≡ Menu

Kenali Sifat-Sifat Lelaki

  Memahami bahawa lelaki itu…

Wanita yang ingin mendalami hati budi seorang insan bernama lelaki, haruslah mengetahui beberapa ciri-ciri yang terdapat pada lelaki selain daripada segi fizikal. Di sini saya bukan untuk mendedahkan keaiban insan lelaki di luar sana, tetapi ini adalah sebagai panduan untuk perempuan mendampingi, mengenal hati-budi, malah ini boleh dianggap sebagai tips untuk perempuan di luar sana menambat hati lelaki. Lelaki di sini bukan bermaksud ‘couple’ ya. Ianya  bermaksud umum mengikut tafsiran masing-masing.

1. Hidup Lelaki Lebih Mudah

Lelaki lebih mudah cara hidupnya berbanding wanita. Kerana itu, lelaki sukar untuk memahami jika sesuatu perkara itu disampaikan dalam bentuk kiasan ibarat oleh wanita. Wanita suka mengkias ibarat dan berharap lelaki faham, tetapi lelaki lebih suka jika ianya dijelaskan dengan bahasa yang mudah dan jelas, secara berterus-terang. Sekiranya wanita tidak jelas mengenai sesuatu perkara, tanyalah secara terbuka kepada lelaki.

2. Bahasa Lelaki Adalah Berlainan

Lelaki bercakap dengan bahasa yang berlainan. Ini yang menyebabkan lelaki dan wanita sukar berkomunikasi antara satu sama lain. Apa yang dari kata-katanya, jika dia bercakap dengan wanita, adalah berbeza daripada yang dimaksudkannya. Ini bukan bererti dia berbohong. Maka adalah lebih baik bagi wanita untuk memahami lelaki dari apa yang dilakukannya berbanding dari apa yang dikatakannya. Lelaki tidak pandai melahirkan rasa hatinya dalam bentuk kata-kata.

3. Lelaki Suka Membisu

Wanita berkebolehan untuk membincangkan sesuatu subjek yang sensitif dan mendukacitakan sebagai salah satu cara berhadapan dengan realiti, tetapi lelaki masih lebih suka untuk menyembunyikan dan membisu.

4. Lelaki Tidak Kompleks

Jika terdapat semua tanda yang menunjukkan bahawa seseorang lelaki hanya mahu wanita menjaganya, mengemas rumah, menyediakan makanan untuknya dan lain-lain, wanita harus percaya babawa itulah yang lelaki tersebut mahu. Ini bukan bererti lelaki berfikir secara primitif, tetapi lelaki memang sedemikian. Wanita biasa menganggap lelaki sebagai kompleks, tetapi sebenamya kehendak lelaki adalah mudah.

5. Jangan Paksa Lelaki

Bila wanita mendesak lelaki agar mendedahkan perasaannya, mungkin lelaki itu akan mendedahkan sesuatu yang wanita itu tidak suka mendengarnya. Maka adalah lebih baik jangan bertanya dan menyelidik hingga ke akar umbi. Lebih baik bagi wanita membaca bahasa badan lelaki, matanya, atau perubahan mendadak dalam corak perlakuannya. Jika dia pada kebiasaannya suka membaca tetapi tidak melakukannya, mungkin pada ketika itu fikirannya sedang kacau.

6. Lelaki Berahsia Dengan Lelaki Lain

Tidak sebagaimana wanita yang lebih mudah untuk bercakap dengan wanita yang lain mengenai masalah, harapan dan kebimbangan yang amat rahsia dan peribadi, adalah sukar bagi lelaki untuk menjadi mesra secara verbal sedemikian rupa. Untuk melakukannya, lelaki memerlukan kekuatan dan keberanian yang tinggi.

kenali sifat2 lelaki

Incoming search terms:

lelaki ego,hati lelaki,ego lelaki,ciri ciri lelaki ego,memahami lelaki,ciri lelaki ego,ciri-ciri lelaki ego tinggi,sifat lelaki ego,perwatakan Lelaki,ciri-ciri lelaki ego,mengenali hati lelaki,cara memahami lelaki,kenapa lelaki ego,Sifat-sifat lelaki,ego seorang lelaki,kenali lelaki melalui cara berjalan,cara nak kenal lelaki,Lelaki yang ego,sifat lelaki tinggi,mengenal hati lelaki,cara nak faham lelaki,cara mengetahui perangai lelaki,Kenal lelaki,cara kenal seseorang,makna sifat lelaki,sikap seorang lelaki,sifat sifat lelaki yang baik,cara jalan lelaki,perangai,tip kenal sikap lelaki,perangai le,tanda perangai lelaki,tips memahami lelaki,Tips menganali lelaki,nak kenal lelaki dari sikapnya,tips rahsia perangai lelaki,Mengetahui sikap lelaki,mengenali lelaki suka wanita,tips mengenal lelaki,mengenali ciri ciri lelaki mengikut negeri,perangai lelaki berdasarkan cara berjalam,perangai lelaki berdasarkan minat,tanda lelaki mengenali hati budi seseorang,sifat sifat lelaki ego,sifat lelaki melalui cara berjalan,sifat lelaki e,sifat dan sikap lelaki melayu,rahsia disebalik huruf nama seseorang,cara kenali seseorang lelaki,sikap lel,perubahan sikap lelaki,sikap lelaki melalui cara berjalan,perangai seorang lelaki jujur,perangai seora,sifat lelaki melayu,perangai melalui petwatakan lelaki,tahu sifat,SIFAT LELAKI TIDAK SUKA PEREMPUAN,memahami sifat lelaki,cara nak kenal hati budi lelaki,cara nak faham hati lelaki,cara mengetahui sifat lelaki,cara mengetahui lelaki jujur ke tidak,cara mengenali seseorang lelaki,Cara mengenal sikap sebenar lelaki,Cara mengenal lelaki melalui cara duduk,cara membaca perwatakan lelaki,cara kenal lelaki,cara kenal hati lelaki,cara faham lelaki,car memahami lelaki,bagaimana nak faham lelaki,bagaimana mengenali lelaki jujur,bagaimana mengenali lelaki,bagaimana mengenal hati lelaki,cara nak tahu sifat lelaki,cara nak tahu sifat seseorang,maksud perwatakan lelaki,macam mana nak faham lelaki,lelaki yang tinggi,lelaki sifat,lelaki dan perangainya,kenali lelaki pendendam,kenal hati,karekter lelaki berlagak,ciri2 lelaki suka membaca,ciri mengenali lelaki bentuk tubuh dan sifat,ciri lelaki single,ciri ciri lelaki kedah,cerita,cara2 mengenali lelaki ego,cara untuk mengenali hati lelaki,cara nak tengok ciri-ciri seseorang lelaki melalui perwatakan,bagaimana kita hendak mengetahui perangai seseorang
{ 1 comment… add one }

Leave a Comment