≡ Menu

Kadar Pinjaman ASB CIMB RHB Maybank Terkini

JADUAL PINJAMAN MENGIKUT BANK

 

Pinjaman ASB RHB

Pinjaman ASB RHB

 

Kadar Faedah Pinjaman Berjangka: BLR – 1.2% p.a
Tempoh Minima Pinjaman 10 tahun
Maksimum 25 tahun
Jumlah pinjaman min RM10, 000
Maksimum RM200, 000
Margin Pendahuluan 100%
Cara Arahan Tetap Pembayaran balik
Fi penjaga RM200
Yuran  berhenti 3% daripada jumlah pinjaman yang diluluskan jika diselesaikan dalam tempoh 3 tahun pertama

 

Pinjaman ASB CIMB

Pinjaman ASB CIMB

Kelayakan:
Berumur 18 dan 60 tahun
Bumiputera

Jumlah pinjaman min: RM10, 000
Jumlah pinjaman max: Sehingga RM400, 000 bagi setiap peminjam, pada bila-bila masa termasuk baki tertunggak Pinjaman ASB yang sedia ada (jika ada), atau sehingga jumlah pelaburan maksimum yang dibenarkan oleh ASNB, yang mana lebih rendah
Margin Pendahuluan

Bagi jumlah pinjaman sehingga RM200, 000
Sehingga 100% nilai nominal unit-unit ASB
Sehingga 105%, termasuk yang GASBRTA
Bagi jumlah pinjaman melebihi RM200, 000, di mana-mana satu masa
Sehingga 95% daripada nilai nominal unit-unit ASB
Sehingga 100%, termasuk daripada GASBRTA
Tempoh pinjaman Sehingga 25 tahun atau Sehingga usia 60 tahun, yang mana lebih awal
Pinjaman di bawah 30.000
BLR – 1.35% (1 3 tahun)
BLR – 1.30% (selepas itu)
Pinjaman RM30, 000 & ke atas
BLR – 1.65% (sepanjang tempoh pinjaman)

 

Pinjaman ASB Maybank

Pinjaman ASB Maybank terkini

Kelayakan:
Berumur 18 dan 60 tahun
Bumiputera

Jumlah pinjaman min: RM10, 000
Jumlah pinjaman max: Sehingga RM400, 000 bagi setiap peminjam, pada bila-bila masa termasuk baki tertunggak Pinjaman ASB yang sedia ada (jika ada), atau sehingga jumlah pelaburan maksimum yang dibenarkan oleh ASNB, yang mana lebih rendah
Margin Pendahuluan

Bagi jumlah pinjaman sehingga RM200, 000
Sehingga 100% nilai nominal unit-unit ASB
Sehingga 105%, termasuk yang GASBRTA
Bagi jumlah pinjaman melebihi RM200, 000, di mana-mana satu masa
Sehingga 95% daripada nilai nominal unit-unit ASB
Sehingga 100%, termasuk daripada GASBRTA
Tempoh pinjaman Sehingga 25 tahun atau Sehingga usia 60 tahun, yang mana lebih awal
Pinjaman di bawah 30.000
BLR – 1.35% (1 3 tahun)
BLR – 1.30% (selepas itu)
Pinjaman RM30, 000 & ke atas
BLR – 1.65% (sepanjang tempoh pinjaman)

DHR International Neumann Deutschland GmbH - München
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 20 Oct 2017

CTPartners Neumann Europäisches Unternehmen in High Tech Gebäudetechnik Unser Kunde gehört zu den weltweit führenden Anbietern von Zugangssystemen für Gebäude, Parkhäuser und Veran...

Citibank Berhad
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 22 Oct 2017

Primary Location. Malaysia,Wilayah Persekutuan,Kuala Lumpur. Education. Bachelor's Degree. Job Function. Compliance and Control. Schedule. Full time. Shift. Day Job. Employee Stat...

Argyll Scott Malaysia
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 19 Oct 2017

Our client is a top player in providing retail and financial services tailored around travel. The business partners with Retailers, travelers and regulators to provide solutions an...

HSBC Bank (M) Berhad
  |  (Unspecified city), Selangor
 - 19 Oct 2017

Some careers open more doors than others. If you're looking for a career that will unlock new opportunities, join HSBC and experience the possibilities. Whether you want a career t...

OCBC Bank (Malaysia) Berhad
  |  Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
 - 19 Oct 2017

Job Roles & Responsibilities. To perform day to day operational tasks of trade finance transactional processing. To perform relief function within the department as and when the ne...

OCBC Bank (Malaysia) Berhad
  |  Cyberjaya, Selangor
 - 19 Oct 2017

Description. 1. Maintain as IT Custodian for Change Management applications and tools used by OCBC Group and its Entities Subsidiaries e.g. ALDON, Dimensions, etc. 2. Collaborate a...

neuvoo job search kerja-kerja

Incoming search terms:

pinjaman asb maybank 2016,pinjaman asb 2016,pinjaman asb,asb loan cimb,asb maybank 2016,loan asb 2016,syarat pinjaman asb maybank,syarat pinjaman asb,asb loan maybank 2016,jadual pinjaman asb 2016,asb loan cimb 2016,pinjaman asb maybank,asb loan rhb 2016,Asb loan maybank,loan asb maybank 2016,asb maybank,pinjaman asb cimb,asb cimb,cimb asb loan,loan ASB CIMB 2016,asb loan cimb vs maybank,pinjaman asb 2015,dividen asb 2015,loan asb maybank,loan asb maybank 2015,pembayaran asb may bank,pinjaman asb maybank 2015,pinjaman easy rhb 2016,dividen asb 2016,maybank asb loan 2016,pelaburan asb maybank,asb loan 2016,pinjaman asb 2017,asb rhb 2016,asb loan rhb,loan asb rhb,pinjaman asb rhb,asb maybank 2015,pinjaman asb rhb 2016,pinjaman asb cimb 2015,jadual pinjaman asb cimb,cimb asb loan table 2016,loan asb 2015,cimb asb loan table 2015,jadual pinjaman asb maybank,jadual loan asb,loan asb rhb 2016,rhb asb loan 2015,pinjaman asb cimb 2016,jadual pinjaman asb maybank 2016,jadual pembayaran asb loan cimb 2016,pinjaman peribadi asb 2016,loan asb,loan asb cimb,asb rhb,asb cimb 2015,asb loan maybank 2015,kelayakan pinjaman asb,rhb asb loan,asb loan cimb 2015,jadual asb loan maybank 2016,asb cimb 2016,jadual loan asb cimb 2016,asb loan 2015,loan asb 2017,asb loan bsn 2016,pinjaman asb bsn,cimb asb loan table,asb maybank 2017,pinjaman asb maybank terkini,rhb asb loan 2016,jadual asb maybank,asb loan rhb 2015,asb bsn,jadual loan asb 2016,asb loan 2017,jadual pembayaran asb loan maybank 2016,syarat loan asb,maybank asb loan,asb loan,rhb asb loan table 2016,cimb asb loan 2015,pinjaman peribadi asb,easy rhb loan 2016,pinjaman peribadi rhb 2016,jadual pinjaman asb,loan asb cimb 2017,asb table cimb 2017,asb financing table,asb rhb maybank rm50 000 5 tahun,jadual pinjaman loan asb maybank 2017,pinjaman peribadi cimb 2017,pinjaman may,plan simpanan asb,carta pinjaman asb maybank 2017,pinjaman asb maybank 2017,jadual pembayaran loan asb cimb 2017,kadar pinjaman asb cimb,cimb asb loan table 2017,dividen asb rhb 2016,jadual asb ambank,asb loan maybank 2017,easy rhb ASB Loan 2017,asb loan cimb table 2017,cimb asb table,pinjaman amanah saham bumiputera maybank,kadar pinjaman cimb bank 2017,pinjaman asb ambank,asb maybank loan blr interest dividen 2016,asb loan umur 60 tahun
{ 37 comments… add one }
  • Hambalee Abu Hassan February 28, 2015, 8:33 pm

    a’kum jika anda membuat pinjaman asb dah tentu dividen kena tolak interest….
    cth dividen 10% – interest 5%= 5% jer anda untung…..saya ada satu skim simpanan keuntung 18-35% setahun…..tak payah buat loan just simpan 250 …seolah anda menyimpan…..30k …..setiap 2 tahun anda akan dapat bonus 1800…
    jumlah simpanan 2 tahun 5652 bahagi 1800 = 0.31 …..bersamaan 31/100 = 31% lagi untung dari anda buat pinjaman asb…..

    jika simpanan 24 tahun ….campur bonus dah RM 104,182

    kalau simpanan anda
    250 x 12bln x 24tahun = 72000

    jika mati@hilang upaya….tak yah simpan…semua simpanan anda dikembalikan….pampasan RM30,000 akan diberi… bonus setiap 2 tahun (RM1800) tetap jalan….kalau mati….duit ini boleh diwariskan kepada ahli keluarga…kalau tak mati cukup 24 tahun boleh kuar semua duit anda berserta bonus….anda dinasihatkan supaya tidak ambik bonus tu…supaya duit anda berganda…menarik bukan …berminat sila whatapss

    • irwan June 2, 2015, 12:28 pm

      Pm saya Tuan…

    • reen December 2, 2015, 10:39 am

      Berminat nk tau lbh lanjut plan simpanan tu… Bole share info.
      reen2463@gmail.com

    • shida March 27, 2016, 10:16 am

      whtsapp sy 0129209206

    • Piun March 31, 2016, 10:58 am

      Mecca fund ka?

    • Black April 15, 2016, 2:50 pm

      Saya berminat untuk mendapatkan detail investment ini.
      boleh bagi detail
      terima kasih

    • muhammad aidil April 24, 2016, 11:55 pm

      assalam admin. yg simpanan 250 x 12bulan x 24 tahun tuu bole bg no watsap sy nak tahu lebih lanjut. t.kasih.

    • jepp May 4, 2016, 11:06 am

      boleh email detail pelaburan ni? Tq

      • Cythia May 13, 2016, 3:33 am

        Saya berminat..boleh email penerangan dengan lebih lanjut.tq

  • Badrol May 18, 2015, 4:36 pm

    Assalamualaikum..Sy berminat nak tahu lebih lanjut pakej yang encik nyatakan INI.

  • Wanie May 31, 2015, 5:01 am

    Assalamualaikum,

    Loan asb islamic ni bagus, utk bumiputera aje, asw n as1m yg open pun da penuh, gunekan klebihan OPM( Other People Moneys) dgn roll dividen yg dpat tuk tahun brikutnya, kalo loan 100k masih untung 1k, dgn syarat bukan bayar skaligus n dividen dsimpan dlm ASB.

    Doakan lah ye kita smua bjaya dpat 400k loan ASB n mampu pnuhkan skim2 PNB yg lain, jgn ttipu ngan agen2 cpat kaya.

    Wassalam

    • zul July 13, 2015, 8:55 am

      sila tel saya, zulkifli

      019 6190966 untuk program simpanan tu

  • Sarah June 21, 2015, 3:59 am

    Lagi satu beb, ada insurance, kalau ta’dir ajal tiba, dapat kat waris melalui wasiyat, waris tak perlu sambung bayar, bawa surat mati n wasiyat ke mahkamah tinggi je, tapi mesti dalam tempoh 6 bulan. Salam.

    • sahrizan June 23, 2015, 4:43 am

      tdk perlu ke mahkamah tinggi dgn bawak surat wasiat,my angkasa akan uruskan semuanya…waris duduk diam2 kat rumah,sampai tempoh waris akan terus dapat pengagihan harta yg ditinggalkan oleh pewasiat,hub@whatsapp sy untuk maklumat lanjut 017-2060541

  • sharhan August 2, 2015, 7:50 am

    saya nak tanya kalau nak terminated asb kita kena penalti tak..??

  • Ismail December 17, 2015, 3:00 pm

    Assalamualaikum admin..tumpang iklan..adakah anda mahu gandakan RM 350 anda kepada RM 10600 dalam masa setahun?Yang pasti anda tak perlu promosi,jual barang,cari orang.Nak tahu lebih lanjut WhatsApp 0174663236

    • sommai January 14, 2016, 5:10 pm

      Pm

  • Original malaya December 24, 2015, 3:57 pm

    Gorverment syarikat yg besar hanya mampu bayar dividen paling tinggi 10 peratus.inikan ada orang tawarkan boleh bayar tinggi dari kerajaan.Zulu jgn tertipu oleh monyet

  • hassan December 29, 2015, 7:52 am

    sila e-mail saya berkenaan info lebih lanjut

  • azhan February 9, 2016, 8:08 am

    pm sy plan yg lebih detail sy berminat ok.tq

  • kiky February 19, 2016, 12:49 pm

    jika sy mahu buat loan RM10K dalam Masa 2 Tahun . boleh ke ?

  • rose anna May 24, 2016, 8:57 pm

    Hello,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Rose Anna, pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan mudah difahami. hubungi kami hari ini

    • Jamal September 7, 2017, 5:28 pm

      Nak tahu pasal pinjaman

  • azrin June 2, 2016, 4:59 pm

    andai melabur 200k kalau sakit habis 100k
    bermakna pelaburan sia2 dan hangus. buat persediaan utk perlindungan kewangan anda dgn kami.
    Takaful PruBSN
    0133142381

  • Muzamir July 11, 2016, 6:59 pm

    Sekiranya anda melabur 200k tetapi anda di diagnosis menghidap penyakit kritikal yg menelan belanja beratus ribu. Jadi la seorang yg bijak untuk merancang jalan bg mghadapi risiko kesihatan pada masa hadapan.

    Great Eastern Takaful
    +6019-7876438

  • isco July 25, 2016, 6:26 pm

    sy kurang faham macam mana.tapi takpa la sy try g tanya sendiri kat bank….n satu lagi monthly payment tu fixed ke atau dia akan berubah??

  • janet September 3, 2016, 12:40 am

    Hello,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Janet Robort, pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan mudah difahami.

  • HENRIETTA FERNANDO September 5, 2016, 8:25 am

    Perhatian !!! Perhatian !!!!
    Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membersihkan hutang anda atau anda memerlukan pinjaman modal untuk meningkatkan perniagaan anda? Adakah anda pernah ditolak oleh bank dan agensi kewangan yang lain? Cuma perlu, kerana kita berada di sini untuk semua masalah kewangan anda. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah sebanyak 2% kepada orang ramai, syarikat dan masyarakat dengan cara yang jelas dan mudah difahami, terma dan syarat ini.
    Tiada pemeriksaan kredit diperlukan, 100% dijamin. Sila memohon sekarang melalui e-mel kami dan anda akan gembira anda lakukan kerana kami akan membuat semua masalah kewangan anda satu perkara yang telah lalu.

  • DAVID FRANCISCA September 5, 2016, 3:47 pm

    Hello,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan DAVID FRANCISCA, pemberi pinjaman pinjaman swasta terkemuka telah membuka peluang kewangan untuk semua yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membersihkan hutang anda atau anda memerlukan pinjaman modal untuk meningkatkan perniagaan anda? Adakah anda pernah ditolak oleh bank dan agensi kewangan yang lain? Cuma perlu, kerana kita berada di sini untuk semua masalah kewangan anda. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah sebanyak 2% kepada orang ramai, syarikat dan masyarakat dengan cara yang jelas dan mudah difahami, terma dan syarat ini. Tiada pemeriksaan kredit diperlukan, 100% dijamin.

  • rose anna September 23, 2016, 1:07 am

    Hello,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Rose Anna, pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan mudah difahami. hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (roseannamoore70@ gmail. com)

    • ROSNAH BINTI SALIM October 6, 2016, 7:01 am

      Bagaimana cara dan kelayakan untuk membuat pinjaman di syarikat Puan. Terima kasih

      • Jamal September 7, 2017, 5:29 pm

        Bg no telefon

  • cindy moore September 26, 2016, 9:37 am

    Adakah anda perkara yang telah mendapat pinjaman segera? Anda serius yang memerlukan pinjaman segera untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda dalam hutang? Ini adalah peluang anda untuk mencapai keinginan anda, kami memberi pinjaman peribadi, pinjaman perniagaan dan pinjaman korporat dan semua jenis pinjaman dengan faedah 2% untuk maklumat lanjut hubungi kami melalui e-mel (CindyMoore8182@gmail.com)

    • ROSNAH BINTI SALIM October 6, 2016, 7:03 am

      Bagaimana cara dan kelayakan membuat pinjaman perniagaan

  • singapore November 8, 2016, 12:58 am

    It’s amazing to pay a visit this web site and reading the views of all
    friends regarding this piece of writing, while I am also eager of getting experience.

  • suhaila February 9, 2017, 10:07 am

    Assalamualaikum..saya ingin memohon pinjaman ,sesiapa yg sudi tolong saya? menambah modal perniagaan dn ingin mencari yg jujur yg bole tolong..

    • Syahrul March 30, 2017, 1:20 pm

      Waalaikumussalam sis suhaila, boleh whatsapp saya 0125835496 utk sy beri penerangan mengenai bisnes topup dan bayaran bil hanya melalui telefon anda dapat jana pendapatan pasif dari komisyen.

Leave a Comment