≡ Menu

Tips Remaja Untuk Menjaga Muka Daripada Jerawat

Tips Remaja Untuk Menjaga Muka Daripada Jerawat

1. Pastikan wajah sentiasa dalam keadaan BERSIH.

2. Jangan terlalu kerap menggunakan mekap yang TEBAL di wajah.

3. Bersihkan wajah dengan SEMPURNA setiap kali selepas mengunakan mekap.

4. CUCI wajah sekurang-kurangnya 3 kali sehari dengan air suam dan gunakan pembersih yang sesuai untuk kulit wajah yang berminyak dan berjerawat. Lakukan dalam urutan berputar.

5. Jangan lakukan urutan atau pembersihan yang BERLEBIHAN kerana ia akan menyebabkan iritasi.

6. Elakkan daripada memicit jerawat dengan kuku! MEMICIT jerawat akan menyebabkan kulit menjadi bengkak, merah dan berparut.

7. Jagalah kebersihan rambut dan tangan kamu. Jangan menyentuh wajah dalam keadaan jari yang KOTOR. Sebaiknya bersihkan tangan sebelum menyentuh wajah.

8. Hentikan menggunakan MEKAP ketika wajah masih berjerawat.

9. Sering berganti TUALA pengelap wajah, pastikan tuala tersebut lembut dan bersih

10. Lindungi kulit dari SINAR matahari kerana ia akan meransang kulit mengeluarkan lebih banyak sebum sehingga menyebabkan pertumbuhan jerawat.

11. Jika jerawat tumbuh di bahagian belakang, pakailah pakaian yang LONGGAR, ringan dan dapat menyerap peluh.

12. Kurangkan memakai SKARF dan topi kerana ia sering menjadi tempat terkumpulnya minyak dan debu.

13. Dapatkan NASIHAT doktor sekiranya jerawat tidak berkurangan.

14. Kurangkan MAKANAN yang pedas, berminyak dan berkalori.

Selain itu anda boleh mencuba Sabun Kolagen Nurraysa

Secara umumnya sabun ini sesuai untuk semua orang atau lebih senang lagi untuk 1 isi rumah dan masalah kulit gatal-gatal, jerawat, panau, parut, kudis, berkerak, ekzema baby memang sesuai guna sabun ni.

sms/whatsapp : 011-15074217 

 

 

Testimoni Sabun Kolagen Nurraysa Masalah kulit Bayi

Sabun Kolagen Nurraysa

Sabun Kolagen Nurraysa 2

Hubungi segera untuk dan dapatkan harga:-

SyahRyn +6011-15074217 (call/sms/whatsapp)

Capillary Technologies
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 18 Jan 2019

We have a Tech support opening for our Kuala Lumpur office. who will support entire SE Asia.This role is for supporting customers who would call our Tollfree number for any issues ...

WorkPermitVisas
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 18 Jan 2019

Work Permit Visa for United Kingdom MalaysiaAre you looking for UK Malaysia Work Permit visa get in touch with us , we are providing an Opportunity to Fulfil Your Dream by providin...

Impactica Consultancy Services
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 20 Jan 2019

About Android Developer. An. Android developer. is responsible for developing applications for devices powered by the Android operating system.Due to the fragmentation of this ecos...

procon career solutions
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 20 Jan 2019

WE NEED 12TH PASSED CANDIDATES WITH PLEASANT PERSONALITY AND GOOD ENGLISH COMMUNICATION.Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur...

FAIR DEAL PROFESSIONAL SERVICES
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 18 Jan 2019

hijob profile is as labour or working supervisors in kaulalumpur, malaysia need passport and photo in tie with white back ground. immediately fly to Malaysia and start working.serv...

Impactica Consultancy Services
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 19 Jan 2019

About Android Developer. An. Android developer. is responsible for developing applications for devices powered by the Android operating system.Due to the fragmentation of this ecos...

neuvoo job search kerja-kerja

Incoming search terms:

cara menjaga muka,penjagaan muka,tips penjagaan muka,cara menjaga kulit muka,cara jaga muka,cara menjaga kulit muka daripada jerawat,cara penjagaan muka,cara mengelakkan jerawat,cara nak jaga muka,Tips menjaga muka,cara orang korea jaga kulit,tips jaga muka,penjagaan kulit muka,pencuci muka yang sesuai untuk remaja perempuan,cara jaga kulit muka,cara penjagaan kulit muka,cara nak bersihkan muka,cara mencuci muka dengan betul,tips muka flawless,cara mengelakkan jerawat tumbuh,cara menjaga muka daripada jerawat,cara nak flawless kan muka,penjagaan muka untuk remaja perempuan,cara tak nak bagi jerawat tumbuh,tips menjaga kulit muka,tips penjagaan muka berjerawat,Tips penjagaan kulit muka,muka flawless,cara penjagaan muka berjerawat,cara mencuci muka dengan betul dan berkesan,cara jaga muka dari jerawat,cara bersihkan muka,cara penjagaan wajah,tips penjagaan wajah,penjagaan muka berjerawat,cara nak jaga kulit muka,penjagaan wajah,cara penjagaan kulit,jaga muka,cara menjaga muka dari jerawat,tips menjaga muka daripada jerawat,tips penjagaan muka remaja,tip penjagaan muka,cara untuk mengelakkan jerawat tumbuh,cara untuk menjaga kulit muka,jaga kulit muka,cara penjagaan muka remaja,produk yang sesuai untuk remaja,cara cara menjaga muka,Cara menjaga muka berjerawat,tips jaga kulit muka,muka berjerawat,Cara elak jerawat,tips elak jerawat,tips penjagaan kulit,pencuci muka terbaik,cara cuci muka dengan betul,cara nak bagi muka flawless,cara penjagaan muka yang betul,cara untuk menjaga muka daripada jerawat,cara jaga kulit,cara menjaga muka yang berjerawat,cara jaga muka berjerawat,menjaga muka,rahsia kulit flawless,cara nak muka flawless,cara menjaga kulit muka berjerawat,muka berjerawat dan berparut,kebaikan jerawat,pencuci muka yang sesuai untuk remaja,petua muka flawless,cara elakkan jerawat,cara nak kulit flawless,petua menjaga muka,penjagaan kulit,cara-cara menjaga muka dari jerawat,cara menghalang jerawat tumbuh,cara semulajadi untuk hilangkan jerawat batu,cara nak dapatkan kulit flawless,tip menjaga muka,cara glowingkan muka,cara menjaga wajah,cara nak flawless,cara nak bersihkan muka dari jerawat,cara flawless kan muka,cara menjaga kebersihan muka,cara penjagaan kulit muka berjerawat,petua jaga muka,tip jaga muka,cara cara menjaga kulit muka,cara orang korea menjaga kulit muka,menjaga kulit muka,cara penjagaan kulit wajah,produk untuk kulit berjerawat dan berparut,cara untuk muka flawless,petua menjaga kulit muka,cara nak dapat muka flawless,tips kulit flawless,petua muka bersih,cara penjagaan kulit muka yang betul,cara menjaga kulit,cara memakai bedak sejuk dengan betul,cara flawlesskan muka,cara cuci muka yang betul,cara menjaga kulit muka dari jerawat,cara orang korea jaga muka,cara penjagaan muka berminyak,cara flawless kan wajah,cara mendapatkan kulit flawless,penjagaan wajah berjerawat,Cara mengelakan jerawat,cara mengelakkan jerawat tumbuh di muka,cara menjaga muka dengan betul,produk penjagaan muka untuk remaja,cara menjaga wajah dari jerawat,tips untuk muka flawless,cara membersihkan muka dengan betul,tips mengelakkan jerawat tumbuh,tips kulit flawless dan glowing,kulit flawless,cara flawlesskan kulit muka,tips kulit muka flawless,cara nak halang jerawat tumbuh,tips menjaga muka bagi remaja,cara nak jaga muka berjerawat,TIPS PENJAGAAN MUKA BERJERAWAT PASIR,cara mengelakkan jerawat naik di muka,cara menjaga muka daripada berjerawat
{ 12 comments… add one }
  • Wafi February 8, 2015, 11:53 am

    Terima kasih Admin kerana bekongsikan artikel yang sangat informatif ini.

    Saya secara personal sangat bersetuju dengan kandungan artikel ini.

    Dan sebagai satu tambahan, saya ada menjumpai artikel yang bertajuk :
    “50+ Cara dan Petua Lengkap Menghilangkan Jerawat”

    Mungkin ini membantu sesiapa yang ingin merawat jerawat di muka.

  • mama aisyah March 24, 2015, 3:01 am

    Betul tuh, yang paling penting jangan gatal tangan nak pic jerawat dengan kuku. Nanti tak pepasal daripada satu jerawat bertambah-tambah bagai cendawan tumbuh pula kat muka. Kena jaga pemakanan. Itu yang pentng. Minum air secukupnya dan jaga kebersihan muka anda.

  • ummi July 6, 2015, 9:14 am

    wow.. perkongsian yg sangat menarik sekali. tips elak jerawat

  • Norra July 30, 2015, 11:41 am

    Saya dah try perkongsian yang sangat menakjub kan dan berhasil ye saya dah cuba jaga pemakanan jaga badan dan juga saya menjaga kebersihan ia sangat berhasil

  • Nana August 5, 2015, 7:55 am

    saya ada satu cara utk jaga kulit muka yg rasanya ramai orang kita tak buat. jom terjah tengok kat http://www.blognana.com

  • ida August 20, 2015, 7:05 am

    tips ini sangat bagus. Tips tidak memicit jerawat memang selalu dengar tapi ramai yang tak boleh tahan tengok jerawat kat muka. Geram sangat. hihi

  • miaqaisarah December 11, 2015, 4:16 am

    Good info.. Tq for sharing.. 🙂

    Untuk produk yang dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi, boleh cuba set Nutriwhite.. Sesuai untuk kulit orang Asia..

    http://miaqaisarah.com/2015/12/11/kulit-catik-dan-sihat-dengan-set-nutriwhite/

  • Shidah Abdullah May 10, 2017, 1:03 am

    Simple sharing but informative

  • Sabun Jerawat Batu September 4, 2017, 5:44 am

    terimakasih atas informasinya, jangan lupa kunjungi kami
    di http://idblackwalet.com/sabun-jerawat-batu/

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.