≡ Menu

Amalan Pembuka Rezeki

20 Amalan Pemurah Rezeki

1. Menyempatkan diri beribadah

Allah tidak sia-siakan pengabdian diri hamba-Nya, seperti firman-Nya dalam hadis qudsi: “Wahai anak Adam, sempatkanlah untuk menyembah-Ku maka Aku akan membuat hatimu kaya dan menutup kefakiranmu.

Jika tidak melakukannya maka Aku akan penuhi tanganmu dengan kesibukan dan Aku tidak menutup kefakiranmu.” (Hadis Riwayat Ahmad, Tirmizi, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Abu Hurairah r.a.)

2. Memperbanyak istighfar

Istighfar adalah rintihan dan pengakuan dosa seorang hamba di depan Allah, yang menjadi sebab Allah jatuh kasih dan kasihan pada hamba-Nya lalu Dia berkenan melapangkan jiwa dan kehidupan si hamba. Sabda Rasulullah SAW : “Barang siapa memperbanyak istighfar maka Allah SWT akan menghapuskan segala kedukaannya, menyelesaikan segala masalahnya dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka.” (Hadis Riwayat Ahmad, Abu Daud, an-Nasa’i, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Abdullah bin Abbas r.a.)

3. Tinggalkan perbuatan dosa

Istighfar tidak laku di sisi Allah jika masih buat dosa. Dosa bukan saja membuat hati resah malah menutup pintu rezeki. Sabda Rasulullah SAW : “… dan seorang lelaki akan diharamkan baginya rezeki kerana dosa yang dibuatnya.” (Hadis Riwayat at-Tirmizi)

4. Sentiasa ingat Allah SWT

Banyak ingat Allah SWT buatkan hati tenang dan kehidupan terasa lapang. Ini rezeki yang hanya Allah beri kepada orang beriman. Firman-Nya: “…(iaitu) orang-orang beriman dan hati mereka menjadi tenteram dengan mengingati Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah hati menjadi tenteram.” (Surah Ar-Ra’d, ayat 28)

5. Berbakti dan mendoakan ibu bapa

Dalam hadis riwayat Imam Ahmad, Rasulullah SAW berpesan agar siapa yang ingin panjang umur dan ditambahi rezekinya, hendaklah berbakti kepada ibu bapanya dan menyambung tali kekeluargaan. Rasulullah SAW juga bersabda: “Siapa berbakti kepada ibu bapanya maka kebahagiaanlah buatnya dan Allah akan memanjangkan umurnya.” (Hadis Riwayat Abu Ya’ala, at-Tabrani, al-Asybahani dan al-Hakim)

Mendoakan ibu bapa juga menjadi sebab mengalirnya rezeki, berdasarkan sabda Rasulullah SAW : “Apabila hamba itu meninggalkan berdoa kepada kedua orang tuanya nescaya terputuslah rezeki (Allah) daripadanya.” (Hadis Riwayat al-Hakim dan ad-Dailami)

6. Berbuat baik dan menolong orang yang lemah

Berbuat baik kepada orang yang lemah ini termasuklah menggembirakan dan meraikan orang tua, orang sakit, anak yatim dan fakir miskin, juga isteri dan anak-anak yang masih kecil. Sabda Rasulullah SAW : “Tidaklah kamu diberi pertolongan dan diberi rezeki melainkan kerana orang-orang lemah di kalangan kamu.” (Hadis Riwayat Bukhari)

7. Tunaikan hajat orang lain

Menunaikan hajat orang menjadi sebab Allah lapangkan rezeki dalam bentuk tertunainya hajat sendiri, seperti sabda Rasulullah SAW : “Siapa yang menunaikan hajat saudaranya maka Allah akan menunaikan hajatnya…” (Hadis Riwayat Muslim)

8. Banyak berselawat

Ada hadis yang menganjurkan berselawat jika hajat atau cita-cita tidak tertunai kerana selawat itu dapat menghilangkan kesusahan, kesedihan, dan kesukaran serta meluaskan rezeki dan menyebabkan terlaksananya semua hajat. Wallahu a’lam.

9. Buat kebajikan banyak-banyak

Ibnu Abbas berkata: “Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya.”

10. Berpagi-pagi

Menurut Rasulullah SAW, berpagi-pagi (memulakan aktiviti harian sebaik-baik selesai solat Subuh berjemaah) adalah amalan yang berkat.

11. Menjalin silaturrahim

Rasulullah SAW bersabda : “Barang siapa ingin dilapangkan rezekinya dan dilambatkan ajalnya maka hendaklah dia menghubungi sanak-saudaranya.” (Hadis Riwayat Bukhari)

12. Melazimi kekal berwuduk

Seorang Arab desa menemui Rasulullah SAW dan meminta pedoman mengenai beberapa perkara termasuk mahu dimurahkan rezeki oleh Allah SWT. Rasulullah SAW bersabda: “Sentiasalah berada dalam keadaan bersih (dari hadas) nescaya Allah akan memurahkan rezeki.” (Diriwayatkan daripada Sayidina Khalid al-Walid)

13. Bersedekah

Sedekah mengundang rahmat Allah dan menjadi sebab Allah buka pintu rezeki. Nabi SAW bersabda kepada Zubair bin al-Awwam: “Hai Zubair, ketahuilah bahawa kunci rezeki hamba itu ditentang Arasy, yang dikirim oleh Allah azza wajalla kepada setiap hamba sekadar nafkahnya. Maka siapa yang membanyakkan pemberian kepada orang lain, nescaya Allah membanyakkan baginya. Dan siapa yang menyedikitkan, nescaya Allah menyedikitkan baginya.” (Riwayat ad-Daruquthni dari Anas r.a.)

14. Melazimi solat malam (tahajud)

Ada keterangan bahawa amalan solat tahajjud memudahkan memperoleh rezeki, menjadi sebab seseorang itu dipercayai dan dihormati orang dan doanya dimakbulkan Allah.

15. Melazimi solat Dhuha

Amalan solat Dhuha yang dibuat waktu orang sedang sibuk dengan urusan dunia (aktiviti harian), juga mempunyai rahsia tersendiri. Firman Allah dalam hadis qudsi: “Wahai anak Adam, jangan sekali-kali engkau malas mengerjakan empat rakaat pada waktu permulaan siang (solat Dhuha), nanti pasti akan Aku cukupkan keperluanmu pada petang harinya.” (Riwayat al-Hakim dan Thabrani)

16. Bersyukur kepada Allah

Syukur ertinya mengakui segala pemberian dan nikmat dari Allah. Lawannya adalah kufur nikmat. Allah berfirman: “Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur, nescaya Aku tambahi nikmat-Ku kepadamu, dan demi sesungguhnya jika kamu kufur, sesungguhnya azab-Ku amat keras.” (Surah Ibrahim, ayat 7)

Firman-Nya lagi: “… dan Kami akan memberi balasan kepada orang-orang yang bersyukur.” (Surah ali-Imran, ayat 145)

17. Mengamalkan zikir dan bacaan ayat Quran tertentu

Zikir dari ayat-ayat al-Quran atau asma’ul husna selain menenangkan, menjenihkan dan melunakkan hati, ia mengandungi fadilat khusus untuk keluasan ilmu, terbukanya pintu hidayah, dimudahkan faham agama, diberi kemanisan iman dan dilapangkan rezeki.

Misalnya, dua ayat terakhir surah at-Taubah (ayat 128-129) jika dibaca secara konsisten tujuh kali setiap kali lepas solat, dikatakan boleh menjadi sebab Allah lapangkan kehidupan dan murahkan rezeki.

Salah satu nama Allah, al-Fattah (Maha Membukakan) dikatakan dapat menjadi sebab dibukakan pintu rezeki jika diwiridkan selalu; misalnya dibaca “Ya Allah ya Fattah” berulang-ulang, diiringi doa: “Ya Allah, bukalah hati kami untuk mengenali-Mu, bukalah pintu rahmat dan keampunan-Mu, ya Fattah ya ‘Alim.” Ada juga hadis menyebut, siapa amalkan baca surah al-Waqi’ah setiap malam, dia tidak akan ditimpa kepapaan. Wallahu a’lam.

18. Berdoa

Berdoa menjadikan seorang hamba dekat dengan Allah, penuh bergantung dan mengharap pada rahmat dan pemberian dari-Nya. Dalam al-Quran, Allah suruh kita meminta kepada-Nya, nescaya Dia akan perkenankan.

19. Berikhtiar sehabisnya

Siapa berusaha, dia akan dapat. Ini sunnatullah. Dalam satu hadis sahih dikatakan bahawa Allah berikan dunia kepada orang yang dicintai-Nya dan yang tidak dicintai-Nya, tapi agama hanya Allah beri kepada orang yang dicintai-Nya saja. (Riwayat Ahmad, Ibnu Abi Syaibah dan al-Hakim)

Bagi orang beriman, tentulah dia perlu mencari sebab-sebab yang boleh membawa kepada murah rezeki dalam skop yang luas. Misalnya, hendak tenang dibacanya Quran, hendak dapat anak yang baik dididiknya sejak anak dalam rahim lagi, hendak sihat dijaganya pemakanan dan makan yang baik dan halal, hendak dapat jiran yang baik dia sendiri berusaha jadi baik, hendak rezeki berkat dijauhinya yang haram, dan sebagainya.

20. Bertawakal

Dengan tawakal, seseorang itu akan direzekikan rasa kaya dengan Allah. Firman-Nya: “Barang siapa bertawakal kepada Allah, nescaya Allah mencukupkan (keperluannya).” (Surah at-Thalaq, ayat 3)

Nabi SAW bersabda: “Seandainya kamu bertawakal kepada Allah dengan sebenar-benar tawakal, nescaya kamu diberi rezeki seperti burung diberi rezeki, ia pagi hari lapar dan petang hari telah kenyang.” (Riwayat Ahmad, at-Tirmizi, Ibnu Majah, Ibnu Hibban, al-Hakim dari Umar bin al-Khattab r.a.)

Kesemua yang disebut di atas adalah amalan-amalan yang membawa kepada takwa. Dengan takwa, Allah akan beri “jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkan), dan memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya.” (Surah at-Talaq, ayat 2-3)

Pendek kata, bagi orang Islam, untuk murah rezeki dalam ertikata yang sebenarnya, kuncinya adalah buat amalan-amalan takwa. Amalan-amalan ini menjadi sebab jatuhnya kasih sayang Allah, lalu Allah limpahi hamba-Nya dengan keluasan rezeki dan rasa kaya dengan pemberian-Nya.

 

Renung-renungkan dan marilah kita sama-sama beramal. Mudah-mudahan Allah SWT melimpah-ruahkan rezeki-Nya kepada kita. Amiin.

Incoming search terms:

doa pembuka rezeki,doa pembuka rezeki di pagi hari,doa pembuka pintu rezeki di pagi hari,doa meminta rezeki,doa istri agar rezeki suami lancar,doa minta rezeki,dp rezeki lancar,doa pembuka rejeki,Doa dibukakan pintu rezeki,doa kiat agar rezeki suami istri lancar,doa untuk melancarkan rezeki suami,doa dilapangkan rezeki,doa mencari rezeki,doa pembuka rizki,doa agar rezeki suami lancar,doa agar suami murah rezeki,doa keluar rumah untuk mencari rezeki,doa agar dibukakan pintu rezeki,doa pembuka rezki,doa agar pekerjaan suami lancar,doa istri agar suami sukses,doa minta rezeki yang berlimpah,dp rezeki barokah,kata rezeki lancar,doa dibukakan pintu rejeki,doa mohon rezeki,Ucapan teman fb rejeki yg barokah,doa rezeki,doa membuka rezeki,Doa Memperbanyak rezeki,doa mohon dibukakan pintu rezeki dan pintu kebaikan,doa memohon rezeki,doa dibukakan pintu rizki,agar rezeki suami lancar,doa murah rezeki yang tidak disangka,doa dimurahkan rezeki suami,doa dibukakan rezeki,doa dimurahkan rezeki dan urusan,doa dibuka pintu rezeki,doa untuk kemudahan rezeki suami,membahagiakan istri adalah pembuka jalan rezeki untukmu,doa agar suami sukses dalam bekerja,doa melancarkan rezeki suami,doa mohon dibukakan pintu rezeki,doa pembawa rezeki,doa rezeki melimpah,doa minta rejeki,doa minta rizki,doa lapang rezeki,ayat pembuka rezeki,doa agar di bukakan pintu rezeki,azimat murah rezeki,doa mencari rejeki,amalan istri agar rezeki suami lancar,doa untuk rezeki suami,dp rezeki halal,dp bbm sujud syukur,gambar doa dimudahkan urusan,dp bbm doa pembuka rezeki islami,dp bbm doa doa mustajab,doa dibukakan pintu rezeki dan jodoh,doa agar usaha suami lancar,status fb pagirejeki anak sole,murahkan lah rezeki kedua orang tua hamba,doa pembuka rezeky,doa kelancaran rezeki,doa amalan pembuka rezeki,doa pembuka reski,Amalan jitu/mustajab buat di sayang /di cintai sama orang-orang,doa mohon rezeki berlimpah,dp bbm buka pintu rezeki,rajah rejeki lancar,dp semoga allah memberi rizki,dp bergerak agar dpt rezeki pagi ini,menjemput riziki dengan jalan usaha bahasa arab,tolonglah aku ya allah lancarkn n mudahkn rezekiku ya allah,Ya Alloh berikan hamba rezeki,yaa Allah berikanlah Rahmat hidayah rezeki yang halal dan berlimpah serta kesehatan dan keselamatan bagi hamba dan keluarga hamba,kata gambardoa biar bantak rizki nya,donwlod:hambar mumbuka:puntu:rejeki,cara agar rezeki suami lancar,doa dapat rizky,doa biar di beri kemudahan dunia dan kelancaran mencari rezeki,doa minta rijki,Doa doa utk Suami agar di mudahkan rizki,doa agar di bukan pintu rejeki,doa buka pintu toko di pagi hari,doa pembuka rezeki latin,Amalan jitu ibu berdoa unaknya supaya rezekinya lancar dan sukses,doa membka risky,amalan rezeki barokah,doa dilapangkan rejeki,doa agAr suami mendapatkan pekerjaan dan rejeki yg berlimpah dan berkah,doa minta rezeki yang banyak,Doa keselamatan dan rejeki untuk suami,doa dil,doa dilancarkan rezeki suami dan istri,doa dilancarkan dalam rezeki,doa dilancarkan urusan untuk suami,doa kluar rumah mencari riski,doa minta rizki berlimpah ketika jualan,doa lancarkan lah rezekiku,doa lancar rizki dan rumah tangga,doa diberikan rezeki hari esok,doa kristen pembuka rezeki dan di sayangi semua orang,doa latin disehatkan di luaskan rezeki & di lapangkan segala urusan,doa dibuka pintu hati,Doa kristen pembuka rekeki,doa dibukaan pintu rezeki di pagi hari,Doa diberi rizki bhasa sunda,doa kelancaran urusan sesuai hadits,doa kelancaran rijki pd sujud terakhir,doa istri agar,doa dimurahkan rezeki dan pekerjaan,doa istri agar suami mendapat pekerjaan dan limpahan rejeki,doa istri agar suami lancar,doa istri agar suami dapat rizki uang banyak,doa dan fzikir supaya rejeki berkah,doa islam al Qur\an untuk suami selalu sehat,doa ibu unyuk kelancaran rezeki anak,Doa dimurahkan rezeki yg barokah amin,doa istri agar urusan suami mencari rezki di lancarkan,doa istri biar rejeki suami lancar,doa dimudahkan segala urusan dan rezeki,doa dilapangkan rezeki untuk kedua orang tua,doa kasih sayang kepada anak dn orng tua semoga dimudah kan jln,doa istri untuk suami agar sukses dan lancar rejeki,doa istri kepada suami agar reskinya lancar,doa diluaskan rezeki,doa istri buat suami agar rejekinya di lapangkan agar usahanya bayar hutang mendapat jalan,doa dimudahkan bahasa sunda,doa dimudahkan rejeki suami,doa istri buat rezeki suami,doA ibu pagi hari untuk anak ny agar selalu di berikan reski,doa untuk dipermudahkan rezeki orang tua,doa pintu rezeki,doa petunjuk jalan rezeki,doa penambah rezeki,doa pembuka rizqi,doa pembuka risqi,doa pembuka risky,doa pembuka rezki melimpah,doa pembuka rezeki arab dan indonesia,doa pembuka pintu rizki,doa pembuka pintu rezeki,doa pembuka milik rezeki,doa pembuka hari,doa memudah kn rizki,doa pembawa,doa nabi muhammad minta rezeki,doa rezeki murah dn pekejaan cpt dtg,Doa rezeki Untuk Jaga Kios,doa untuk di mudahkan rizki,doa supaya suami bayak rezki dlm bekerja,doa supaya rejeki lancar,doa supaya pekerjaan suami lancar,doa supaya gampang rizki untuk keluarga,Doa supaya esok hari diberi kesehatan & kelancaran rezeky Latin,doa supaya diberikan rejeki melimpah besok pagi,doa supaya di mudahkn rizki,doa supaya dapt rejeki untuk ayah,doa supaya dapet rezeki esok hari,doa sujud penambah rezeki,Doa seorang istri untuk suami yang sedang menjemput rejeki di prantauan,doa seorang istri untuk suami agar suaminya dapat rejeki yang berkah untuk melunasi hutang hutang,doa semoga rezki ibu kami lancar,doa selamat dan doa hidup tentram bahagia sukses rejeki lancar,doa mustajab untuk dapat rezeki berlimpah,doa murah rezeki dipermudahkan bayar hutang,doa mendatangkan rezeki dan keberuntungan yang berlimpah menurut agama kristen,doa mendapatkan kemudahan mencari rizki,doa mencari rezeki seorang ibu untuk anaknya,doa mencari rezeki halal,doa mencari rezeki di pagi hari,doa memperoleh rezeki berlimpah,doa memohpn rejeki di siang hari dp bbm,doa memohon d bri rejeki n doa untuk dagang agar laris,doa meminta rezeki yg halal,doa meminta rezeki untuk kedua orang tua,doa meminta rezeki dan petunjuk dari alloh,doa membuka rezki,doa membuka rejeki,doa membuka pintu toko biar banyak rezeki,doa melapangkan rezeki suami,doa menjari rezeki pagi hari,Doa mhn rejeki dan di mudakan rejeki,doa mujarab dagangan laris dan dimudahkan jalan rejeki,Doa mujarab agar dapat pekerjaan esok harinya,doa mohon rezeqi esok hari,doa mohon rezeki pada Allah dengan bahasa Sunda,doa mohon dilapangkan ht dan di luaskan rezeki,doa mohon dibukakan pintu rezeki suami,doa mohon dibukakan peyunjuk jalan,doa mmbersihkn hti biar rizki lancar,doa minta rezeqi sunda,doa minta rezeki yang luas,doa minta rezeki kepada allah,doa minta petunjuk rezeki,doa minta petunjuk mencari rizki,doa minta dimudahkan jalan rezeki,doa minta diberikan rezeki anak,doa melancarkan banyak rizky Dan ingin segera dapat jodoh yang baik hati,cara agar cepat di bukakan rejeki kita saat ini juga,ayat bukak rezaki,asmaul husna untuk pembelian barang dagangan supaya lancar dan dpt reski,asmaul husna rezeki lncr,asmaul husna pmbuka rezeki,asmaul husna buat mhon d lncarkan rizki ya,apa doa untuk membuka pintu rumah dipagi hari,apa caray biar warung kita mendapat rezeki dgn agama kristen,Apa berdosa orang yg pergi kedukun minta air agar jualannya laris,anak adalah rizqi dari allah semoga barokah,amalan2 supaya di luaskn dan dilancarkan rezeki,amalan yg mancur dibaca supaya dagangan lancar rame,amalan yg dibc klu keluar mncri rezeki,amalan yang harus dilakukan agar diberi rezeki lancar,amalan yang dikerjakan istri supaya rejeki suami lancar terus,amalan yang dibaca istri suami yang dagang,amalan untuk segera melunasi hutang dan anak cerdas dan penurut,amalan untuk memperbayak milik rizki,ayat dilimpahkan rezeki,ayat islam pembawa keberuntungan dan rezeki hd,bukalah kwrjaan untuk orang lain maka rizeki mu akan lancar,bukalah jalan rejeki untuk orang lain makan rejekimu akan lancar,bukakan BBM,brdoa supaya d bri riski dalam brdagang,Bgmana cra ya agr dimudhkan dlm mcri rezeki,bersyukur pada allah dimudahkan rezeky,bersyukur diberi umur panjang,berilah hari esok kelancaran,berilah hamba kekuatan,berikanlah aku rezeki dalam bahasa arab,bdoa supaya suamirejeki lancar,bahasa sunda minta dimudahkan,bahasa arab beri hambamu rejeki yang halal ya allah,bacaan zikir agar diberi kemudahan rizki,Bacaan doa pembuka pintu rezeki di rumah,bacaan dalam bahasa indonesia doa pembuka rezeki,ayat untuk di bukakan pintu rezeki,amalan untuk istri agar suami lancar usaha rezeki,amalan supaya di beri rizki untuk menikah,amalan sunah yang boleh di lakukan isteri supaya d murahkan rezeki#spf=1,amalan buat rezeki lancar,amalan buat orang yang banyak dosa biar rezeki terbuka,amalan biar rejeki lancar mengalir terus,amalan biar murah rizki belum kerja,amalan biar di cukupkan rejekinya dalam agama islam,amalan banyak rezeki,amalan apa yg dibaca untuk istri agar suami dapat rejeki,amalan anak laki laki biar soleh dan di murahkan rizki,amalan agr rezeki langgeng,amalan agr krja lncar,amalan agar rezeki suami lancar,Allah lindungi selau dineri tejeki yang berlimpah,ajian pembuka rejeki saat mau pergi pagi,agar suami di lancarkan rizki dan di mudahkan urusan,agar rumah tangga bahagia dan rjeki lancar islam,agar rezeki anak dan suami lancar,agar dibukakan piNtu Rezeki seluas-luasx,amalan buat suami biar rezeki lancar,amalan cepat punya rumah,amalan sholat dhuha yang mustajab,amalan pembuka pintu rejeki yg mudah di ingat,amalan pembawa rejeki,amalan membuka pintu milik rejeki,amalan membantu suami usaha,Amalan kelancaran resky barokah,amalan istri untuk lapangkan rejeki suami#spf=1,amalan istri agar suami mendapat banyak rezeki,amalan istri agar suami lancar,amalan istri agar rejeki suami lancar,Amalan istigfar untuk kelancaran,amalan ibu rumah tangga agar mendapatkan rezeki yang barokah,Amalan doa supaya suami diberi keselamatan lancar rizkinya,amalan doa keselamatan & memudahkan jalan rizki,amalan doa istri untuk kelanacaran rezeki suami,Amalan doa dan wirid apa sh supaya allah membukakan pintu rizki yg luas banyak dan barokah supaya bisa jdi org kaya dan dermawan,amalan doa agar orang yabg kita cintai Di beru rizki yang melimpah,5 hal yang yang harus di penuhi supaya rizki kita barokah,cara agar rejeki dan pekerjaan suami lancar,doa di tambahkan rejeki untuk suami,doa biar lancar rezeki sehat jodo hati yg bersyukur,doa biar dapat rejeki dan di permudah smua urusan,doa anak yatim semoga lamcar rejeki,doa anak kepada ibu yang mencari rezeki,doa agat rezeki susmi lancar dan berkah,doa agar suami sukses lancar rezeki,doa agar suami sukses dan banyak rejeki,Doa agar suami sukses,doa agar suami sehat terus dan lancar rejeki,doa agar suami mudah mencari rizki,doa agar suami mudah dapat rejeki,doa agar suami mendapat rezeki yang halal dan banyak,doa agar suami mendapat rejeki banyak,doa agar suami lancar rezeky,doa agar suami lancar rezekinya,doa agar suami diberi kemudahan dan kelancaran rejeki,doa agar suami di permudah pintu rezeki,doa biar rezeki lancar bahasa jawa,doa biar suami istri murah rezeki,doa di pagi hari biar mengundang rejeki,doa di mudahkan rizky,doa di lapangkan rizki,doa di lapangka rezeki basa arab latin,doa di bukakan pintu rejeki,doa di berian kelancaran rejeki,doa dberikan kemudahan dalam mncri rezeki barokah,doa dari rasulullah untuk mendapatkan suami yang soleh,amalan rezeki pindah rumah orang bugis,doa dan dzikir pembawa berkah serta hidayah,doa d lancarkan pekerjaan suami,doa cepat dapat rejeki jodoh dan dagangan laris,doa buka pintu rezeki suami,doa buat usaha bhsa arab dp bbm,doa buat suami yg lgi dagang,doa buat suami biar murah rejeki,doa buat suami biar dapat rejeki,doa agar suami dapat pekerjaan dan rejeki yg berlimpah,doa agar rizki nya lancar dan halal dan dimudahkan dalam membuka usaha,Doa agar rezeki orang tuaku bertambah,dikir pembuka pintu rijki,dikir biar berdagang tambah rame,dibukanya pintu rezeki,depe bbm minta dilancarkan rejeki,cra biar rejekiny d bukakn,cra agar kta di bgi ptnjuk rizki yg melimph,cr untuk mendoakan badan sendiri spy d mdhkan rizki,cari rezeki,cari jln yg berkah,cara permudah rejeki di dalam rumah tangga,Cara minta doa ayah ibu agar usahanya lancar,cara meninggalkan rumah supaya dapat rejeki banyak,cara memohon rejeki di lancarkan kejawen,cara meminta petunjuk riski,cara melancarkan rezeki menurut agama Kristen,cara istri mendoakan suami agar mendpat rejeki yg banyak,cara istri agar suami lancar mencari rejeki,dikir salat tahajud pembjka rejeki,do a agar di permudah mendapat rejeki gambar kata,doa agar rezeki lancar dan barokah,doa agar rejeki suami lancar,doa agar mrndapst rezeki dan di bukakan pintu rezeki secara cepat#spf=1,doa agar keluarga dimudahkan rezeki,doa agar disehatkan dipermudahkan dibukakan pintu rezeki suami,doa agar dimurahkan rezeki seluas luasnya/,doa agar dilancarkan rezekinya,doa agar diberikan rezeki yang berlimpah,doa agar di bukakan rejeki,doa agar di beri rezeki buat ayah,doa agar dapat rezeki yang melimpah,do a rezeki jualanan,do a rezeki berdagang,do a pengen di bukakan pintu rijki,do a pendek minta murah rejeki panjang umur dan do a untuk ibu bapak,Do a mohon/minta kelancaran kerja dan murah riski dengan bahasa jawa,do a membuka pintu rezeki,cara agar rezeki suami lancar#spf=1,minta doa sama orangtua supaya kerja nya lancar pake bahasa sunda,mendoakan orang yang kita cinta agar rezeki lancar,Menurut osd doa istri untuk suami agar rezekinya lancar,mengaji surat apa untuk kelancaran rejeki,menghilangkan sulit kehidupan ya allah gampangkan milik rejeki kami,kunci usaha biarlancar rezeki ya,mhn dimudahkan mendapat rizki,moga mlm ini dpt rezeki,rajah untuk mendatangkan rizki yang halal,rajah rejeki,rajah pembuka rizqi,rajah lancar rezeki,puasa di bukakan jalan usaha,Pintu rezeki suami,pintu rejeki biar di buka lancar dn mudah buat suami,perjuangan suami mencari nafkah,pembuka rizki bagi orang tua arti dalam bahasa arab,pembuka rezeki buat suami,pembuka pintu rezeki tulisan latin,pa yg harus dilakukan istri supaya suami lancar rejeki,Orang jualan biar rezekinya laku di awal pagi,rajah pintu rezeki,mudahkan lah rizkinya,mudah mudahan rezki mu lancar,rapalan latin pendek untuk melancar kn rizeki,mendoakan anak agar diberi kelancaran kesuksesan kesehatan,mencari Doa rezeki,kata mutiara permudah rezeki,kata lancarkanlah Rezki ibu kami,kata kata tuhan perbanyak lah rejeki orang tua hamba dan suami hamba,kata kata mudahkan lah rejekiku yallah,kata kata mudah rezeki bantu keluarga,kata kata minta pertolongan allah,kata kata memudah kan rezeki bahasa arab,kata kata lancarkan usaha suamiku,kata kata doa untuk suami biar dpt krj,kata kata doa meminta dilancarkan usaha dalam bahasa sunda,kata kata doa lancarkanlah bahasa al quran,kata kata biar lancar rezekinya hari ini,kata kata,kata gambar mudahkan rezekiku,kata doa pembuka rezeki untuk suami,kata dimudahkan rezeki ortu n kluarga,kata dilancarkan memberi rizki diwaktu pagi,kata supaya suami sehat dan banyak rezeki,kata ucapan doa untuk suami semoga dimudah n diluaskan rezekinya,memudahkan jln rezeki anak,memohon pertolongan Allah agar rumah cepat laku,meme menjemput rezeki,meme lancarkan,Meme agar tidak mendapatkan rejeki,membuat status allah mudah kan lah mencari rezeki mu,mantra keluar rumah cari rizki,mantra agar dilancarkan rejekiy,mantra agar dapat rejeki melimpa,lindungi dia dan mudahkanlah rezekinya,lelaku rejeki berlimpah,lapang rezeki,kta2 permudah kn lh rzki hmba y allah,kata2 mutiara bergambar mohon rizki yg lancar,kata2 gambar doa ya allah berilah hamba kesehatan,kata2 buat suami moga dapat rejeki banyak,kata untuk suami agar mendapat rezky#spf=1,kata bijak mendoakan suami dapet rizki,rejeki ku hari ini,zikir untuk rejeki suami,Ya allah lancarkan dagangan ibu ku,ya allah bukakanlah pintu rizki yang luas kepadaku dan berilah aku jodoh,ya allah bri kan lah aq rejeki yg cukup,ya allah berilah hamba rezeki,ya allah berikanlah kami rizki yang halal agar berkah bagi keluarga kami amin,ya allah berikanlah kami jalan yang lurus agar mendapatkan rizki yang halal amin,ya allah berikan hamba rezeki untuk bayar utang besok,ya allah beri hamba rejeki melimpah ruah,ya allah beri hamba keluasan rizki,y allah bukakan jalan untuk ku dan berikan ke mudahan rezeki ku,www dao agar di mudah kan rejeki,wiritan untuk kemudahan membuka usaha dan keselamatan,wirid yg di baca agar rmh tangga gampang utk mencari rejeki buat nafkah keluarga,wirid pendek biar byk rizeki dari mana pun,wirid pendek agar rezeki suami lancar barokah,wirid memohon pentunjuk rizki yg melimpah dan halal,ya allah lancarkanlah rezekiku buat bayar hutang,Ya Allah limpahkanlah hamba uang yg bnyk agar bisa menolong ibu hamba yg susah,Ya Allah luaskanlah rezekiku,Zikir setlah solat tahajud,zikir rezeki seret,zikir mohon d mudah kan rezeki setlah sholat subuh,zikir harian agar slamet dan reziki lancar,ya alloh mudahkanlah dalam mencari rejeki,Ya Alloh mudahkan rezeki hamba,ya alloh mudahkan rejeki,ya alloh mudahkan lah dan lancarkanlah rezeki,Ya alloh bukakan pintu rezeki untuk keluargaku,ya alloh berikn ak rizki supaya cpt bikn rumh kata kata cari gambar,ya allah/berikan dan/luaskan/rezeki hamba,Ya allah tnjukan rezeki hamba,ya allah mudahkanlah rezeki kami,Ya Allah Mudahkanlah rejeki yg hamba cari,ya allah mudahkan rezeki hamba,ya allah mudah kan rezeki dan rezeki ku,wirid dan doa dibuka pintu rizki dan hidup bahagia,wirid dan amalan dimudahkan segala urusan dan cari nafkah,wirid biar rezey berlimpah dan selalu selamat,stiker doa meminta jalan keluar,stiker arab buat toko supaya laris,solawat supaya lancar riski dan d sayangi orang,smoga diberi kelancaran dan urusan utk suami dan anakku bahasa arab nya,smoga d pnjangkan umr d mrahkan rzki dan d prmudahkan sgala urusan mu sllu,sholat malam agar dibuka pintu rezeki,setiker lucu semoga dpt hikmah,semoga panjang umur dan dmurah rezeki,semoga dimudahkan suamiku mencari rezekinya,semoga dibukakan pintu rezeki,semoga berkah arab islam,selalu minta dimudahkan rejeki Allah,sebagai istri yg tdk bkrj doa dan amalan apa yg hrs di jln kan agar rezrki suami lancar dan berkah,rizqi dmn ya allah buka kan pintu rezeki hambamu ini,rezeki tidak lancar kasian anak istri,rezeki berlimpah halal dan berkah,stiker doa rizki barokah,supaya murah rejeki apa yg harus kita ucap kan,Supaya rejeki lancar,wirid agar dibuka pintu rejeki,walpaper sehat kan keluarga hamba,wallpaper kata minta rizki,vidio mengaji ayat penenang hati,vidio berakah solat tahajud,vidio bacaan ayat meminta rezeki,upssss lancar kan rezeki ku ya allah,unduh mp3 doa diberikan kemudahan dan kelancaran,ucapan doa supaya mudah rejeki,tumjukan ya allah hamba ingin rejeki,tulisan ayat rezeki untuk berdagang,tulisan arab supaya rumah terasa lapang,tulisan arab membawa rezeki,tata cara agar dpermudah rejeki,tahajud mohon di bukakan pintu rezeki,surat amalan mencari rezeki,rezeki bahasa sunda untuk istri,kata bijak di murahkan pintu rejeki,dp bersyukur dapat rezeki melimpah,dp amalan yg di sukai ALLAH,dp agar:d:beri:rezeki suami,dp agar sll d mudahan sgl urusan rejeki,do\a & dzikir dilapangkan rezeki & cepat lunas hutang,downlod doa untuk anak istri,Downlod bacaan dzikir supaya kekasih teringat kita terus,download gambar rejeki seret karena sakiti istri,download gambar hati lapang rezeki gampang,download dp bbm buka kan pintu rejeki,download doa rezeki dan gambarnya,download doa kelancaran rezeki dan kemudahan,dowlod surat atau doa supaya dimudhkn rizki yg berlimpah dn barokah,dowlod gambar kata kata sukses,dowload gambar niat do a lancarkan rezeki,donwlod gmbr slmt tidur,donwlod gambar orang brdoa,dp bbm arab doa di lancarkan rizki,dp bbm berilah rizki yg lancar pd suamiku,dp bbm dagangan lancar laris,dp beri kelancaran mencari rezeki,dp bergerak doa biar sehat selalu,DP bbm ucapan salam selamat pagi dan doa utk byk rejeki,doa untuk hati yang tentram dan doa untuk diberikan kemudahan rejeki,dp bbm rezeki suami seret,dp bbm rezeki halal,dp bbm mudahkan rizqi kuu,dp bbm mencari rizki halal,dp bbm mencari rezeki demi keluarga,dp bbm kata2 kerja buat bayar utang,dp bbm hilangnya keberkahan rejeki,dp bbm hadist nabi mencari rezeki,dp bbm doa untuk suamiq yg bekerja semoga harinini barokah,dp bbm doa suami mndptkn rizki,Dp bbm doa mohon rezeki hd,dp bbm doa agar dimudahkan rezki,doauntuk org mencari rizki yg halal dan ber kah,doauntk keluarga agar dimudahkn rezekix,doar agar suami dilancarkan rejeki dan dilimpahkan rejeki,doa untuk rezeky dihari esok,doa untuk orang tua suoaya di gampangkan milik rizki,doa untuk orang lain agar sehat selalu,doa untuk mendoakan rezeki suami,doa untuk mendoakan kelancaran seseorang,Doa untuk mendapatkan milik juga rejeki yg barokah,doa untuk memperlancar rezeki suami,doa untuk memperbanyak rezeki suami,doa untuk melapangkan segala kesulitan dan memudahkan sgl urusan,doa untuk melapangkan rizki suami#spf=1,Doa untuk melampangkan rezeki suami,doa untuk kerja supaya rezeki lancar,doa untuk kemudahan suami dalam mencari rezeky,doa untuk keluarga agar dimudahkan rezeki,doa untuk keluar dan semoga dilimpahkan rejeki,doa untuk kelancaran usaha suami dan diri sendiri,doa untuk suami agar cepat dapat rezeki,doa untuk suami agar diberi rejeki dan keslamatan,doa untuk suami agar mendapatkan rizki yang mElimpah dan halal,doah agar bisah lancar rezeki waktu rumahtangga sendiri,doaagarsuamiselalulancarrezeki,doa2 kan lah murah rezeki untuk saya,doa zikir rezeki warung lg seret,doa utk suami dlm mencari nafkah dan utk kelancaran rezeki,doa untuk suamiku agar d lancarkan urusan y dan rezekiy berlimpah banyak,doa untuk suami yang sedang mencari rejeki,doa untuk suami selalu sehat panjang umur dp bbm bergerak,doa untuk suami mudah rezeki,doa untuk suami mendapat banyak rezeki,doa untuk suami mencari rezeki,doa untuk suami ketika pergi kerja agar dilancarkan rezekinya,doa untuk suami dimudahkan mencari rezeki,doa untuk suami biar murah rizki sehat sll,doa untuk suami biar lancar rezekinya hari ini,doa untuk suami agar mndpt rizki yg halal,doa untuk kelancaran rezeki dan keselamatan suami,dp doa dapat rejeki berlimpah,kata bijak buat istri pagi hari bahasa sunda,gambar memohon di beri reZeki yg cukup,GAMBAR KATA DOA UNTUK SUJUD SYUKUR KU,gambar dp kata bahagiakan ortu,gambar DP Doa buat berihtiar mencari Ridqi,gambar doa untuk meminta rezeki yg berlimpa,gambar doa mujarab dapat rezeki,gambar doa minta rezeki dan artinya,gambar doa minta rezeki,gambar doa minta rejeki,gambar doa membuka pintu rezeki,gambar doa kelancaran rezeki,gambar doa istri rezeki suami,gambar doa di mudah kan pinturezeki,gambar doa arab beri kekuatan dan di mudahkan rizqi,gambar dan doa pembuka rezeki,gambar berilah hari ini rezeki untuk kita smua yg barikah,gambar mohon rizki & sehat bdn,gambar rezeki untuk hari ini kita semua barokah,gambar semoga sehat selalu rezeki lancar,kata bermakna buat suami supaya d lancarkan rezeki,kata bergambar doa mendapat rezeki hari ini,kata bergambar buka pintu reski suami ku,jimat rejeki lancar,jimat pembuka rejeki yang luas,istighfar agar hati tenang,image bacaan rizki yang berkah,ibadah istri dirumah agar dilancarkan suami mencari nafkah,hr ap utk membuat razah pelancar rezeki,hal hal yg memudahkn riski,Hadits bahasa arab tentang rezeki,gmbar mencari rejeki,gbr bbm doa dimudahkan urusan rejeki barokah,gambar wirid rezeki,gambar surat doa meminta rezeki nya yg bnyak,gambar surat doa meminta rezeki nya yang banyak,gambar bbm permudah rezeki,gambar animasi sholat subuh dan mendoaksn,fto dp bbm alloh,dp mhon di beri rejeki melimpah,dp mendoakan suami agar dapat rezeky banyak,DP memohon dibukakan pintu rejeki,dp meminta mendapatkan kelancaran dalam usaha,dp jalan rizki,dp islami doa dilancar ka rezeki,dp gmbar bbm doa agr diberi rizki bnyak,dp doa untuk tenangin hati,dp Doa surah buka rezeki,dp doa supaya rezeki lancar berkah dan barokah,dp doa subuh membawa rezeki dan keselamatan kesehatan,dp doa semoga selalu sehat,dp doa semoga d lancarjan rezeki,dp doa permudahkanlah segala urusan,dp doa panjang umur sehat murah rezeki,dp doa minta kekkayaan rizki,dp minta rezeki yg banyak,dp minta rezeki yg berlimpah,dp mohon dimudahkan rejeki,foto orang nyari rejeki,foto dp bbm d mudahkan sgala urusan dan rejeki y,dzikir untuk mempermudah rezeki dan kebahagian,dzikir d murahkan rizkinya,dzikir biar rizki anak suami istri lancar,dzikir agar suami lancar rijki untuk nafkah istri dan anak,dpbbm doa buat dagang,dpbb dosa,dp ya allah berikanlah kami rejeki yang banyak,dp sholat pelancar kerjaan,dp pembawa rejeki,dp mudahkanlah rezeki,dp mudahkan rezekiku,dp mudahkAn lah rezeki suami,DP mohon petunjuk lancar bekerja,dp mohon perlindungan allah,dp doa kemudahan pintu rejeki
{ 8 comments… add one }
 • Rief May 29, 2013, 4:25 pm

  Makasih Sob atas Pencerahannya

 • Yogi S Melik July 4, 2013, 10:47 am

  Sangat bermanfaat. Semoga berkah

 • kholifah September 5, 2013, 3:19 pm

  Terima kasih atas pencerahannya, semoga berkah…..

 • ylistendi September 18, 2013, 8:22 am

  Rutin melakukan Sholat malam dan berpuasa sunnah….Insya Alloh…

 • dzan September 25, 2013, 7:05 pm

  Camne salah satu selawat yg terbaik?

 • Masnun Tholab January 20, 2014, 5:55 am

  “Ya Allah, bantulah aku untuk berdzikir dan bersyukur kepadaMu serta beribadah kepadaMu dengan baik” (HR. Abu Daud 1302; Tirmidzi 900)
  “Ya Allah aku berlindung kepadaMu dari hilangnya nikmatMu dan berubahnya ampunanMu dan adzabMu yang tiba-tiba serta dari seluruh kemurkaanMu” (HR. Abu Daud 1321)
  “Ya Allah aku berlindung kepada-Mu dari (sifat) gelisah, sedih, lemah, malas, kikir, pengecut, terlilit hutang dan dari keganasan orang” (HR. Bukhari 2679; Tirmidzi 3406)

 • Muhammad ahlam firdaus May 10, 2016, 12:15 am

  Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan.

  Saya ingin memohon sedikit bantuan kewangan bg membantu saya.saya muhammad ahlam firdaus seorang mahasiswa yg skrg sedang melanjut kan pengajian saya di Indonesia dlam bidang syariah

  Saya tidak menerima mana2 tajaan,biasiswa mahupun pinjaman,hanya tajaan dari kedua orgtua saya,mereka tidak la berpendapatan tinggi.ayah saya hanya la bekerja sebagai jaga keselamatan di kilang,manakalah ibu saya suri rumah yg menanggung saya dan adik2 sy yg masih di bangku sekolah.sy mempunyai 8 adik beradik dan skrg tinggal 7 kerana abg saya batu shj pergi menghadap ilahi akibat kanser tulang tahap 4.

  Jadi,sy amat2 lah memerlukan bantuan dari pihak tuan utk membantu saya,jika pihak tuan memberi bantuan dlam bentuk pinjaman sekali pun sy sudi membayar nya semula.

  Sekian wasalam.
  Whatsapp:0196135660

 • selltiket September 5, 2016, 7:10 am

  Baru dari selltiket.com,
  untuk semua agen selain anda
  bisa menjual tiket pesawat dan tiket kereta api
  sekarang anda juga dapat melakukan pembayaran :
  PLN, Pembelian pulsa, Pembayaran Telkom,
  pembayaran multifinance ADIRA, BAF, MAF, MEGA WOM.

Leave a Comment