara orang korea jaga kulit,tips jaga muka,penjagaan kulit muka,pencuci muka yang sesuai untuk remaja perempuan,cara jaga kulit muka,cara nak bersihkan muka,cara penjagaan kulit muka,cara mencuci muka dengan betul,tips muka flawless,cara nak flawless kan muka,cara mengelakkan jerawat tumbuh,cara menjaga muka daripada jerawat,penjagaan muka untuk remaja perempuan,tips menjaga kulit muka,cara tak nak bagi jerawat tumbuh,tips penjagaan muka berjerawat,Tips penjagaan kulit muka,muka flawless,cara penjagaan muka berjerawat,cara mencuci muka dengan betul dan berkesan,cara jaga muka dari jerawat,cara bersihkan muka,cara penjagaan wajah,tips penjagaan wajah,penjagaan muka berjerawat,penjagaan wajah,cara nak jaga kulit muka,cara penjagaan kulit,jaga muka,tips menjaga muka daripada jerawat,cara menjaga muka dari jerawat,tips penjagaan muka remaja,tip penjagaan muka,cara untuk mengelakkan jerawat tumbuh,cara untuk menjaga kulit muka,produk yang sesuai untuk remaja,jaga kulit muka,cara penjagaan muka remaja,Cara elak jerawat,cara cara menjaga muka,muka berjerawat,tips jaga kulit muka,Cara menjaga muka berjerawat,tips elak jerawat,pencuci muka terbaik,tips penjagaan kulit,cara nak bagi muka flawless,cara cuci muka dengan betul,cara penjagaan muka yang betul,cara untuk menjaga muka daripada jerawat,cara jaga kulit,rahsia kulit flawless,cara menjaga muka yang berjerawat,cara jaga muka berjerawat,menjaga muka,kebaikan jerawat,cara menjaga kulit muka berjerawat,muka berjerawat dan berparut,pencuci muka yang sesuai untuk remaja,cara nak muka flawless,petua menjaga muka,cara elakkan jerawat,cara nak kulit flawless,petua muka flawless,penjagaan kulit,cara nak dapatkan kulit flawless,cara-cara menjaga muka dari jerawat,cara semulajadi untuk hilangkan jerawat batu,cara menghalang jerawat tumbuh,cara menjaga wajah,cara glowingkan muka,cara nak flawless,tip menjaga muka,cara nak bersihkan muka dari jerawat,cara flawless kan muka,cara penjagaan kulit muka berjerawat,cara menjaga kebersihan muka,petua jaga muka,cara cara menjaga kulit muka,cara orang korea menjaga kulit muka,tip jaga muka,cara penjagaan kulit wajah,menjaga kulit muka,cara untuk muka flawless,cara nak dapat muka flawless,petua menjaga kulit muka,produk untuk kulit berjerawat dan berparut,petua muka bersih,tips kulit flawless,cara menjaga kulit,cara penjagaan kulit muka yang betul,cara orang korea jaga muka,cara memakai bedak sejuk dengan betul,cara menjaga kulit muka dari jerawat,cara penjagaan muka berminyak,cara flawlesskan muka,cara cuci muka yang betul,produk penjagaan muka untuk remaja,cara mengelakkan jerawat tumbuh di muka,cara menjaga muka dengan betul,penjagaan wajah berjerawat,Cara mengelakan jerawat,cara mendapatkan kulit flawless,cara flawless kan wajah,tips untuk muka flawless,kulit flawless,tips mengelakkan jerawat tumbuh,tips kulit flawless dan glowing,cara menjaga wajah dari jerawat,cara membersihkan muka dengan betul,tips kulit muka flawless,cara flawlesskan kulit muka,cara nak jaga muka dari jerawat,tips penjagaan muka remaja perempuan,tips menjaga muka malaysia,macam mana nak elak jerawat terus naik dekat muka,elak muka berjerawat,tips nak hilangkan jerawat kat asrama,penjaga kulit untuk remaja,tips penjagaan muks yang betul untuk remaa,nyatakan tips untuk penjagaan jerawat,cara cara nak elak muka berjerawat,cara elakkan wajah naik komedo,cara tak nak bagi jerawat naik,cara rawat muka untuk mengelakkan jerawat,cara lelaki korea jaga muka,cara mengelak jerawat naik,tips elak jerwafa,tips elakkan dari jerawat,cara nak bagi muka muka flawless and glowing,penjagaan muka untuk remaja,cara jaga muka untuk budak umur 15 tahun,cara menjaga muka yg berjerawat,cra nak elakkan jerawat,cara nak elakkan jerawat pada muka,jaga muka dari jerawat
{ 12 comments… add one }
  • Wafi February 8, 2015, 11:53 am

    Terima kasih Admin kerana bekongsikan artikel yang sangat informatif ini.

    Saya secara personal sangat bersetuju dengan kandungan artikel ini.

    Dan sebagai satu tambahan, saya ada menjumpai artikel yang bertajuk :
    “50+ Cara dan Petua Lengkap Menghilangkan Jerawat”

    Mungkin ini membantu sesiapa yang ingin merawat jerawat di muka.

  • mama aisyah March 24, 2015, 3:01 am

    Betul tuh, yang paling penting jangan gatal tangan nak pic jerawat dengan kuku. Nanti tak pepasal daripada satu jerawat bertambah-tambah bagai cendawan tumbuh pula kat muka. Kena jaga pemakanan. Itu yang pentng. Minum air secukupnya dan jaga kebersihan muka anda.

  • ummi July 6, 2015, 9:14 am

    wow.. perkongsian yg sangat menarik sekali. tips elak jerawat

  • Norra July 30, 2015, 11:41 am

    Saya dah try perkongsian yang sangat menakjub kan dan berhasil ye saya dah cuba jaga pemakanan jaga badan dan juga saya menjaga kebersihan ia sangat berhasil

  • Nana August 5, 2015, 7:55 am

    saya ada satu cara utk jaga kulit muka yg rasanya ramai orang kita tak buat. jom terjah tengok kat http://www.blognana.com

  • ida August 20, 2015, 7:05 am

    tips ini sangat bagus. Tips tidak memicit jerawat memang selalu dengar tapi ramai yang tak boleh tahan tengok jerawat kat muka. Geram sangat. hihi

  • miaqaisarah December 11, 2015, 4:16 am

    Good info.. Tq for sharing.. 🙂

    Untuk produk yang dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi, boleh cuba set Nutriwhite.. Sesuai untuk kulit orang Asia..

    http://miaqaisarah.com/2015/12/11/kulit-catik-dan-sihat-dengan-set-nutriwhite/

  • Shidah Abdullah May 10, 2017, 1:03 am

    Simple sharing but informative

  • Sabun Jerawat Batu September 4, 2017, 5:44 am

    terimakasih atas informasinya, jangan lupa kunjungi kami
    di http://idblackwalet.com/sabun-jerawat-batu/

Leave a Comment