≡ Menu

Amalan Pembuka Rezeki

20 Amalan Pemurah Rezeki

1. Menyempatkan diri beribadah

Allah tidak sia-siakan pengabdian diri hamba-Nya, seperti firman-Nya dalam hadis qudsi: “Wahai anak Adam, sempatkanlah untuk menyembah-Ku maka Aku akan membuat hatimu kaya dan menutup kefakiranmu.

Jika tidak melakukannya maka Aku akan penuhi tanganmu dengan kesibukan dan Aku tidak menutup kefakiranmu.” (Hadis Riwayat Ahmad, Tirmizi, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Abu Hurairah r.a.)

2. Memperbanyak istighfar

Istighfar adalah rintihan dan pengakuan dosa seorang hamba di depan Allah, yang menjadi sebab Allah jatuh kasih dan kasihan pada hamba-Nya lalu Dia berkenan melapangkan jiwa dan kehidupan si hamba. Sabda Rasulullah SAW : “Barang siapa memperbanyak istighfar maka Allah SWT akan menghapuskan segala kedukaannya, menyelesaikan segala masalahnya dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka.” (Hadis Riwayat Ahmad, Abu Daud, an-Nasa’i, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Abdullah bin Abbas r.a.)

3. Tinggalkan perbuatan dosa

Istighfar tidak laku di sisi Allah jika masih buat dosa. Dosa bukan saja membuat hati resah malah menutup pintu rezeki. Sabda Rasulullah SAW : “… dan seorang lelaki akan diharamkan baginya rezeki kerana dosa yang dibuatnya.” (Hadis Riwayat at-Tirmizi)

4. Sentiasa ingat Allah SWT

Banyak ingat Allah SWT buatkan hati tenang dan kehidupan terasa lapang. Ini rezeki yang hanya Allah beri kepada orang beriman. Firman-Nya: “…(iaitu) orang-orang beriman dan hati mereka menjadi tenteram dengan mengingati Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah hati menjadi tenteram.” (Surah Ar-Ra’d, ayat 28)

5. Berbakti dan mendoakan ibu bapa

Dalam hadis riwayat Imam Ahmad, Rasulullah SAW berpesan agar siapa yang ingin panjang umur dan ditambahi rezekinya, hendaklah berbakti kepada ibu bapanya dan menyambung tali kekeluargaan. Rasulullah SAW juga bersabda: “Siapa berbakti kepada ibu bapanya maka kebahagiaanlah buatnya dan Allah akan memanjangkan umurnya.” (Hadis Riwayat Abu Ya’ala, at-Tabrani, al-Asybahani dan al-Hakim)

Mendoakan ibu bapa juga menjadi sebab mengalirnya rezeki, berdasarkan sabda Rasulullah SAW : “Apabila hamba itu meninggalkan berdoa kepada kedua orang tuanya nescaya terputuslah rezeki (Allah) daripadanya.” (Hadis Riwayat al-Hakim dan ad-Dailami)

6. Berbuat baik dan menolong orang yang lemah

Berbuat baik kepada orang yang lemah ini termasuklah menggembirakan dan meraikan orang tua, orang sakit, anak yatim dan fakir miskin, juga isteri dan anak-anak yang masih kecil. Sabda Rasulullah SAW : “Tidaklah kamu diberi pertolongan dan diberi rezeki melainkan kerana orang-orang lemah di kalangan kamu.” (Hadis Riwayat Bukhari)

7. Tunaikan hajat orang lain

Menunaikan hajat orang menjadi sebab Allah lapangkan rezeki dalam bentuk tertunainya hajat sendiri, seperti sabda Rasulullah SAW : “Siapa yang menunaikan hajat saudaranya maka Allah akan menunaikan hajatnya…” (Hadis Riwayat Muslim)

8. Banyak berselawat

Ada hadis yang menganjurkan berselawat jika hajat atau cita-cita tidak tertunai kerana selawat itu dapat menghilangkan kesusahan, kesedihan, dan kesukaran serta meluaskan rezeki dan menyebabkan terlaksananya semua hajat. Wallahu a’lam.

9. Buat kebajikan banyak-banyak

Ibnu Abbas berkata: “Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya.”

10. Berpagi-pagi

Menurut Rasulullah SAW, berpagi-pagi (memulakan aktiviti harian sebaik-baik selesai solat Subuh berjemaah) adalah amalan yang berkat.

11. Menjalin silaturrahim

Rasulullah SAW bersabda : “Barang siapa ingin dilapangkan rezekinya dan dilambatkan ajalnya maka hendaklah dia menghubungi sanak-saudaranya.” (Hadis Riwayat Bukhari)

12. Melazimi kekal berwuduk

Seorang Arab desa menemui Rasulullah SAW dan meminta pedoman mengenai beberapa perkara termasuk mahu dimurahkan rezeki oleh Allah SWT. Rasulullah SAW bersabda: “Sentiasalah berada dalam keadaan bersih (dari hadas) nescaya Allah akan memurahkan rezeki.” (Diriwayatkan daripada Sayidina Khalid al-Walid)

13. Bersedekah

Sedekah mengundang rahmat Allah dan menjadi sebab Allah buka pintu rezeki. Nabi SAW bersabda kepada Zubair bin al-Awwam: “Hai Zubair, ketahuilah bahawa kunci rezeki hamba itu ditentang Arasy, yang dikirim oleh Allah azza wajalla kepada setiap hamba sekadar nafkahnya. Maka siapa yang membanyakkan pemberian kepada orang lain, nescaya Allah membanyakkan baginya. Dan siapa yang menyedikitkan, nescaya Allah menyedikitkan baginya.” (Riwayat ad-Daruquthni dari Anas r.a.)

14. Melazimi solat malam (tahajud)

Ada keterangan bahawa amalan solat tahajjud memudahkan memperoleh rezeki, menjadi sebab seseorang itu dipercayai dan dihormati orang dan doanya dimakbulkan Allah.

15. Melazimi solat Dhuha

Amalan solat Dhuha yang dibuat waktu orang sedang sibuk dengan urusan dunia (aktiviti harian), juga mempunyai rahsia tersendiri. Firman Allah dalam hadis qudsi: “Wahai anak Adam, jangan sekali-kali engkau malas mengerjakan empat rakaat pada waktu permulaan siang (solat Dhuha), nanti pasti akan Aku cukupkan keperluanmu pada petang harinya.” (Riwayat al-Hakim dan Thabrani)

16. Bersyukur kepada Allah

Syukur ertinya mengakui segala pemberian dan nikmat dari Allah. Lawannya adalah kufur nikmat. Allah berfirman: “Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur, nescaya Aku tambahi nikmat-Ku kepadamu, dan demi sesungguhnya jika kamu kufur, sesungguhnya azab-Ku amat keras.” (Surah Ibrahim, ayat 7)

Firman-Nya lagi: “… dan Kami akan memberi balasan kepada orang-orang yang bersyukur.” (Surah ali-Imran, ayat 145)

17. Mengamalkan zikir dan bacaan ayat Quran tertentu

Zikir dari ayat-ayat al-Quran atau asma’ul husna selain menenangkan, menjenihkan dan melunakkan hati, ia mengandungi fadilat khusus untuk keluasan ilmu, terbukanya pintu hidayah, dimudahkan faham agama, diberi kemanisan iman dan dilapangkan rezeki.

Misalnya, dua ayat terakhir surah at-Taubah (ayat 128-129) jika dibaca secara konsisten tujuh kali setiap kali lepas solat, dikatakan boleh menjadi sebab Allah lapangkan kehidupan dan murahkan rezeki.

Salah satu nama Allah, al-Fattah (Maha Membukakan) dikatakan dapat menjadi sebab dibukakan pintu rezeki jika diwiridkan selalu; misalnya dibaca “Ya Allah ya Fattah” berulang-ulang, diiringi doa: “Ya Allah, bukalah hati kami untuk mengenali-Mu, bukalah pintu rahmat dan keampunan-Mu, ya Fattah ya ‘Alim.” Ada juga hadis menyebut, siapa amalkan baca surah al-Waqi’ah setiap malam, dia tidak akan ditimpa kepapaan. Wallahu a’lam.

18. Berdoa

Berdoa menjadikan seorang hamba dekat dengan Allah, penuh bergantung dan mengharap pada rahmat dan pemberian dari-Nya. Dalam al-Quran, Allah suruh kita meminta kepada-Nya, nescaya Dia akan perkenankan.

19. Berikhtiar sehabisnya

Siapa berusaha, dia akan dapat. Ini sunnatullah. Dalam satu hadis sahih dikatakan bahawa Allah berikan dunia kepada orang yang dicintai-Nya dan yang tidak dicintai-Nya, tapi agama hanya Allah beri kepada orang yang dicintai-Nya saja. (Riwayat Ahmad, Ibnu Abi Syaibah dan al-Hakim)

Bagi orang beriman, tentulah dia perlu mencari sebab-sebab yang boleh membawa kepada murah rezeki dalam skop yang luas. Misalnya, hendak tenang dibacanya Quran, hendak dapat anak yang baik dididiknya sejak anak dalam rahim lagi, hendak sihat dijaganya pemakanan dan makan yang baik dan halal, hendak dapat jiran yang baik dia sendiri berusaha jadi baik, hendak rezeki berkat dijauhinya yang haram, dan sebagainya.

20. Bertawakal

Dengan tawakal, seseorang itu akan direzekikan rasa kaya dengan Allah. Firman-Nya: “Barang siapa bertawakal kepada Allah, nescaya Allah mencukupkan (keperluannya).” (Surah at-Thalaq, ayat 3)

Nabi SAW bersabda: “Seandainya kamu bertawakal kepada Allah dengan sebenar-benar tawakal, nescaya kamu diberi rezeki seperti burung diberi rezeki, ia pagi hari lapar dan petang hari telah kenyang.” (Riwayat Ahmad, at-Tirmizi, Ibnu Majah, Ibnu Hibban, al-Hakim dari Umar bin al-Khattab r.a.)

Kesemua yang disebut di atas adalah amalan-amalan yang membawa kepada takwa. Dengan takwa, Allah akan beri “jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkan), dan memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya.” (Surah at-Talaq, ayat 2-3)

Pendek kata, bagi orang Islam, untuk murah rezeki dalam ertikata yang sebenarnya, kuncinya adalah buat amalan-amalan takwa. Amalan-amalan ini menjadi sebab jatuhnya kasih sayang Allah, lalu Allah limpahi hamba-Nya dengan keluasan rezeki dan rasa kaya dengan pemberian-Nya.

 

Renung-renungkan dan marilah kita sama-sama beramal. Mudah-mudahan Allah SWT melimpah-ruahkan rezeki-Nya kepada kita. Amiin.

Synthomer
  |  (Unspecified city),
 - 23 Jul 2017

Synthomer's European Graduate Programme (SynGP) offers highly qualified university graduates excellent career prospects and the unique opportunity to create a group wide network of...

Binary.com
  |  (Unspecified city),
 - 23 Jul 2017

Cryptocurrency Blockchain Developer. Binary.com is seeking a driven, proactive, and experienced developer with extensive knowledge of cryptocurrency and blockchain concepts. You w...

AIA Careers
  |  (Unspecified city),
 - 24 Jul 2017

Job Description. Ability to lead and manage ISO related activities and implement ISO to the organisation. To prepare and review related documents for ISO certification and audit p...

Binary.com
  |  (Unspecified city),
 - 24 Jul 2017

Senior Back End Developer. Binary.com is seeking a driven, proactive, and highly experienced Senior Back End Developer. You will write robust, high quality, and production ready c...

Uber
  |  (Unspecified city), Johor
 - 24 Jul 2017

SIAPA KAMI. Pandu dengan Uber dan dapat bayaran mingguan dalam bentuk tambang dengan membantu komuniti kita bergerak sekitar bandar. Memandu dengan Uber adalah cara hebat untuk me...

Uber
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 23 Jul 2017

SIAPA KAMI. Pandu dengan Uber dan dapat bayaran mingguan dalam bentuk tambang dengan membantu komuniti kita bergerak sekitar bandar. Memandu dengan Uber adalah cara hebat untuk me...

neuvoo job search kerja-kerja

Incoming search terms:

doa pembuka rezeki,doa pembuka pintu rezeki di pagi hari,doa pembuka rezeki di pagi hari,doa istri agar rezeki suami lancar,doa meminta rezeki,doa minta rezeki,dp rezeki lancar,doa pembuka rejeki,Doa dibukakan pintu rezeki,doa dilapangkan rezeki,doa kiat agar rezeki suami istri lancar,doa untuk melancarkan rezeki suami,doa mencari rezeki,doa agar rezeki suami lancar,doa pembuka rizki,doa agar suami murah rezeki,doa keluar rumah untuk mencari rezeki,doa agar pekerjaan suami lancar,doa agar dibukakan pintu rezeki,doa pembuka rezki,doa istri agar suami sukses,doa minta rezeki yang berlimpah,dp rezeki barokah,kata rezeki lancar,doa dibukakan pintu rejeki,Doa Memperbanyak rezeki,doa dibukakan rezeki,doa mohon rezeki,doa rezeki,Ucapan teman fb rejeki yg barokah,doa membuka rezeki,doa mohon dibukakan pintu rezeki dan pintu kebaikan,doa dibukakan pintu rizki,doa memohon rezeki,agar rezeki suami lancar,doa dimurahkan rezeki dan urusan,doa murah rezeki yang tidak disangka,doa dimurahkan rezeki suami,doa untuk kemudahan rezeki suami,doa melancarkan rezeki suami,doa lapang rezeki,doa dibuka pintu rezeki,doa agar suami sukses dalam bekerja,membahagiakan istri adalah pembuka jalan rezeki untukmu,doa untuk rezeki suami,doa rezeki melimpah,doa minta rejeki,doa agar di bukakan pintu rezeki,doa mohon dibukakan pintu rezeki,doa pembawa rezeki,ayat pembuka rezeki,doa minta rizki,amalan istri agar rezeki suami lancar,azimat murah rezeki,doa mencari rejeki,dp rezeki halal,dp bbm sujud syukur,dp bbm doa pembuka rezeki islami,gambar doa dimudahkan urusan,dp bbm doa doa mustajab,doa agar usaha suami lancar,doa dibukakan pintu rezeki dan jodoh,doa dilapangkan rejeki,rajah rejeki lancar,murahkan lah rezeki kedua orang tua hamba,foto doa rezeki dalam kristan,doa kelancaran rezeki,Amalan jitu/mustajab buat di sayang /di cintai sama orang-orang,doa ap yg manjir spy wrng ramai,bacaan pembuka rezeki,doa agAr suami mendapatkan pekerjaan dan rejeki yg berlimpah dan berkah,cara bacaan doa membuka pintu rezeki untuk umat kristen,doa kelancaran re,berilah hamba pekerjaan ya allah,doa agar di bukan pintu rejeki,doa dilapangk,doa melancar kan cri nafkah,doa dapat rizky,doa minta rijki,doa buka pintu toko di pagi hari,Doa apa yang dibaca agar diberi rizki banyak lancar dan barokah,doa buar calon suami biar rizkinya lancar,amalan agar hati tenang n dimudahkan rejeki,doa dimudahkan ilmu,donwlod:hambar mumbuka:puntu:rejeki,foto kata2 doa spy umur panjang bnyak rizki n d bri ksehatan,kata minta rizki pada allah,dp islami supaya rezeki lancar,doa untuk memperlancar rezeki suami,Rapalan untuk pergi mencari rizki,mantra supaya suami cepat dapat pekerjaan,dp bbm ya allah mudahkanlah dalam melunasi hutang,doa pembuka rezeki untuk kedua orang tua,doa solat dhuha agar mustajab di murahkan rizqi,menjemput riziki dengan jalan usaha bahasa arab,doa perbanyak rezeki,mantra rejeki lancar,kata untuk suami agar mendapat rezky#spf=1,membuat status allah mudah kan lah mencari rezeki mu,kata ucapan doa untuk suami semoga dimudah n diluaskan rezekinya,kata semangat untuk suami dalam mencari rezeki,LAFADZ DOA JALAN REZEKI HALAL DAN MUDAH,lapang kan pintu riski dalam bahasa jawa,meme lancarkan,kata selamat pagi mau kerja cari reziki,mantra agar dilancarkan rejekiy,kata2 agar rezeki datang berlimpah,lancarkan rezeki suamiku,kyaiygbisabantupermudahrejeki,kunci usaha biarlancar rezeki ya,lapang rezeki,Manjurnya doa berasal dari hati yang bersih,kumpulan foto doa arab agar mudah dapat rizeki dan sukses,gambar kata singkat tentang berkah ramadhan atas di limpahkan nya rejeki dan kesehatan,Mantra agar cepat mendapat rezeki barokah,kta2 yaallah mudah kn lah rezeky ku dalam berkerja,kta2 permudah kn lh rzki hmba y allah,katadisehatkan dan dilancarkan dalam mencari rizky,kata2 gambar doa ya allah berilah hamba kesehatan,kata2 bergambar bagi orang yg memutuskan rejeki orang lain,memohon allah berikan rezeki,kata selamat pagi arab,kata minta d lancarkan rezeki untuk keluarga,hadis tentang rejki,gmbar pntu rzki,gambar surat doa meminta rezeki nya yg bnyak,gambar surat doa meminta rezeki nya yang banyak,gambar semoga sehat selalu rezeki lancar,gambar rejeki yg di mudahkan,gambar permudahkan rizki dan beri kesehatan gerak,Gambar pembawa rizqi,gambar orang miskin mencari rezeki,gambar mohon rizki & sehat bdn,gambar kata mudahkan rejeki biar bisa bikin rumah untuk keluarga,gambar kata kata mendoakan suami agar diberi rezeki yang lancar,gambar kata kata lancar rezeki keluarga kami ya allah,gambar kata doa semoga rezeki lancar,Gambar foto doa doa dengan bacaan memudahkan rezeki yang mudah limpah,gambar dp sholat berjamaah suami istri,hadist di lapangkan rejeki,Ibu pembuka rezeqi mu,kata kemudahan minta rezeki untuk suami,kata kata tuhan perbanyak lah rejeki orang tua hamba dan suami hamba,kata kata minta pertolongan allah,kata kata membahagiakan istri pelancar rezeki,kata kata limpahkanlah rizki nya,kata kata doa untuk suami biar rezekinya lancar,kata kata doa di bukakan rejeki,kata kata biar lancar rezekinya hari ini,kata kata,kata dimudahkan rezeki ortu n kluarga,kata dilancarkan rizkinya buat teman,kata dilancarkan memberi rizki diwaktu pagi,kata bermakna buat suami supaya d lancarkan rezeki,jimat rejeki lancar,jimat pembuka rejeki yang luas,istighfar agar hati tenang,gambar dp sedang berfikir mencari rejeki,mendoakan orang yang kita cinta agar rezeki lancar,zikiran supaya sehat panjang umur mudah dikasih kerjaan,ya allah bukakan pintu hati kata kata,ya allah buka kanlah pintu riki ku,ya allah buka kan pintu rezeki hamba buat bayar utang,ya allah bri kan lah aq rejeki yg cukup,Ya allah berilah orang tuaku rezeki yang melimpah saat ini,ya allah berilah hamba rezeki untuk bayar utang besok,ya allah aku pengen rejeki suami anak dan keluargaku lancar banyak berkah,wiridan minta di bukakan pintu milik rezki,Wirid pjng umur murah rejeki dn ksehatan,wirid pendek biar byk rizeki dari mana pun,wirid memohon pentunjuk rizki yg melimpah dan halal,wirid istri buat suami cari nafkah,wirid dan doa dibuka pintu rizki dan hidup bahagia,wirid dan amalan dimudahkan segala urusan dan cari nafkah,wirid cepat di buka kan pintu milik rizqi,Wirid agar orang tua di mudah kan rezeki nya,ya allah bukakanlah pintu rizki yang luas kepadaku dan berilah aku jodoh,ya allah doaku semoga di bukakan hatinya,ya allah lancarkan rezeki keluarga,zikir yg mudah gampang agar rejeki terus mengalir,zikir rezeki seret,zikir harian agar slamet dan reziki lancar,yaallah lancarkan rezeki hamba,ya alloh mudahkanlah dalam mencari rejeki,ya Alloh bukalah pintu rizky buat kami,ya allah tlg beri rezeki untuk batar utang,ya allah sehat kn kami mudah kn reziki kami,ya allah mudahkanlah rezeki kami,ya Allah mudahkanlah rejeki hambamu ini,ya allah mudahkan rezekiku buat ibuku,ya allah mudahkan rezeki hamba,Ya Allah luaskanlah rezekiku,Ya Allah limpahkanlah hamba uang yg bnyk agar bisa menolong ibu hamba yg susah,Ya allah limpah kan lah rijki,ya allah lancarkan rezekiku,wirid agar di lapangkan rizki nya tulisan latin,wallpaper kata minta rizki,tulisan ayat rezeki untuk berdagang,Rajah pembuka rezeki,rajah agar rezeki datang lancar,puasa ingin di beri petunjuk rejeki,puasa apa supaya dilancarkan rezeki dan cita cita,perjuangan suami mencari nafkah,pengen mendoakan suami supaya cari rezeki,pembuka rezeki buat suami,pembuka rezeki,pembuka rejeki dan kelancaran,panjangkanlah umur kedua orang tua saya ya allah,Orang jualan biar rezekinya laku di awal pagi,murahkan lah rezeki kedua orang tua kami,mudahkan lah rizkinya,mudahkan lah jalan hidup da rejeki q,Mudah-mudahan ya allah di kasih rizki,Minta doa yang manjur untuk minta dipermudah menjemput rizqi,rapalan latin pendek untuk melancar kn rizeki,rejeki ku hari ini,rezeki cepat datang n byk,tulisan arab mudahkanlah rezekiku ya alloh,Tata cra agar kta di bri klancaran rjeki,surat untuk kelancaran rizki,surat supaya jualan laris dan dimurahkan rezeki,surat amalan mencari rezeki,supaya murah rejeki apa yg harus kita ucap kan,stiker doa pembuka rejeki,stiker doa diberi rizki,status fb lancar rejeki,semoga suamiku dimurahkan rezeki,semoga lancar pekerjaan suamiku,semoga dibukakan pintu rezeki,semoga di bukakan pintu hidayah,semoga berkah arab islam,rezeki tidak lancar kasian anak istri,rezeki halal dan barokah,menghilangkan sulit kehidupan ya allah gampangkan milik rejeki kami,gambar dp doa pagi hari cari rizeki,dp animasi bergerak doa islami utk mudahkan rejeki,Doa wirid agar di mudahkan keluarga mencari rizki,doa untuk suamiku agar d lancarkan urusan y dan rezekiy berlimpah banyak,doa untuk suami yang lagi berusaha mencari rizki,doa untuk suami ketika pergi kerja agar dilancarkan rezekinya,doa untuk suami biar murah rizki sehat sll,doa untuk suami banyak rejeki dan kesehatan,doa untuk suami agar sukses,doa untuk suami agar mendapatkan rizki yang mElimpah dan halal,doa untuk suami agar lapang rizkinya,doa untuk suami agar dilancarkan rezekinya,doa untuk mendoakan rezeki suami,doa untuk mendoakan kelancaran seseorang,doa untuk mendoa kan bapak ibu guru supay di beri kesehatan dan lancar rezeki,Doa untuk mendapatkan milik juga rejeki yg barokah,doa untuk memperbanyak rezeki suami,doa untuk melapangkan segala kesulitan dan memudahkan sgl urusan,Doa wirid pembuka rejeki dalam berumah tangga,doa yang manjur agar cepat nikah dan dibukakan pintu rejeki nya,dp agar sll d mudahan sgl urusan rejeki,do\a di mudahkan untuk kelancaran usaha,downlod buat burung dari kertas,download kata dan gambar do\a agar dimudahkan mencari kerja,download kata bahagiakan istri agar rezeki berlimpah,download gambar ya ALLAH jaga istri dan anak hamba,download gambar rejeki seret karena sakiti istri,download dp doa rezeki berlimpah,download dp doa perbanyak rezeki,download doa rezeki dan gambarnya,dowload gambar niat do a lancarkan rezeki,dosa semuga mendapat rezeki yg banyak,donwlod gambar orang brdoa,doapembawa rezeki,doa2 kan lah murah rezeki untuk saya,doa zikir rezeki warung lg seret,doa untuk melapangkan rizki suami#spf=1,doa untuk kerja supaya rezeki lancar,doa untuk keluar dan semoga dilimpahkan rejeki,Doa seorang istri untuk suami yang sedang menjemput rejeki di prantauan,doa seorang istri untuk suami agar suaminya dapat rejeki yang berkah untuk melunasi hutang hutang,doa semoga istriku diberi kesehatan kemudahan kelancaran umur panjang dan selalu didalam perlindungan mu yaa allah,doa rezeki suami la,doa rezeki lancar dan barokah,doa rezeki halal barokah,doa rasulullah agar di mudahkan rezeki,Doa rasullulah agar mendapat rezeki yang tidak disangka2,doa petunjuk jalan rezeki,doa perbanyak rejeki,doa pendek untuk mencari rizkki buat dp bbm,doa penambah rezeki,doa pembuka riski,doa pembuka rezki melimpah,doa pembuka rezeki untuk kehidupan seharian,doa pembuka rezeki suami,doa seorang istri yang mendoakan suami yang sedang berjualan,Doa spy dimudah kan rizqi,doa untuk kelancaran usaha,doa untuk kelancaran rezeki dan keselamatan suami,doa untuk istri biar lancar segala urusan,doa untuk hati yang tentram dan doa untuk diberikan kemudahan rejeki,doa untuk di mudahkan rizki,doa untuk calon suami yg sedang cari rezeki,doa untuk calon suami yang sedang mencari rezki,Doa syukur dan Agar dilimpahkan rezeki,doa supaya suami bayak rezki dlm bekerja,doa supaya rejeki lancar,doa supaya pekerjaan suami lancar,Doa supaya esok hari diberi kesehatan & kelancaran rezeky Latin,doa supaya diberikan rejeki melimpah besok pagi,doa supaya dapet rezeki esok hari,doa supaya cpat d bri rezki untuk nikh?,doa supaya ayah dapet rejki,Doa pembuka rezeki pagi,dp bbm arab doa di lancarkan rizki,gambar DP Doa buat berihtiar mencari Ridqi,gambar bbm sujud syukur,gambar bbm semoga diberi rejeki yang berlimpah,gambar bbm permudah rezeki,Gambar animasi anak sujud,foto orang nyari rejeki,foto dp bbm rejeki,foto doa mudah rezeki buat kekasih com,dzikir/amalan biar lancar cari nafkah,dzikir rezeki lancar,dzikir memudahkan datang rezeki,dzikir biar rizki anak suami istri lancar,dzikir agar dimudahkan rezeki dan membuka usaha,Dzikir agar di lapangkan rizki dan di mudahkan dalam membayar hutang,dzikir agar anak berumur panjang dan sehat,dp ya allah berikanlah kami rejeki yang banyak,dp whastasp doa rezeki bwt istri dan anak,Gambar bbm ttg berbaktilah kpd orang tuamu maka akan dipermudah urusan jodohmu,gambar d berikan rejeki,gambar dp bbm bergerak jodoh dan rezeki,gambar doa untuk pembuka rejeki,gambar doa untuk meminta rezeki yg berlimpa,gambar doa pembuka rezeki yang paling ampuh,gambar doa minta rejeki,gambar doa melancarkan rejeki,gambar doa lancar rezeki berkah,gambar doa kelancaran rezeki,gambar doa istri rezeki suami,gambar doa di mudah kan pinturezeki,gambar doa di bkan pintu rejeki,gambar doa buka r,gambar doa buat istri sehat dan banyak rezeki,gambar doa biar mudah rejeki,gambar doa arab beri kekuatan dan di mudahkan rizqi,gambar di permudahkan rezeki,dp sholat pelancar kerjaan,dp pembawa rejeki,dp panjang umur,DP bbm ucapan salam selamat pagi dan doa utk byk rejeki,dp bbm tentang cara di permudah mendapat rezeki,dp bbm semoga selalu diberi hidayah,dp bbm semoga puasa menjadi pembuka rejeki,dp bbm rezeki suami seret,dp bbm rezeki lancar,dp bbm pembuka pintu rezeki,dp bbm mohon pertolongan allah,dp bbm mencari rizki halal,dp bbm mencari rezeki demi keluarga,dp bbm memohon rizki,dp bbm katasmoga d lancarin smpe pernikahan,dp bbm hilangnya keberkahan rejeki,dp bbm hadist nabi mencari rezeki,dp bbm doa yg mendatngkan rizky,dp bbm doa suami mndptkn rizki,dp bersyukur dapat rezeki melimpah,Dp dibukakan pintu rezeki,dp mohon dimudahkan rejeki,dp minta rezeki yg berlimpah,dp minta rezeki yg banyak,dp mga besok dagangan lncar,dp mendoakan suami agar dapat rezeky banyak,dp istighfar diberi umur pnjg,dp islami doa dilancar ka rezeki,dp islam minta tolonglah hanya kepada allah,dp gmbr kt istri mmbawa rezki,dp doa supaya rezeki lancar berkah dan barokah,dp doa subuh membawa rezeki dan keselamatan kesehatan,dp doa semoga d lancarjan rezeki,dp doa di lapangkan hati,dp doa dapat rejeki berlimpah,dp doa buat kedua orang tua biar dibukakan pintu hatinya,dp doa biyar kaya,Dp bbm Doa mohon kesehatan dan perlindungan dan d luaskan rezekinya,doa di bukakan Pintu milik rezeki,doa d mudahkan rejeki,Doa di bukain pintu hati,Doa doa agar rizki di lapangkan dan di buka seluas luasnya,doa dipermudahkan semuanya,doa di lapa,doa di bukakan,doa dari al quran agar dilancarkan usaha buat kekasih yang dicintai,doa ibu buat ank semoga rejekinya lancar,Doa istri agar suami dimudahkan rizki,doa dan dzikir minta di bukakan pintu jodoh dan rizki syariat,doa islam al Qur\an untuk suami selalu sehat,doa kemudahan Semoga Allah memberikan keberkahan kemudahan dibukakan pintu rezeki yang halal dan barokah dan mudah menjadi yang lebih baik buat iman Islam yang panjang umur berapa hidupnya,doa ingin dibuka pintu rizi yang berlimpah,doa ibu unyuk kelancaran rezeki anak,doa dapat rezeki melimpah arab,doa ibu supaya panjang umur,doA ibu pagi hari untuk anak ny agar selalu di berikan reski,doa dzikir d pagi hari untuk menjemput rejekiyg mustajab,doa dimurahkan rezeki dan pekerjaan,doa dimudahkan segala urusan dan rezeki,doa di lapangankan,doa diberi kesehatan dan umur panjang,doa diberoka rezky kepada orang tua,doa dilimpahkan rezeki yg berkah,doa dilapangkan pekerjaan dam rizki,doa dilancarkan dalam rezeki,doa dilapangkan dan dimudahkan rizky,doa dilancarkan rezeki,doa dilancarkan rezeki suami,doa dilancarkan urusan untuk suami,doa dilapangkan rezki,doa dilimpahkan rezeki,doa di tunjuk kepada yg halal,doa di lapangka rezeki basa arab latin,doa di lapangkan rejeki suami,doa dimudahkan bahasa sunda,doa di mudahkan rezeki,doa di pagi hari untuk mencari rezeki,doa di perbanyak rezeki,Doa dimalam hari untuk mendapatkan kemudahan suami menjemput rejeki di prantauan,doa diluaskan rezeqi,doa diluaskan rezeki,doa dilap,doa pembuka rejeki untuk suami,doa minta rezeki kepada allah,doa minta petunjuk rezeki,doa minta petunjuk mencari rizki,doa minta limpahan rezeki banyak bahasa jawa,doa minta diberikan rezeki anak,Doa minta di lapangkan rizeki berumah tngga dalam islam,doa mendpt rezeki utk laris bedagang,doa mendatangkan rezeki dengan cepat,doa mencari rezeki seorang ibu untuk anaknya,doa mencari rezeki halal,doa memudah kn rizki,doa mempermudah dan mempelancarkan rejeki suami,doa memohon rezeki esok hari,doa memohon rezeki di lancarkan di pagi hari,doa memohon d bri rejeki n doa untuk dagang agar laris,doa minta rizki berlimpah ketika jualan,doa mmbersihkn hti biar rizki lancar,doa mohon di lapangkan rizki,doa pembuka pintu rezeki dp bbm,doa pembuka pintu rezeki,doa pembuka hari,doa pelncr rejeki jualan,doa panjang umur dan murah rezeki dalam bahasa sunda,doa pagi hari mencari rizki mlimpah ruah,doa nabi muhammad minta rezeki,doa mustajab untuk dapat rezeki berlimpah,doa murah rezeki dipermudahkan bayar hutang,doa mujarab yg di baca para istri untuk suami agar lancar rezeki,doa mujarab agar riski suami lancar,Doa mujarab agar dapat pekerjaan esok harinya,doa mohon rezeqi esok hari,doa mohon istri yang mudah bersyukur,doa mohon dibukakan peyunjuk jalan,doa meminta rezeki halal barokah,doa meminta rezeki dalam bahasa sunda,doa meminta rezeki berlimpah,Doa keselamatan dan rejeki untuk suami,doa mohon dilapangkan ht dan di luaskan rezeki,Doa keluar dari rumah agar dimudahkan mencari rejeki,doa kelancaran rizki,doa kelancaran rijki pd sujud terakhir,doa kelancaran rejeki,doa kelancaran mncri riski dan kesehatan,doa jualan di pagi hari,doa jualan agar rizky tu dtg,doa istri untuk suami yang sedang mencari nafkah,doa istri untuk suami agar sukses dan lancar rejeki,doa istri untuk suami agar rizki bertambah,doa istri untuk suami agar di mudahkan rejekinya,doa istri buat rezeki suami,doa istri biar rejeki suami lancar,doa kristen agar usaha lancar dan barokah,Doa kristen pembuka rekeki,doa kristiani dilapangkan rejeki,doa meminta dibukakan rezeki rumah tangga,doa meminta dibukakan pintu rizeki,doa membuka rezki,doa membuka rezeki di,doa membuka pintu toko biar banyak rezeki,doa membuka pintu ruma,doa membuka pintu rezeky,doa membuka pintu rezeki untuk suami,doa membuka pintu rezeki jualan,doa membuat rizki yg berkah bahasa indobesia,doa melapangkan rezeki suami,doa luaskan rezeki suami,doa latin disehatkan di luaskan rezeki & di lapangkan segala urusan,doa lapang rizki,doa lancarkanlah rezeki orang tuaku,doa istri agar urusan suami mencari rezki di lancarkan,cara istri mendoakan suami agar rejeki lancar,Azimat buka rizki,ayat untuk membukakan pintu rezeki,ayat hadist membahagiakan istri,ayat dilimpahkan rezeki,ayat bukak rezaki,apa perbuatan untuk isteri agar murah rezeki,apa doa untuk membuka pintu rumah dipagi hari,apa caray biar warung kita mendapat rezeki dgn agama kristen,anak adalah rizqi dari allah semoga barokah,amln spya rezeki lncar berkah m bnyak,amalan2 untuk istri agar rezeki berlimpah,amalan2 supaya suami dpt kerja,amalan2 supaya di luaskn dan dilancarkan rezeki,amalan yg dibc klu keluar mncri rezeki,amalan yang dikerjakan istri supaya rejeki suami lancar terus,amalan yang dibaca istri suami yang dagang,amalan wirid di waktu luang agar diberikan kemudahan rezeki agar cepat kaya dan dimudahkan dalam segala hal,Bacaan doa pembuka pintu rezeki di rumah,bacaan doa supaya rumah adem,cara istri agar suami lancar mencari rezeki,cara istri agar suami lancar mencari rejeki,cara dimudahkan pintu rezeki lewat pekerjaan,cara agar rezeki suami lancar#spf=1,cara agar rejeki suami lancar,buka hatinya buat ak,bhsa arab semoga Allah berkahi pernikahan kami,bersyukur pada allah dimudahkan rezeky,berilah rezeki kepada suamiku,berdoa agar usaha lancar,bdoa supaya suamirejeki lancar,BAROKAH itu misteri dp,bahasa sunda minta dimudahkan,bahasa sansekerta saya mohon perlindungan dan limpahan rizki,bacaan zikir agar diberi kemudahan rizki,bacaan setelah solat murah rezeki dilancarkan kesehatan keselamatan kewibawaan dan untuk orang tua,bacaan jawa permudah rejeki(berangkat menuju tempat kerja),amalan untuk segera melunasi hutang dan anak cerdas dan penurut,amalan untuk mempermudah rizki dan milik,amalan supaya suami dilancarkan usaha dilimpahkan rijky nyh,amalan biar murah rizki belum kerja,amalan banyak rezeki,amalan anak laki laki biar soleh dan di murahkan rizki,amalan agar rezeki lancar dan barokah,Allah lindungi selau dineri tejeki yang berlimpah,Ajimat lancar rejeki,ajian pembuka pintu rezeki dan kesehatan keluarga com,agar suami murah rezeki,agar rumah tangga senantiasa tentram rezeki melimpah,agar rumah tangga bahagia dan rjeki lancar islam,agar rizki rumah tangga lancar,agar rejeki suami lancar,agar kluarga mendapatkan rizki yang banyak,agar dibukakan piNtu Rezeki seluas-luasx,agar di bukakanrezeki,agar di bukakan pintu rizki yg lancar dan berlimpah,Agar d mudahkan rizki dlm rumah tangga,amalan biar rejeki lancar mengalir terus,amalan buat rezeki lancar,amalan solat tahajud agar suami dalam mencari napkah selalu dapat kemudahan,amalan seorang istri untuk suami supaya rizkinya banyak dan barokah,amalan seorang istri biar rejeki suami lancar,Amalan rizki keluarga,Amalan rezeki untuk kelancaran rezeki,amalan membuka pintu milik rejeki,Amalan kelancaran resky barokah,amalan istri yg dapat mudah mendapat rizki suami,amalan istri agar suaminya lancar rezekinya,amalan istri agar selalu mendapat rizqi halal melimpah,amalan istri agar rejeki suami lancar,Amalan doa supaya suami diberi keselamatan lancar rizkinya,amalan doa keselamatan & memudahkan jalan rizki,amalan doa istri untuk kelanacaran rezeki suami,amalan doa agar orang yabg kita cintai Di beru rizki yang melimpah,amalan dimudahkan rezeki untuk nikah,amalan buat suami biar rezeki lancar,5 hal yang yang harus di penuhi supaya rizki kita barokah,Cara lancarkak pintu rejeki suami isteri dalam tidur,doa d lapangkn rizki,doa bahasa jawa agar suami dpt rejeki,doa apah yang melancar kan rijki dan hutang bebas panjang umur,doa analan pendek,doa anak kepada orang tua untuk di mudahkan rizkinya,doa amalan agar diberikan yang terbaik untuk rumah tangga,doa agr suami lancar cari rizki bhasa indonesia,doa agat rezeki susmi lancar dan berkah,Doa agar suami sukses,doa agar suami sehat terus dan lancar rejeki,doa agar suami mudah dapat rejeki,doa agar suami mendapatkan rezeki yang halal,doa agar suami mendapat rezeki yang halal dan banyak,doa agar suami mendapat rezeki,doa agar suami lancar rezeky,doa agar suami lancar rezekinya,doa agar suami dilancarkan rezekinya,doa agar suami dapat rejeki,doa berangkat kerja agar di murah kan rezeki,doa bersyukur atas rezeki,doa d lapangkan reski,doa d bukakan pintu rizky,doa d bukakan pintu rijky,doa cri berkah dari allah,doa bukan pintu rizki dlam toko,doa buka pintu rezeki suami,doa buat usaha bhsa arab dp bbm,doa buat suami yg lgi dagang,doa buat suami biar dapat rejeki,doa buat suami agar uasaha nya lancar berkah,Doa buat kemurahan rezeki,doa bt suami agar mendpatkan reski yg melimpah,doa brangkat usaha byr bnyk rejeki,doa biar rezeki lancar dari segala arah dan jadi kaya raya duit,doa biar rezeki lancar bahasa jawa,doa biar lancar rezeki sehat jodo hati yg bersyukur,doa biar dapat rejeki dan di permudah smua urusan,doa agar suami dapat pekerjaan dan rejeki yg berlimpah,Doa agar rmh tangganya tentram dn rizkynya banyak/lancar,doa agar rizki nya lancar dan halal dan dimudahkan dalam membuka usaha,do a membuka pintu rezeky dan dilancarkan segala urusan,do a membuka pintu rezeki,do a bahasa arab untuk melancar kan rezeki suami,dikir biar berdagang tambah rame,dao minta rejeki yang tak di sangka2,cr untuk mendoakan badan sendiri spy d mdhkan rizki,ciri ciri dilancarkan dan dimudahkan rezeki suami menurut hadits,cari rezeki,cari membawa rizki tuli san arab,cara permudah rejeki di dalam rumah tangga,Cara minta doa ayah ibu agar usahanya lancar,cara meninggalkan rumah supaya dapat rejeki banyak,cara mendoakan orang lain agar di mudahkan rizki,cara mendapat rezeki dengan mudah,cara memohon rejeki di lancarkan kejawen,cara meminta petunjuk riski,cara meminta pentunjuk allah agar di bukakan pintu rejeki di saat kita bingung gak tau kemana kita harus mencari rejeki,do a memohon rezeki untuk suami,do a rezeki berdagang,doa agar rezeki suami lncr,doa agar rezeki lancar dan berkah datang berlimpah,doa agar rezeki lancar dan berkah,doa agar rezeki lancar dan barokah,Doa agar rejeki lancar arab dan kejawen,doa agar mudah dibukakan jalan dalam mencari nafkah,doa agar disehatkan dipermudahkan dibukakan pintu rezeki suami,doa agar dimurahkan rezeki seluas luasnya/,Doa agar dibukaan pintu rezki latin,Doa agar diberikan jalan untuk ketemu ibu,doa agar diberi kemudahan rejeki dan semua urusan dalam agama katholik,doa agar di lapangkan membayar hutang,doa agar di bukakan rejeki buat suami yg lagi usaha,doa agar di bukakan rejeki,doa agar di beri rezeki buat ayah,do a selamat rizki barokah mp3,do a rezeki jualanan,cara melancarkan rezeki menurut agama Kristen
{ 8 comments… add one }
 • Rief May 29, 2013, 4:25 pm

  Makasih Sob atas Pencerahannya

 • Yogi S Melik July 4, 2013, 10:47 am

  Sangat bermanfaat. Semoga berkah

 • kholifah September 5, 2013, 3:19 pm

  Terima kasih atas pencerahannya, semoga berkah…..

 • ylistendi September 18, 2013, 8:22 am

  Rutin melakukan Sholat malam dan berpuasa sunnah….Insya Alloh…

 • dzan September 25, 2013, 7:05 pm

  Camne salah satu selawat yg terbaik?

 • Masnun Tholab January 20, 2014, 5:55 am

  “Ya Allah, bantulah aku untuk berdzikir dan bersyukur kepadaMu serta beribadah kepadaMu dengan baik” (HR. Abu Daud 1302; Tirmidzi 900)
  “Ya Allah aku berlindung kepadaMu dari hilangnya nikmatMu dan berubahnya ampunanMu dan adzabMu yang tiba-tiba serta dari seluruh kemurkaanMu” (HR. Abu Daud 1321)
  “Ya Allah aku berlindung kepada-Mu dari (sifat) gelisah, sedih, lemah, malas, kikir, pengecut, terlilit hutang dan dari keganasan orang” (HR. Bukhari 2679; Tirmidzi 3406)

 • Muhammad ahlam firdaus May 10, 2016, 12:15 am

  Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan.

  Saya ingin memohon sedikit bantuan kewangan bg membantu saya.saya muhammad ahlam firdaus seorang mahasiswa yg skrg sedang melanjut kan pengajian saya di Indonesia dlam bidang syariah

  Saya tidak menerima mana2 tajaan,biasiswa mahupun pinjaman,hanya tajaan dari kedua orgtua saya,mereka tidak la berpendapatan tinggi.ayah saya hanya la bekerja sebagai jaga keselamatan di kilang,manakalah ibu saya suri rumah yg menanggung saya dan adik2 sy yg masih di bangku sekolah.sy mempunyai 8 adik beradik dan skrg tinggal 7 kerana abg saya batu shj pergi menghadap ilahi akibat kanser tulang tahap 4.

  Jadi,sy amat2 lah memerlukan bantuan dari pihak tuan utk membantu saya,jika pihak tuan memberi bantuan dlam bentuk pinjaman sekali pun sy sudi membayar nya semula.

  Sekian wasalam.
  Whatsapp:0196135660

 • selltiket September 5, 2016, 7:10 am

  Baru dari selltiket.com,
  untuk semua agen selain anda
  bisa menjual tiket pesawat dan tiket kereta api
  sekarang anda juga dapat melakukan pembayaran :
  PLN, Pembelian pulsa, Pembayaran Telkom,
  pembayaran multifinance ADIRA, BAF, MAF, MEGA WOM.

Leave a Comment