Tips Remaja Untuk Menjaga Muka Daripada Jerawat

Tips Remaja Untuk Menjaga Muka Daripada Jerawat

1. Pastikan wajah sentiasa dalam keadaan BERSIH.

2. Jangan terlalu kerap menggunakan mekap yang TEBAL di wajah.

3. Bersihkan wajah dengan SEMPURNA setiap kali selepas mengunakan mekap.

4. CUCI wajah sekurang-kurangnya 3 kali sehari dengan air suam dan gunakan pembersih yang sesuai untuk kulit wajah yang berminyak dan berjerawat. Lakukan dalam urutan berputar.

5. Jangan lakukan urutan atau pembersihan yang BERLEBIHAN kerana ia akan menyebabkan iritasi.

6. Elakkan daripada memicit jerawat dengan kuku! MEMICIT jerawat akan menyebabkan kulit menjadi bengkak, merah dan berparut.

7. Jagalah kebersihan rambut dan tangan kamu. Jangan menyentuh wajah dalam keadaan jari yang KOTOR. Sebaiknya bersihkan tangan sebelum menyentuh wajah.

8. Hentikan menggunakan MEKAP ketika wajah masih berjerawat.

9. Sering berganti TUALA pengelap wajah, pastikan tuala tersebut lembut dan bersih

10. Lindungi kulit dari SINAR matahari kerana ia akan meransang kulit mengeluarkan lebih banyak sebum sehingga menyebabkan pertumbuhan jerawat.

11. Jika jerawat tumbuh di bahagian belakang, pakailah pakaian yang LONGGAR, ringan dan dapat menyerap peluh.

12. Kurangkan memakai SKARF dan topi kerana ia sering menjadi tempat terkumpulnya minyak dan debu.

13. Dapatkan NASIHAT doktor sekiranya jerawat tidak berkurangan.

14. Kurangkan MAKANAN yang pedas, berminyak dan berkalori.

Selain itu anda boleh mencuba Sabun Kolagen Nurraysa

Secara umumnya sabun ini sesuai untuk semua orang atau lebih senang lagi untuk 1 isi rumah dan masalah kulit gatal-gatal, jerawat, panau, parut, kudis, berkerak, ekzema baby memang sesuai guna sabun ni.

sms/whatsapp : 011-15074217 

 

 

Testimoni Sabun Kolagen Nurraysa Masalah kulit Bayi

Sabun Kolagen Nurraysa

Sabun Kolagen Nurraysa 2

Hubungi segera untuk dan dapatkan harga:-

SyahRyn +6011-15074217 (call/sms/whatsapp)

12 thoughts on “Tips Remaja Untuk Menjaga Muka Daripada Jerawat”

  1. Pingback: Bedak Arab Kokuryu – Kokuryu Summer Cake Foundation | Kertas Paper

  2. Terima kasih Admin kerana bekongsikan artikel yang sangat informatif ini.

    Saya secara personal sangat bersetuju dengan kandungan artikel ini.

    Dan sebagai satu tambahan, saya ada menjumpai artikel yang bertajuk :
    “50+ Cara dan Petua Lengkap Menghilangkan Jerawat”

    Mungkin ini membantu sesiapa yang ingin merawat jerawat di muka.

  3. Betul tuh, yang paling penting jangan gatal tangan nak pic jerawat dengan kuku. Nanti tak pepasal daripada satu jerawat bertambah-tambah bagai cendawan tumbuh pula kat muka. Kena jaga pemakanan. Itu yang pentng. Minum air secukupnya dan jaga kebersihan muka anda.

  4. Pingback: Tips untuk mengelak jerawat di muka | nurulamanina27

  5. Saya dah try perkongsian yang sangat menakjub kan dan berhasil ye saya dah cuba jaga pemakanan jaga badan dan juga saya menjaga kebersihan ia sangat berhasil

  6. tips ini sangat bagus. Tips tidak memicit jerawat memang selalu dengar tapi ramai yang tak boleh tahan tengok jerawat kat muka. Geram sangat. hihi

  7. Pingback: Tips Jaga Kecantikan Muka – Diazahnaya

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.