≡ Menu

Tips Buat Duit Dengan Lynk.My

Di dalam keadaan ekonomi yang tidak menentu ni ramai yang mencari pendapatan sampingan sama ada melalui kerja offline seperti bekerja part time di kedai-kedai atau secara online melalui peluang-peluang yang disediakan melalui banyak platform-platform antaranya adalah buat duit dengan lynk.my.

Lynk.my menawarkan servis pendekkan URL sama seperti ‘URL shortener’ antarabangsa yang lain seperti Bitly.com, tinyurl.com dan goo.gl. Cuma yang bezanya dengan Lynk.my adalah anda boleh buat duit dengan lynk.my, manakala servis tersebut hanya menawarkan servis pendekkan URL dan ‘tracking’ untuk URL.

Review Ringkas Lynk.my

Apa itu Lynk.my? Mungkin ada yang tidak tahu mengenai Lynk.my ini. Maka, eloklah saya ceritakan serba sedikit mengenai laman web yang mula mendapat tempat di kalangan blogger serta internet marketer di Malaysia ini.

Lynk.my adalah sebuah laman web yang menyediakan servis percuma untuk memendekkan URL. Dari satu url entri yang panjang seperti ini – http://kertaspaper.com, dipendekkan menjadi seperti ini – http://lynk.my/17N0

Apa kelebihan memendekkan URL ini bagi seorang blogger? Salah satunya ialah untuk memudahkan anda melakukan promosi entri blog anda di laman-laman sosial, terutama sekali twitter dan instagram. Di twitter kita tahu ada had jumlah perkataan, manakala di instagram, URL yang terlalu panjang agak menyukarkan untuk diingati. Jadi, menerusi Lynk.my ini, segalanya akan dipermudahkan.

Lynk.my Beni PeLuang Menjana Income Mudah

Menerusi review sekali lalu, saya dapati laman web Lynk.my juga menyediakan peluang untuk menjana income secara online. Bukan sahaja ia boleh memendekkan URL entri blog yang panjang, malah anda boleh menjana income menerusi Lynk.my ini (menggunakan akaun Publisher)! Inilah antara kelebihan yang sangat bagus untuk blogger Malaysia. Bayangkan setiap kali anda kongsi link atau URL milik anda yang telah dipendekkan menggunakan Lynk.my ini – samada di Facebook, Instagram, Twitter mahupun blog anda sendiri, anda akan menerima bayaran dalam bentuk wang tunai! Uhh tak ke best begitu?

10 Kelebihan Lynk.my Berikut adalah review ringkas Lynk.my. Ada banyak lagi kelebihan menggunakan servis Lynk.my ini, dan saya ojektifkan ia seperti di bawah:

1. URL dipendekkan untuk target audience Malaysia (dot my).

2. Pendaftaran adalah percuma dan mudah.

3. la diuruskan oleh syarikat Malaysia.

4. Anda dibayar untuk kongsi URL Lynk.my

5. Bayaran income yang anda dapat dikreditkan terus ke dalam akaun bank, bukan menerusi Paypal atau mana-mana servis third-party.

6. la juga platform untuk mempromosikan produk, servis dan perniagaan anda dengan harga serendah RM10.

7. la menyediakan satu sistem yang mempunyai smart-filtering untuk pengiklan rasa berbaloi menggunakan servis dart Lynk.my.

8. Anda boleh buat tracking URL entri menerusi Lynk.my – sangat sesuai jika anda ada advertorial post untuk ketahui jumlah klik (statistik).

9. la memberikan kemudahan untuk pengguna internet di Malaysia mempromosi satu-satu URL atau pautan secara mudah dan berkesan.

10. Tiada yuran pendaftaran dikenakan untuk meletakkan iklan promosi di Lynk.my untuk usahawan online Malaysia

Rasanya cukup 10 sebab saya berikan untuk mengetahui akan kelebihan yang ada pada Lynk.my ini. Bertuah ada contest review ini, maka dapatlah semua orang tahu mengenai apa yang disediakan oleh Lynk.my.

Synthomer
  |  (Unspecified city),
 - 20 Jul 2017

Synthomer's European Graduate Programme (SynGP) offers highly qualified university graduates excellent career prospects and the unique opportunity to create a group wide network of...

Binary.com
  |  (Unspecified city),
 - 20 Jul 2017

Senior Perl Developer. Binary.com is seeking a driven, proactive, and highly experienced Senior Perl Developer. You will write robust, high quality, and production ready code that...

Uber
  |  (Unspecified city), Johor
 - 20 Jul 2017

SIAPA KAMI. Pandu dengan Uber dan dapat bayaran mingguan dalam bentuk tambang dengan membantu komuniti kita bergerak sekitar bandar. Memandu dengan Uber adalah cara hebat untuk me...

Tangent International
  |  (Unspecified city),
 - 19 Jul 2017

Executive Marketing Consultant. We are looking for an Executive Marketing Consultant, who will be result oriented and able to act as a key advisory to the Carrier Network Project,...

Uber
  |  Johor Bahru, Johor
 - 19 Jul 2017

SIAPA KAMI. Pandu dengan Uber dan dapat bayaran mingguan dalam bentuk tambang dengan membantu komuniti kita bergerak sekitar bandar. Memandu dengan Uber adalah cara hebat untuk me...

Binary.com
  |  (Unspecified city),
 - 20 Jul 2017

Cryptocurrency Blockchain Developer. Binary.com is seeking a driven, proactive, and experienced developer with extensive knowledge of cryptocurrency and blockchain concepts. You w...

neuvoo job search kerja-kerja

Incoming search terms:

buat duit dengan lynk my,cara guna lynk my,Jana duit dengan url shorten
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment