≡ Menu

Hosting

Hosting Terbaik Dunia – HostGator.com

– Anas Asarani –

Assalamualaikum. Mungkin kebanyakan dari kita masih belum lagi mempunyai akaun hosting sendiri untuk menjana income online. Artikel dibawah ini diharap akan dapat membantu anda untuk memilih akaun hosting yang terbaik.

Tentang HostGator.com

Berikut adalah sedikit pengenalan tentang syarikat hosting HostGator.com. Artikel ini sebahagiannya ditulis dalam bahasa inggeris supaya lebih mudah difahami.

  • A world leading and industry recognized hosting provider with more than 12,000 servers under management.
  • 7 juta domain diurus oleh HostGator.com membentuk 1% daripada trafik internet dunia.
  • HostGator serves customers ranging from individual freelancers to Fortune 500 companies in more than 200 countries.
  • Memenangi banyak anugerah seperti 2011 Best Free Website Transfer Service, 2011 Best Small Business Hosting dan banyak lagi yang lain.

Pengalaman Saya & Syarikat Internet Hosting

Saya terjun dalam bidang internet marketing awal tahun 2007 dan berjinak-jinak dalam blogging. Semakin berkembang bisnes internet saya, bermakna saya perlu ada hosting sendiri. Saya langgan satu hosting syarikat tempatan. Tak perlu saya sebut nama syarikat tersebut, pengalaman saya dengan syarikat itu sangat memeningkan. Servis sentiasa down dan email support sangat lambat dan lembab. Semakin hari saya semakin tension.

Setelah beberapa ketika melakukan kajian mana satu syarikat hosting terbaik, saya ambil keputusan berpindah ke HostGator.com. Saya berasa sangat PUAS HATI! Mula-mula saya langgan Hatchling Plan, berpindah ke Baby Plan dan sekarang saya melanggan VPS Plan yang berharga $50 SEBULAN yang saya bayar setiap bulan! Support after sale sangat POWER. Tak perlu emel (kalau anda mahu), terus ke LIVE CHAT sahaja! 24 jam sehari 7 hari seminggu 365 hari setahun! Satu keputusan yang paling crucial & massive saya ambil dalam arena internet marketing!

Kenapa Anda Perlu Melanggan Akaun Hosting?

Kelebihannya banyak. Saya akan cerita satu sahaja sebab yang sangat penting ini jika anda serius untuk menjana pendapatan secara online.

Jika blogging merupakan platform anda dan anda menggunakan free blog seperti wordpress atau blogger, anda patut cepat-cepat beli domain sendiri dan langgan akaun hosting. Ini kerana jika anda menggunakan blog free, anda tidak dapat full control blog tersebut.

Bila-bila masa sahaja Google (pemilik blogger.com) akan padamkan blog tersebut. Bayangkan blog anda yang sudah menjana trafik yang banyak, beratus blog entri dan menjana pendapatan yang tetap setiap bulan, walaupun content blog tersebut tiada adult/porn, bila-bila masa sahaja Google akan padamkan blog tersebut tanpa sebarang amaran.

Kejadian ini banyak kali terjadi. Sebelum itu terjadi, baik anda ambil langkah berjaga-jaga. Beli domain, beli hosting dan transfer segala content blog anda secepat mungkin sebelum Google terminate blog free anda. Jangan terlambat, jangan menangis tidak berlagu nanti.

Kenapa HostGator.com?

Dengan HostGator.com anda akan dapat complete peace of mind. Berikut ialah diantara kelebihan hostgator:

  • Live chat support.
  • 99% uptime.
  • Navigasi cPanel yang senang.
  • Customer support yang terbaik.
  • Ciri-ciri seperti UNLIMITED Disk Space, UNLIMITED Bandwidth, Shared SSL Certificate dan sebagainya.
  • Jika tak puas hati boleh refund dalam 45 hari tanpa banyak soal.

 

Testimoni Pengguna Dari WangCyber.com.

 Originally Posted by rouke 

as salam,

hosting bagi sy hostgator yg best..sebab ada live support, ada intergrate dgn atracta..

 Originally Posted by Rash 

Ok saya dah lama guna Hostgator dan semua website saya dihostkan dalam Hostgator dan berterus terang, tiada hosting service lain yang setanding Hostgator.

Justhost mempunyai features yang sama seperti Hostgator tetapi apa yang mereka tak beritahu adalah uptime mereka. Hostgator mempunyai uptime yang terbaik dan mereka tak tipu (saya dah check banyak kali). Uptime hostgator adalah 99.9% . Bro mungkin tanya apa guna uptime?

Uptime – berapa reliable hosting server mereka, jika anda mengambil servis daripada hosting yang mempunyai uptime yang lemah, anda akan kehilangan visitors dan sekali dengan income anda. Website anda tak akan load beberapa kali dalam masa sehari, dan ini akan menyebabkan visitor2 website bro tak dapat layarinya.

Oleh itu uptime adalah sangat penting, saya pernah dengar ramai otai2 IM antarabangsa yang percaya jika uptime tak bagus, website tak akan load sempurna beberapa kali dalam masa sehari dan ia akan menyebabkan SERPs anda jatuh kerana bot2 search engine pun tak dapat layari website anda.

Selain itu, Hostgator ini mempunyai live support yang terbaik di Internet. 24/7 support 

Harap bro stay with hostgator, hanya beberapa $ beza tetapi anda tidak ada risiko kehilangan visitor dan SERP website2 anda 

Harap membantu..

 Originally Posted by Alem Salleh 
Hostgator memang puas hati lah… Gunalah Hostgator yang Baby tu…
Memang berbaloi….
 Originally Posted by zakeri 

Pilihan sentiasa di tangan anda…

Nasihat saya, stay with HostGator… 

p/s: buaya ni jinak, tak gigit, boleh bawak tido 

 Originally Posted by alan 

senang cerita, Hostgator..

kalau tak nak pening kepala…

Harga tu…U Get what U Paid For!

 Originally Posted by pakar clickbank 
yes kalau soal hosting luar dari Malaysia maka yang hostgator memang cukup puas hati ,ada masalah mereka akan settle dengan baik
 Originally Posted by mijie 

sy guna hostgator ni dkt sbulan. so far ok takde mslh…

yg paling sy suka kalau akses cpanel hostgator ni kalau ofis block..port tertentu, stil dia bagi alternatif untuk buka cpanel.

loading pun laju…

Saya Bantu Anda Berjimat Dengan Gunakan Kod Kupon Berikut:

Gunakan kod kupon DMSAVE25PCOFF anda akan dapat 25% diskaun dari jumlah pembayaran anda.

Masih skeptikal, mahu cuba dahulu?

Gunakan kod kupon ANASASARANI994 anda akan bayar hanya $0.01 (1 cent) sahaja pada bulan pertama untuk Hatchling dan Baby Plan! Anda boleh try test dahulu untuk sebulan. Jika tidak puas hati stop langgan untuk bulan kedua.

Confuse, Plan Mana & Berapa Lama Perlu Langgan?

OK, untuk persoalan ini, saya cadangkan agar anda ambil Baby Plan dan selama setahun untuk maksimumkan penjimatan dan merupakan plan terbaik untuk online bisnes.

Sebulan $9.95×12 bulan=$119.40. Guna kupon DMSAVE25PCOFF maka dapat 25% diskaun $29.85.

Saya suggest plan itu kerana pengalaman mengajar saya. Dulu pernah ambil Hatchling Plan, selepas beberapa ketika saya perlu upgrade kerana pertambahan domain (Hatchling Plan hanya untuk single domain) dan trafik yang semakin meningkat!

>>KLIK SINI SEKARANG UNTUK DAFTAR HOSTGATOR!<<

Terima kasih – Anas Asarani

Synthomer
  |  (Unspecified city),
 - 26 Jul 2017

Synthomer's European Graduate Programme (SynGP) offers highly qualified university graduates excellent career prospects and the unique opportunity to create a group wide network of...

Binary.com
  |  (Unspecified city),
 - 26 Jul 2017

Senior Perl Developer. Binary.com is seeking a driven, proactive, and highly experienced Senior Perl Developer. You will write robust, high quality, and production ready code that...

Binary.com
  |  (Unspecified city),
 - 26 Jul 2017

PostgreSQL Database Programmer and Administrator (DBA). Binary.com is seeking a driven, proactive, and highly experienced PostgreSQL Database Programmer. Administrator. You will p...

Binary.com
  |  (Unspecified city),
 - 26 Jul 2017

Cryptocurrency Blockchain Developer. Binary.com is seeking a driven, proactive, and experienced developer with extensive knowledge of cryptocurrency and blockchain concepts. You w...

Uber
  |  (Unspecified city), Johor
 - 27 Jul 2017

SIAPA KAMI. Pandu dengan Uber dan dapat bayaran mingguan dalam bentuk tambang dengan membantu komuniti kita bergerak sekitar bandar. Memandu dengan Uber adalah cara hebat untuk me...

Uber
  |  Johor Bahru, Johor
 - 25 Jul 2017

SIAPA KAMI. Pandu dengan Uber dan dapat bayaran mingguan dalam bentuk tambang dengan membantu komuniti kita bergerak sekitar bandar. Memandu dengan Uber adalah cara hebat untuk me...

neuvoo job search kerja-kerja