≡ Menu

Kadar Panggilan SMS Toneexcel, Maxis, Celcom, Digi dan U mobile

rate terkini

Analisa penyedia perkhidmatan prepaid atau prabayar bagi telefon bimbit negara ini, Perbezaan kadar panggilan dan sms antara toneexcel dengan Maxis, Hotlink, Celcom Xpac, Digi dan U Mobile.

Kadar Panggilan SMS

Kadar Panggilan SMS 2

Merujuk jadual di atas, boleh dikatakan penawaran beberapa syarikat telekomunikasi telah menjadi sedikit ‘complicated’ berbanding beberapa tahun yang lepas, terutamanya apabila melihat kepada blok panggilan yang bukan lagi berdasarkan kepada ‘per minit’ sebagaimana sebelumnya.

Sebagai contoh, Celcom telah memanjangkan blok panggilannya kepada 5 minit dan 10 minit untuk panggilan luar dan dalam rangkaiannya. Maxis masih mengekalkan blok per minit, cuma kadarnya adalah bergantung kepada jumlah baki minima di dalam akaun (jika baki kredit lebih RM10 pada satu-satu masa, maka kadarnya adalah lebih murah). U Mobile pula mengekalkan blok 30 saat.

DiGi pula kelihatan seperti sedikit mengelirukan – blok panggilannya dipecahkan kepada tiga iaitu enam saat pertama; 2 minit seterusnya; dan minit selepas 2 minit sebelumnya (?). Ini bermaksud (berdasarkan pemahaman saya), panggilan berdurasi 5 saat kosnya adalah 6 sen, jika 1 minit 30 saat adalah 26 sen, dan jika tiga minit menjadi 46 sen.

Menyentuh berkenaan kadar panggilan video, keempat-empat syarikat telekomunikasi menawarkan kadar yang hampir identikal, kecuali U Mobile yang mengenakan kadar 60 sen seminit untuk panggilan video di luar rangkaian; kadar yang mungkin agak tinggi.

Perbezaan pada blok panggilan ini mungkin merupakan strategi syarikat telekomunikasi untuk mengurangkan impak penurunan keuntungan daripada panggilan suara dan untuk menggalakkan para pengguna bercakap lebih banyak atau lebih lama.

Untuk kadar SMS, Celcom menawarkan kadar terendah untuk SMS ke rangkaian yang sama (1 sen) dan untuk SMS ke luar rangkaian, Maxis adalah merupakan yang tertinggi berbanding yang lain (10 sen).

Kadar untuk khidmat pesanan multimedia (MMS) pula memperlihatkan kadar purata sebanyak 25 sen kecuali Maxis yang mengenakan kadar 50 sen untuk MMS ke rangkaian lain.

TAHUKAH ANDA SYARIKAT TUNETALK TONEEXCEL
Menawar Kadar Murah Sederhana Sederhana dengan Perbagai Faedah, Tiada Pada Syarikat Di Atas

Lihat Kelebihan Di Bawah Ini:

kenapa saya pilih toneexcel 1

kenapa saya pilih toneexcel 2

kenapa saya pilih toneexcel 4

kenapa saya pilih toneexcel 5

rate terkini

Jangan lepaskan peluang keemasan ini. Anda terlambat anda rugi. Jarang sekali anda akan bertemu dengan peluang menjana pendapatan seperti ini. Mulakan sekarang, jadilah ahli Tone Excel dan nikmati pelbagai kelebihan sebagai ahli.

Boleh Join Di SINI

Sumber

Incoming search terms:

kadar panggilan maxis,kadar panggilan celcom,rate call digi ke umobile,panggilan ke luar negara celcom,cara menghantar sms ke indonesia,caj panggilan celcom,kadar caj sms digi ke celcom,cas mesej maxis ke digi,perbezaan celcom dan maxis,kode murah u mobile nelpon ke indonesia,kos pangilan malaysia ke indonesia,kod sms ke luar negara,Kode nelpon maxis sama maxis,kode cel,kod luar negara yang murah pengguna celcom,kasar caj panggilan celcom,kadar panggilan termurah telco,kadar panggilan video untuk prabayar maxis,kadar pangilan maxis prepaid,kadar pangilan terendah,kadar sms celcom,kadar sms celcom#spf=1,kadar sms maxis ke maxis,kadar video call maxis,macam mana jimat kan panggilan nombor sim maxis,macam mana nak buat panggilan maxis ke maxis dengan caj yang murah,macammana cara nak murah msg digi,telp indonesia murah dengan maxis,telco panggilan murah ke indonesia,tarif nelpon maxis ke maxis,sms digi ke maxis,rate panggilan digi ke rangkaian lain,rate call maxis ke rNgkIN lain,tarif murah nelpon celcom ke digi,perbezaan panggilan utk semua telco 2017,mas kahwin di terengganu,pangglan dari celcm ke digi,panggilan u mobile ke sesama free,panggilan jimat celcom,panggilan celcom ke digi berapa ringgit,nelpon murah sesama maxis,maxis kode terpon murah ke as,maxis jimat call celcom,panggilan dan sms umobile,untuk jimat mesej maxis,kadar panggilan termurah,cara jimatkan panggilan maxis ke digi,cara jimat telpon ke Abu Dhabi dari Malaysia dengan celcom,cara buat panggilan murah maxis ke celcom,cara 1 sms digi berapa sen,call satu minit berapa sen?,caj utk panggilan ke nombor lain maxis,Caj sms digi ke nombor digi,caj sms digi ke celcom,caj satu minit dari umobil,caj panggilan umobile ke celcom,caj panggilan tune talk ke maxis,caj panggilan digi ke telco lain,caj panggilan celcom prepaid,caj mesej digi,berapo sen seminit panggilan dari malaysia ke brunei,berapakah cas sms yg dikenakan digi kepada nombor lain,berapa sen mesez no maxis ke maxis,berapa cas panggilan celcom,cara nak call murah umobile ke celcom,carge sms digi to celcom,kadar panggilan terendah di malaysia,kadar panggilan telco paling murah#spf=1,kadar panggilan prepaid celcom,kadar panggilan pelan prepaid celcom maxis dan digi,kadar panggilan paling murah ke yemem,kadar panggilan celcom#spf=1,kadar cas sms digi,kadar cas panggilan digi ke maxis,kadar call ke luar negara celcok,kadar caj paling rendah ke semua rangkaian,jimat panggilan digi ke maxis,free call maxis ke celcom,celcom panggilan ke luar negara,celcom call murah,cas panggilan luar negara telco di malaysia,cas panggilan celcom xmid 2017,cas panggilan celcom,Berapa sen jika maxis call ke umobile
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment